471

Ik kom nog eens terug op mijn post van deze morgen met de verklaringen van onze Lebon:

"Er was dus volgens hem WEL verwevenheid met de CCC maar NIET met de Bende van Nijvel."

De verklaringen van Lebon werden tegengesproken door Jean Gol die ergens de uitspraak deed ivm de Bende dat de CCC en de Bende twee takken waren van dezelfde boom. Ik zoek deze uitspraak terug op . Ik denk dat ik ze op een ander forum gepost had.

In ieder geval ben ik meer dan tevreden over de manier waarop het forum terug is beginnen reageren. Af en toe zitten timing en toeval echt goed want Mincky kon onmiddellijk aanpikken met het bericht over Nutricia dat een paar dagen geleden verscheen. Wat het proces betreft hang ik zoals iedereen tussen hoop en wanhoop MAAR ik durf er op hopen dat ook wat dat betreft timing en toeval nog eens zullen samen vallen. Awel Leo, wat vind je er van ? Terug goed bezig he. , de mannen. ( en vrouwen)

472

Sorry, sorry, post staat op verkeerde plaats. Had bij Gladio Nederland moeten staan.

sherlock wrote:
sherlock wrote:

Is het een mogelijkheid dat Idriss geschoten werd tijdens de vlucht Aalst?Dat getuigen hem hebben zien liggen naast de wagen? Hij kan nog enkele dagen geleefd hebben of niet. We zullen waarschijnlijk nooit weten wat zijn doodsoorzaak was? Autopsieverslag? De auto van Murcielago werd enkele weken later gestolen. De week erna wordt hij opgevist met het lijk erin. Drie weken later pas laten ze hem iets weten? Is daar geen dossier van?

Ondertussen zelf gevonden: De auto van Murcielago werd een paar jaar later gestolen, dus neen, het was Idriss niet die vermoedelijk neergeschoten is in Aalst.

474

Over de contacten van P. Haemers

https://archive.org/stream/informatieco … n_djvu.txtKONTAKT X 18 dd lVM/89

- Bij zijn vertrek naar RIO ,zou DSQUEVY de nodige "voorzorgen" genomer
hebben voor een eventuele politiectle .

DUNESHS schijnt te panikeren , omdat hij als advokaat met de zaak HASMERS
niets heeft te maken en 00k niet gevraagd werd .

Hij zou van Patrick (pro forma) een schri f teli jke aanstelling willen
verkrijgen .

- Patrick is vroeger zeer goed bevriend gev/eest met een vooraanstaand
politicus (staatssecretaris momenteel) bij de P.R?L

Patrick is vroeger zeer goed bevriend gev/eest met een vooraanstaand
politicus (staatssecretaris momenteel) bij de P.R?L

Het zou deze persoon kunnen zijn , die na de aanhouding van Patrick ,
tusaenbeide is gekomen bij de Belgische ambassade of consulaat in 33AZILIS.
Het zou gaan om een zekere DESCAMPS of DES CHAMPS . "

Wie was deze politicus ?

Zou het deze kunnen zijn ? Een minister van staat afkomstig van Aubechies (dicht bij Ath) ?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pierre_Descamps

476

Ik denk het niet want er is sprake van een staatssecretaris rond 1989. Toch bedankt.

fenix wrote:

Ik denk het niet want er is sprake van een staatssecretaris rond 1989. Toch bedankt.

Hij is toch staatssecretaris geweest. Zie lijst hieronder.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van … 1950-1993)

@fenix Oei, mijn excuses...
Het is een lijst van ministers van staat die ik hierboven heb geciteerd...

479

Exuses zijn absoluut niet nodig ...............wie niets doet kan ook niets mis doen. Groetjes

480

https://pnws.be/mochten-speurders-niet- … P3K5elCdnA
Mochten speurders niet aantonen dat Patrick Haemers deel uitmaakte van Bende van Nijvel?

In een garagebox gehuurd door de bende Haemers-Lacroix in Ukkel werden onder andere twee wapens gevonden, een FNC nr. 013868 en een FAL nr. 2500414, die eerder gestolen waren bij Juan Mendez. FN-medewerker Mendez wordt zelf vermoord begin 1986.

Naast de wapens in de box lagen…carnavalmaskers. De cel Gamma die de bende Haemers onderzocht, beschikte over serieuze aanwijzingen dat leden van die bende Haemers, Lacroix, Bajrami en Smars aanwezig waren bij de laatste bende-overvallen in Overijse, Eigenbrakel en Aalst in 1985.

Concreet: begin februari 1989 deed de politie een huiszoeking in een garagebox die toebehoorde aan de bende rond Patrick Haemers en Philippe Lacroix. De beheerder van de site over de Bende: “Wat ze daar vinden is indrukwekkend; ze vinden er bewijzen die zowat alle grote zaken van de jaren ’80 aan elkaar verbinden.”
Buiten wapens liggen er ook – in een zak – een paar carnavalsmaskers. Vreemd, tijdens hun overvallen op geldtransporten gebruikten de bende Haemers steeds bivakmutsen. Een tweede verdacht punt: de carnavalsmaskers lijken zelfs op de maskers gebruikt door de Bende van Nijvel bij hun laatste overvallen.

De beheerder van de site over de Bende: “Was er iemand die de schuld van de aanslagen van de Bende in de schoenen van Patrick Haemers wilde schuiven of was Patrick Haemers echt de reus? Of was het toeval dat er maskers lagen die de bende rond Haemers nooit gebruikte?” Veel vragen dus voor de speurders.

David Van de Steen, slachtoffer van de Bende, beweert dat hij Haemers (52-93) zelfs herkend heeft in Aalst. Bij die laatste en ook bloedigste overval van de Bende van Nijvel verloor David zijn beide ouders en zijn zus. Zelf raakte hij zwaargewond. Hij heeft aan zijn grootvader beloofd om naar de waarheid te blijven zoeken.

David was 15 en kwam thuis van school. Zijn grootvader had de Humo gekocht. Het blad lag op de keukentafel. David: ‘Mijn blik valt op de cover, en ik krijg de schrik van mijn leven’, schrijft hij. Een man in een blauw-wit gestreept T-shirt.
‘Doordringende ogen. Een puist op zijn rechterwang. Ik ken de man niet. (…) Maar één ding weet ik zeker: dit is het gezicht dat mij al jaren doodsangsten bezorgt. (…) “Dat is de reus uit de Delhaize die op mij schoot”, stamel ik.’

Onmogelijk, zeggen de speurders.

David: ‘Een van hen beweerde dat het Haemers niet kón zijn, omdat die op dat ogenblik in de gevangenis zat. Pas veel later kwam ik erachter dat dat niet het geval was. Haemers had op 4 november 1985, vijf dagen voor de overval in Aalst, nog een postwagen in Verviers overvallen.’ Waarom liegt de speurder?

Merkwaardig: Gamma kreeg ook nooit een officieel verslag over enig onderzoek naar die twee wapens en bende-wapens.

Meer: de carnavalmaskers werden evenmin door bende-speurders onderzocht.

In de notities van substituut Willy Acke komt die garagebox een aantal keer voor. Op de achterkant van p31, links van p32, staat in het midden bij puntje 4: Maskers Haemers = franse politiekers (Chirac). – Niets gebeurd (haar, zweet).

In diezelfde nota’s zegt hij op de achterkant van blad 33, links van blad 34, onder “Fons Van Rie” over diezelfde box: Box Ch d’Alsemberg Ukkel alles bij elkaar (wapens oa Mendez) + maskers: bij geen enkele HU Haemers maskers gebruikt (HU = Hold-up) + vingerafdrukken.
ournaliste Els Cleemput (nu werkzaam bij de politie) eind 1995 in HBVL: “ Het was nochtans niet moeilijk: na de raid op de Delhaize in Aalst verloor de ‘reus’ een safarihoedje. Aan de hand van het zweet achtergebleven in het textiel kon een gerechtelijk laboratorium achterhalen dat de drager van het hoedje bloedgroep O+ had. Wat was makkelijker dan te onderzoeken of de maskers uit de box van Haemers ooit gedragen werden en indien ja, de DNA-structuren van het safarihoedje en de maskers te vergelijken?” Haemers en Acke werden beiden gezelfmoord.
———————————————————————————————————————————————————–

Op 8 februari 1989 gevonden in de “Apollon” garagebox nr. 404 in Ukkel, Alsembergsesteenweg 733

A. een BMW 535i

Volgende munitie werd in de BMW gevonden:

hulzen kaliber 7.62, van het merk FNB-82 en FN-66

een huls Men-68.30

een huls FN-64

een zakje met hierin vijf cartouches kaliber 6.35

B. Wapens
geweer FAL 7.62 nr. 2500414

karabijn FN C 5.56 nr 013868

twee revolvers Smith et Wesson, .44 et .45

revolver Colt .45

revolver type Derringer

vier Sten machinepistolen

twee Thompson machinepistolen

een pistool Colt 22 LR

een automatisch pistool “Essex Arms corporation”

een automatisch pistool “Erma Werke”

machinepistool cal. 243 Winchester, van het merk “Valmet”

een pistool FB Radom VIS model 35

C. Radiomaterieel

een zender voor afstandbediening
twee ontvangers voor afstandsbediening

een lader

D. Vingerafdrukken

van Haemers: op een vuilniszak, de ontvanger, twee dozen met cartouches, de Smith en Wesson revolver, binnenzijde van de linker achterruit van de BMW

van Lacroix: op valse identietspapieren, twee dozen met cartouches

van Bajrami: op een plastiek zak met gereedschap

van Zeyen: op een plastiek zak met batterijkabels

van Darville: op de binnenzijde van de ontvanger van de afstandsbediening

van Gauthier: op een deel van de PVC-buizen

E. DNA-materiaal

een DNA-staal werd genomen van bloedsporen op de BMW, op een sandaal gevonden in de box en op wrakstukken van de geldtransportwagen in Groot-Bijgaarden.