121

Re: Volkswagen Golf GTI: Ohain

Merovinger wrote:
Bossi wrote:

De CWB kent zeer goed de inhoud van het deskundig verslag in het dossier. De vraag is wie dit voertuig behandelde.

Wat bedoel je precies met het woord 'behandelde' in je zin 'De vraag is wie dit voertuig behandelde'? Bedoel je wie het onderzoek naar deze wagen gedaan heeft? Of bedoel je wie de auto herspoten heeft?

Ik formuleerde het beetje ongelukkig. Ik bedoel wie het voertuig herspoten heeft en ten tweede de oproep naar eventuele getuigen. In de omgeving waren er tal van kleine ondernemingen in het herspuiten van voertuigen. Dat is trouwens ook nagecheckt door de CWB maar negatief.

122

Re: Volkswagen Golf GTI: Ohain

https://i.ibb.co/bWFvcRb/andoh-ne.jpg
Nog een foto van de uitgebrande Volkswagen Golf GTI in het Bois de Hourpes.

Non semper ea sunt quae videntur

123

Re: Volkswagen Golf GTI: Ohain

Golf 1, laatste model in deze MK1 serie (grotere achterlichten):

http://www.aldissandmore.com/wp-content/uploads/2010/02/golf-mk1.jpg

https://d2ghiwgscunc1v.cloudfront.net/s3fs-public/styles/col-7/public/5-door%20MK1%20Golf%20GTI.png?itok=bDYQKZNG

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

124

Re: Volkswagen Golf GTI: Ohain

Merovinger wrote:

Nog een info over de gestolen Golf van Van Camp:

De door de daders gestolen Volkswagen Golf van de dochter van Van Camp werd met zekerheid opgemerkt in de buurt van een familielid (...) in Namen.

La voiture Volkswagen Golf de la fille de Van Camp, volée par les auteurs, a été aperçue avec certitude près de chez un membre de la famille (...) à Namur.

Bron: Rapport BOB Waver (Bihay, Balfroid, Dussart) | 14 augustus 1985 - Verslag Tweede Bendecommissie

Het gaat om de familie Montalto:

De auto werd met zekerheid gezien bij een lid van de familie Montalto in Namen.

Bron: Vertrouwelijke nota BOB Waver | 14 Augustus 1985

Gaat dat toevallig over deze familie Montalto » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

125

Re: Volkswagen Golf GTI: Ohain

(...) Bekleding

Een nieuw bewijs daarvan lekte uit. Het is al enige tijd bekend dat de achterbank van de rode Golf, die op 1 oktober te Ohain werd gestolen van de dochter van de doodgeschoten restauranthouder, werd teruggevonden op de parking van de Delhaize te Beersel, enkele dagen nadat daar de gerant werd neergeknald.

Die achterbank had een zwart-rode bekleding. Volgens Volkswagen behoort die bekleding inderdaad bij een rode Golf, maar te Beersel reden de gangsters volgens een ooggetuige met een zwarte Golf.

Voor de speurders was het vlug duidelijk: de bandieten hebben de op 1 oktober te Ohain ontvreemde rode Golf, in het zwart herschilderd om op 7 oktober naar Beersel te rijden en daar bij Delhaize de zoveelste weerzinwekkende aanslag te plegen.

Een zwarte Golf is van binnen overtrokken met zwart en grijs en in dit opzicht hebben de arglistige boeven toch een steekje laten vallen, dat hopelijk zal leiden tot hun ontmaskering.

Het is mogelijk dat de overvallers bij andere onopgehelderde holdups eenzelfde “verftactiek” hebben toegepast, doch daar zijn voorlopig geen bewijzen van. Die gestolen rode en achteraf in het zwart herschilderde Golf is intussen nog altijd niet gevonden.

Garagist

Misschien staat hij ergens aan het blote oog onttrokken in een of andere opslagplaats of garage. Alhoewel het ook niet onmogelijk is dat men er opnieuw een ander kleurtje heeft op uitgestreken.

Daarnaast sluit de recherche niet uit dat een garagist of gewezen garagehouder medeplichtig zou kunnen zijn bij sommige hand- en spandiensten aan de Bende van Nijvel. Dit kan onder bedreiging doch ook op vrijwillige basis zijn gebeurd. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 27 Oktober 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube