81

Re: Elsene

(...) De Italiaan Elio Ciolini gebruikte de export van medisch materiaal als dekmantel. Hij exploiteerde samen met baron René Paulus de Châtelet het bedrijfje Dollon. De zus van de baron leidde enkele jaren later het Comité I. Magistraat Godbille ontdekte dat de leden van deze maffieuze organisatie vanaf het begin van de jaren '80 veel kantoorruimte in beslag namen aan het Stefanieplein 10 in Elsene. Er was een tiental postbus-adressen, wat heel gebruikelijk is in dit milieu. De volgende bedrijven worden genoemd:

  • Raiders Intraders (Bouhouche liep daar regelmatig langs);

  • Candy Medical en Ilatrade, gerund door Ciulio Mongia. Exporteerde voor de buitenwereld medisch materiaal maar in feite wapens.

  • Atrans, een obscure import- en exportfirma gerund door Roger Boas;

  • Vijf bedrijfjes die gespecialiseerd waren in de export van nucleaire technologie. Daar dook Lekeu soms op.

  • Voor ontspanning was op hetzelfde adres de privé club Le Daguet of Elite International.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

82 (edited by K& 17-04-2013 00:11)

Re: Elsene

Klopt, maar het Stephanieplein is de trechter van de Louisalaan, deze laan is gegeerd als prestigieus adres. Zoals de Champs-Elysees in Parijs. Postbussen bij de vleet dus maar geen bewijs dat deze allen samen horen. Een belangrijk probleem stelt zich bij het opzoeken van gegevens dat in 2002 de handelrregisters die vroeger lokaal waren zijn gereorganiseerd (databank).

Tevens moet op er op gelet worden dat diverse advocaten en curators ook daar wonen in de Louizalaan en zij de gewoonte hebben firma's die failliet zijn of stoppen, hun handelsnaam en adres over te brengen naar hun kantoor om daarmee de afwikkeling van de rechtszaken te vergemakkelijken. Zo viel ik zelfs nog op de stichting Cams en andere.

In de aanleunende straten kwam, komt en zoekt al 't schoon volk dat België kent een verzetje en ook uit de buurlanden. 't Schijnt dan ook normaal dat dit het financiele hart was van Belgie ook de banque Copine aldaar was gelegen. Air Zaire, alwaar de Mazda werd gestolen die niet werd gebruikt voor de aanslag bij Vernaillen was net om de hoek.

83

Re: Elsene

Vier dagen na de overval in Waver kamde de politie van Elsene met man en macht in twee straten van de gemeente een reeks bakstenen gebouwen uit, en trapte op drie plaatsen de deur in omdat de bewoners niet thuis waren, dat allemaal op basis van een anoniem telefoontje waarvan ze later moest toegeven dat het van een flauwe grappenmaker kwam, zo stelde Marcel Trousse met ontzetting vast.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

84

Re: Elsene

Het adres Kroonlaan 83A in Elsene, stond in de agenda van Madani Bouhouche. De naam Stillemans stond erbij genoteerd. Het was de naam van een man die er niet woonde. Het hele verhaal kan je hier lezen » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

85

Re: Elsene

Voor wat het waard is: een bedrijf op dit adres gevestigd heette "Ateliers Bernard Criau" en stond sinds 1963 in voor de "Vervaardiging van andere delen en toebehoren van motorvoertuigen" maar ook "textielindustrie" (zetelbedekking?) » trendstop.knack.be

Hier zie je een foto » www.getfinancial.info

86

Re: Elsene

Ironie? De eerste Delhaize in Belgie is opengegaan in 1957 te Elsene, Flageyplein. rond de jaren 80 verhuist naar de Heninstraat.

In de Malibranstraat was een cafe, verduistert met gordijnen waar Michel Nihoul regelmatig over de vloer kwam (een nogal duistere zaak met slechte naam) ook vaak gevechten, de naam weet ik niet meer.

87

Re: Elsene

Als iemand de naam van dit café weet, mij interesseert het!

88

Re: Elsene

Het café was op de hoek Malibranstraat en Rue Sans Souci.

Re: Elsene

Ik kan me vergissen maar ik dacht in dit topic nog niet de Bel(l)iardstraat 39 gezien te hebben. Zie ook: bekentenissen Philippe de Staerke, Eurosystem Hospitalier (Libanonconnectie) en ja, de huidige ambassade van Libanon is in Elsene.

Indrukwekkende lijst van toevaligheden hierboven.

Re: Elsene

Ben wrote:
Ben wrote:

Jean-Francis Calmette woonde in de Rue de la Levure in Elsene.

Op hetzelfde adres woonde blijkbaar ook een zekere Melasa, assistent van de hierboven genoemde Calmette. Melasa was een oud agent van de Libanese veiligheidsdiensten.

Is dat zo dat wist ik niet, het word alleen maar interessanter op.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.