1

Topic: Proces Holleeder

Volgen er mensen het 'Proces van de eeuw in Nederland tegen Holleeder'? Hij is ex-Heineken ontvoerder, en staat nu terecht voor het afpersen van vastgoedhandelaars en zou tal van executies op zijn naam hebben.

Hier is een link » Nos.nl

2 (edited by Renne 14-07-2008 22:07)

Re: Proces Holleeder

Klaas Bruinsma (Amsterdam, 6 oktober 1953 – aldaar, 27 juni 1991) was een Nederlands drugsbaron en wordt beschouwd als de vader van de Nederlandse drugshandel. Bruinsma alias De Lange, werd vermoedelijk doodgeschoten door ex-politieman Martin Hoogland. Zijn andere bijnaam De dominee had hij te danken aan zijn zwarte kleding en zijn gewoonte anderen de les te lezen. Hij werd de grondlegger genoemd van de Amsterdamse onderwereld. Zijn business groeide uit tot over heel Europa. Bruinsma werd vermoord voor het Amsterdams Hiltonhotel.

Re: Proces Holleeder

Merci Renne, interessante reportages! Hier in België moet ge zelfs betalen als ge eens iets gemist hebt, die mannen zetten hun volledig archief gratis op internet. Chapeau voor netwerk.tv!

4

Re: Proces Holleeder

Graag gedaan, het is inderdaad typisch België dat wij voor alles moeten betalen. Ondertussen voeg ik nog een paar zaken aan bij Holleeder, die hype rond hem is wel grappig, en die scooter verkoop.

5

Re: Proces Holleeder

Je kan er de Endstra-tapes lezen. De Endstra-tapes zijn de gesprekken die Willem Endstra voerde met de politie/recherche Amsterdam. Hij zocht een uitweg om uit de macht van de Holleeder-clan te geraken en ging praten met te politie. De gesprekken zouden bijna een jaar duren.

Endstra werd nadien geliquideerd, waarschijnlijk omdat was uitgelekt dat hij Holleeder wou laten vermoorden, door 2 Hell's Angels waaronder Hell's Angels baas Willem van Boxstel. Van Boxstel werd hierdoor ontslagen door de Hell's Angels (ook tattoes moet hij verwijderen). Holleeder had connecties binnen de Hell's Angels familie. Endstra werd voor miljoenen afgeperst. En hij niet alleen.

» www.holleeder.info

Re: Proces Holleeder

Nou, als jullie Holleeder willen doorlichten dan zou ik maar eens beginnen, een bibliotheek!

7

Re: Proces Holleeder

tsjongejonge wrote:

Nou, als jullie Holleeder willen doorlichten dan zou ik maar eens beginnen, een bibliotheek!

Lees het boek 25 jaar Poldermaffia, mooi boek en mooi foto's ook. Op internet vind je ook veel terug, hij had eerst te maken met de Heineken ontvoering maar nadien heeft hij tal van liquidaties uitgevoerd (of laten uitvoeren).

Eigenlijk zijn hij en zijn kompanen uitlopers van Klaas Bruinsma, Holleeder heeft veel vijanden maar heeft ook een leger om zich heen, Yoegoslaven onder andere. Op internet kan je ergens de Enstra tapes lezen, heel interessant maar voor je die leest moet je eerst meer lezen over Holleeder, via Wikipedia beginnen.

  • Wikipedia » Willem Holleeder

  • Interessante site » www.holleeder.info. Heel interessant, je vind er de Enstra tapes,en kijk ook eens naar het filmpje van de onderwereld en bovenwereld die samen aan tafel zitten op een luxe feest in Monaco.

  • Dossier Holleeder » www.nos.nl