1 (edited by Boemerang 06-08-2011 17:19)

Het combineren van portretten: kijken en vergelijken.

Duizelt het u van die hoeveelheid aan "robotfoto's"? Soms lijkt het wel alsof die bende uit meer dan 32 mannen bestond (aantal portretten excl. de achtergehouden portretten). Was die robot die die foto's produceerde soms van het model ADHD-4?

https://lh3.googleusercontent.com/-GhYKjJVO6s0/TZhqQut4drI/AAAAAAAAA_0/zyMN7awZ3dY/De%252520robot%2525201.png
De desbetreffende robot, hier hard aan het werk.

Een beetje pogen te groeperen kan wat schelen, zo kunnen we de "look a likes" of de portretten van Waver of Aalst eens bij elkaar zetten. Te beginnen met een verzameling "Killers" zoals ze bij elkaar hangen op het bureau van CWB:

https://lh6.googleusercontent.com/-U5fQIse2_HM/TjmjI2hlLrI/AAAAAAAABgo/yFXFdRg5j_I/s1152/Killer%252520compilatiefoto%2525202.jpg

Een verzameling van 3 "oude" daders. Ook hier opvallende overeenkomsten. Wat betreft de geschatte leeftijd, een 40-45 jarige met Oude als bijnaam? Een 40-45 jarige met een dergelijk gerimpelde huid? Ik schat hem dan ook minstens een decennium ouder in en heb dat meteen even op de compilatie erbij gezet.

https://lh6.googleusercontent.com/-Hcb4BWPf0GY/TjmjHPBEhoI/AAAAAAAABgo/xwGMIWVPM8M/s912/Oude%252520compilatiefoto.jpg

Beide portretten zijn enige dagen voor de feiten bij de Colruyt Nijvel opgevallen. Het is aannemelijk dat het dezelfde persoon betreft. De naam "Aap" is misschien een beetje flauw maar je moet toch iets verzinnen hè. G7 lijkt net een aap:

https://lh6.googleusercontent.com/-azJmVUFV-L0/TkumdFpyyBI/AAAAAAAABj0/8euwFesXXUw/s1152/Aap%252520compilatiefoto.jpg

Hieronder is er eentje met portretten uit de verschillende portret-periodes (eentje die Dim trouwens hetzelfde combineerde). Is 't 'm nou of is 't 'm niet? Wat betreft Nr.17 en mijn vermeende G1 (aka robotfoto uit Waver) is er volgens mij soms verwarring over de herkenning van Bouhouche. Volgens mij is het deze "G1" die herkend is door tenminste 3 getuigen. Mogelijk dat hij daarom ook niet meer bij de G-serie hoort maar apart hangt:

https://lh3.googleusercontent.com/-Z7Jn0TbkmJc/TjmjH7x-biI/AAAAAAAABgo/c1Auu3AjsUM/s912/Bril%252520compilatiefoto.jpg

Voor wie de theorie aanhangt dat de Bende van Nijvel in zijn twee periodes tenminste gedeeltelijk uit dezelfde daders bestond, en voor wie de portrettekeningen serieus neemt zou dit een plus-argument zijn.

2

Goed bezig, Boem. smile

Waarom doen we dit niet voor alle robotfoto's (ook de oudere)? Gewoon clusteren. Er zijn nog meer robotfoto's die op elkaar lijken. Op die manier hebben we dan een beter idee hoeveel man er in de Bende zat. Foto's met verdachten kan je zo ook objectiever gaan vergelijken.

4 (edited by Boemerang 12-08-2011 19:25)

Hestur wrote:

Waarom doen we dit niet voor alle robotfoto's

Ik heb er natuurlijk nog een paar gemaakt, maar ik plaats ze niet allemaal tegelijk. cool

Wat mij opvalt aan deze verzameling Killers is dat vooral de gezichtsvorm steeds overeenkomt (namelijk bij alle). Ik denk dat dit iets is dat goed blijft hangen bij mensen. Op de 1ste na hebben ze dezelfde wenkbrauwen, de neuzen van 1 en 4 komen dan ook weer overeen. De lengte, postuur en leeftijdsbeschrijving is bij al deze portretten identiek. Daarnaast mag ik aannemen dat CWB nog een paar redenen heeft om ze bij elkaar te hangen (bv. het wapen dat deze gast had, verwijfd gedrag, o.i.d).

Goed werk! Maar het is toch eigenlijk 'van-de-zotte' dat wij dat moeten doen en niet de politie. Het ziet er eigenlijk logisch uit.

6

Boemie, heb dit zelf ook eens geprobeerd, zie » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Wat knullig die poging van me, maar misschien helpt dit je?

Noorderling, denk je dat ze bij CWB de portretten nog nooit naast elkaar hebben gelegd? (Zoals gemeld is de Killer-compilatie er een van hun.) Dat zij hun compilaties niet met ons delen is een tweede.

Dim, da's een goeie, ik had die topic schijnbaar gemist. Alhoewel er verschillen zijn, zijn er ook een paar die we hetzelfde hebben. Onze "Oude"-combinaties verschillen bijvoorbeeld. Bij de drie ouwelui die ik hier combineer zijn (naast de beschrijving) de gezichtscontouren identiek. Kin, neus, wangen, het haar van nr.7 en nr.23, ... Als dit hier inderdaad om dezelfde persoon handelt is ook dit een indicatie van dezelfde dadergroep in '82/'83 en '85.

Boemerang wrote:

Noorderling, denk je dat ze bij CWB de portretten nog nooit naast elkaar hebben gelegd?

Dat wel, maar ik bedoel het op deze manier voorleggen aan het publiek om het inzichtelijker te maken. Voor mij persoonlijk zijn al die tekeningen één grote abracadabra ("er klopt niets van!"), dus ga zo door Boemerang!

9

Zeer goed werk, wat ik echter wel mis zijn de robotfoto's van de eerste reeks » Robotfoto's

dim wrote:

Boemie, heb dit zelf ook eens geprobeerd, zie » tueriesdubrabant.winnerbb.com

Dim, dat onderwerp was me ook al opgevallen. Het is echter wel een andere invalshoek. Jij groepeert ze per overval, terwijl ze hier per persoon staan afgebeeld.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Van Waver naar Aalst in x stappen:

https://lh4.googleusercontent.com/-UrxxuMhxAOY/U1U9eZCgkjI/AAAAAAAAARU/2jpbUSbCWn0/w686-h875-no/robotfotoCompositie10_14_21blauw1-MOTION.gif

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.