11

Via zoekwerk rond Pasqua kom je ook snel bij SAVAK terecht en meer bepaald bij de wapenhandelaar en dubbelagent Ghorbanifar. Hier in de context van een gijzelingszaak in ... alweer Libanon.

Ghorbanifar has been suspected of being a former French DGSE informer, and allegedly accompanied Jean-Charles Marchiani, the right-hand man of former French Interior Minister Charles Pasqua, during his meetings with the deputy Iranian foreign minister to negotiate the release of the French hostages in Lebanon in the mid-1980s.

Bron: Wikipedia

Deze Ghorbanifar wordt dan weer samen met Kashoggi genoemd in Iran-Contra.

12

Voor de volledigheid : ook SAC : Albert Faccenda.

Niet al te lang geleden bracht Rik Van Cauwelaert hem nog ter sprake in een interview :

.We gingen met een paar collega-journalisten boksen om wat in vorm te blijven. Meestal trokken we naar een club aan de Leopold II-laan in een oude cinema. Albert Sieben uit de Oostkantons was daar uitbater. De voorzitter van de boksbond was toen Albert Faccenda. Die had een groentezaak in de Hoogstraat. Als je daar binnenstapte, was dat een beetje alsof je in een restaurant van de film The Godfather kwam. Allerlei types stapten op Faccenda af om hem iets in zijn oor te fluisteren. Hij knikte dan gewoon en daarna waren ze weer weg. Achter de winkel werd er dan gebokst.

13

Recent verscheen een boek van een insider waarin hij uitgebreid vertelt over de relatie SAC - misdaadmilieu, en ihb over moordcontracten in politieke context.

Gérard Fauré, Dealer du Tout Paris