1 (edited by swansongunsung 06-08-2009 14:11)

Interessante ontdekking van AC30 op www.anneesdeplomb.be. Een PV van 15/08/1996 van Rene Michaux zegt dat de doodsoorzaak van Julie en Melissa niet bekend is. Maar, de lichamen van Julie en Melissa waren op 17/08/1996 gevonden.

Dit is de PV » www.scribd.com

2

René Michaux (1953 - Charleroi, 20 januari 2009) was een Belgisch rijkswachter. Hij is bekend geworden door zijn rol in de zaak-Dutroux. De eerste huiszoeking bij Marc Dutroux, die onder zijn leiding stond, leverde niets op, wat hem verweten werd door de Commissie Dutroux en de media.

Michaux was opperwachtmeester bij de rijkswacht van de brigade van Charleroi en belast met het onderzoek naar de verdwenen meisjes in de zaak Dutroux. In december 1995 leidden tips van getuigen, en de moeder van Dutroux, hem naar de woning van Dutroux in Marcinelle. Tijdens de huiszoeking meende hij kinderstemmen te horen, maar Michaux dacht dat deze van buiten het huis kwamen. Doordat hij de verborgen schuilplaats waar Dutroux zijn slachtoffers verborg niet had kunnen lokaliseren ging de verdachte in eerste instantie vrijuit.

Toen in augustus 1996 de hele ontvoeringszaak rond Dutroux aan het licht kwam, werd Michaux' verkeerde veronderstelling hem zwaar aangerekend. De Commissie Dutroux en het grote publiek verweten hem dat hij ondanks zijn status als specialist Dutroux' kooi niet gevonden had. Ook werd er beweerd dat hij te weinig moeite in het onderzoek zou hebben gestoken. Zelf bleef Michaux altijd beweren dat Dutroux' kooi onvindbaar was. 

Vanwege alle negatieve aandacht rond zijn persoon werd hij overgeplaatst naar de federale gerechtelijke politie (FGP) in Brussel, waar hij commissaris werd. In de media werd hij opgevoerd als zondebok en als symbool voor de fouten die er tijdens het politieonderzoek waren gemaakt. Michaux kreeg hierdoor steeds meer met depressies te kampen.

Michaux overleed op 20 januari 2009 aan een darmontsteking.

Bron: Wikipedia

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube