11

Bedankt ook Django68.
Zoals eerder gezegd maar blijvend te benadrukken...
Bovenstaande posts zijn onvolledig en kunnen uiteraard ook fouten bevatten.

1 post kan slechts 65.535 lettertekens bevatten (blijkbaar).
Veel te weinig om elk 'hoofdstuk' uit te klaren, genoeg om het min of meer tot de essentie te kunnen blijven houden.
Min of meer...

Bij elke bijdrage was het keuzes maken, wat er wel in kan en wat er beter uit kan om 'plaats' te winnen.
Iets dat altijd subjectief blijft uiteraard.
Het was onnodig en onmogelijk om volledig te zijn, dat zou de bijdragen dus totaal onoverzichtelijk gemaakt hebben en meer uitgebreide onderbouwde info vind je terug in dit forum vermits de meeste inhoud ook rechtstreeks uit dit forum gequoteerd werd...

Wat er niet in staat zijn gegevens die nog niet bekend zijn bij het (grote) publiek omdat ze het verdere gerechtelijk verloop zouden kunnen doorkruisen, hetgeen absoluut niet kan en niet mag. Uiteraard. 
Dus spectaculaire -want nieuwe- onthullingen zal je tevergeefs in voorgaande posts zoeken...
Maar om het waarom het hier tot deze 3 hoofdzaken beperkt bleef, kan je zelf wel invullen.
En anders nog enkele jaren geduld.

Voor de groep rond Madani Bouhouche lukt het voorlopig nog niet om de bijdrage te posten.
De bijdrage is immers veel te lang uiteraard omdat dit derde deel ook de twee vorige delen moet 'omarmen' en het daardoor een erg grote bijdrage geworden is.
Deze post laat dus nog op zich wachten door het nodige 'redactionele' werk.

Voor zij die hierop niet kunnen wachten... lees dus dit forum zorgvuldig door.

Bedankt voor de mooie samenwerking iedereen.

12

POST DEEL 3 van 3
Ook dit is dus -net zoals voorgaande twee delen- een lange post geworden.
Daarom... neem deze post EERST opnieuw volledig door te nemen alvorens eventueel te reageren, bedankt!

De post hieronder is NIET volledig en ongetwijfeld moe(s)ten er ook zaken in staan die er nu niet in staan.
Dat was/is ook niet de bedoeling, deze post toont door jullie bijdragen aan, hoe belangrijk het is om deze 3 delen mee te nemen in de  zoektocht naar verantwoordelijken voor de wandaden van de Bende Van Nijvel...

ALS LAATSTE (maar niet enigste):

3. De groep rond Madani Bouhouche

Django68 wrote:

Eigenlijk is het toch heel simpel: het onderzoek werd van het begin af aan gemanipuleerd. Dat staat onomstotelijk vast. Het is niet meer dan logisch dat de CWB over bewijzen beschikt die wij niet kunnen weten.
Dan is gewoon de vraag: wie was er in staat om het onderzoek te manipuleren?
In bijna alle bendeliteratuur wordt gesuggereerd dat Bouhouche betrokken is bij de bende

Zowel de Bende van Baasrode (de Bende De Staerke zoals ze hier genoemd wordt op het forum) EN
de bende Haemers moet gerekend worden tot (on)rechtstreekse betrokkenheid van de wandaden van de 'Bende Van Nijvel'...
maar ook Madani 'Dany" Bouhouche en zijn entourage hadden een betrokkenheid tot de Bende Van Nijvel!

Meer zelfs, zoals eerder gezegd...
Madani Bouhouche is het begin van de Bende Van Nijvel... en het einde.

Een spectaculaire en makkelijke boutade, die misschien in 2025 bevestigd en verklaard wordt?
We doen alvast en opnieuw een poging.
De betrokkenheid van Madani Bouhouche tot de Bende Van Nijvel is inderdaad nooit aangetoond... maar het gerechtelijk onderzoek naar de Bende Van Nijvel loopt nog (steeds)... dus uitsluiten kan je het ook niet.
Geef onze poging daarom opnieuw een kans, we staan er niet alleen in zoals zoveel andere forumgebruikers zullen zeggen (met hun quotes), zoals zoveel onderzoekers beginnend aangetoond hebben en zoals zoveel journalisten ook onderzocht hebben.

Nogmaals, dit wordt een lange post en inderdaad veel ervan is eerder gezegd geweest hier en elders.
Daarom het topic 'Synthese forumgebruikers’.

Vooreerst, eens een onvolledige -volgens achternaam alfabetische opsomming- van betrokkenen tot Madani Bouhouche, de spin in het web:

 • BAUGNIET: Jean-Luc Baugniet is een Brusselse wapenhandelaar en de directeur van de pvba "b.b.v.arms", rue Henri Wafelaerts, 52 te Sint-Gillis. Hij werd op 23 oktober 1979 te Luik aangehouden voor illegale wapenhandel en door onderzoeksrechter M. Deschamps-Heleire, onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Baugniet bekende dat hij een honderdtal diverse wapens had geleverd, met name via ambassades. Hij veinsde echter niet te weten dat hij daarvoor uitvoervergunningen moest hebben. Men veronderstelt dat Baugniet zijn wapens aan de onderwereld verkoopt in de CD bar van Patrick Baudry, rue des Commercants 13 1000 Brussel.Deze Patrick Baudry getuigde tegen Guy Bouten dat Jean-Luc Baugniet ongetwijfeld Jean Bultot en Madani Bouhouche moet gekend hebben want hij was aangesloten bij de club van Bultot, de Phenix

 • BEIJER: Beijer ging in 1977 ging hij aan de slag bij de drugsafdeling van de bewakings- en opsporingsbrigade (BOB) van Brussel, een speciale recherche-eenheid van de rijkswacht. Hij werkte daar samen met Madani Bouhouche, die hij al tijdens zijn opleiding had leren kennen. Samen zouden ze in de jaren 1980 en 1981 een hele reeks criminele activiteiten ontplooien. Toen ontdekt werd dat ze ook officieren hadden afgeluisterd, werden ze uit de BOB verwijderd en elk apart overgeplaatst naar lokale rijkswachtbrigades in de Brusselse agglomeratie. Bouhouche en Beijer verlieten in 1983 de rijkswacht en richtten het privédetectivebureau Agence de Recherches et d'Informations op.

 • BIHAY: Madani Bouhouche heeft samen met Gérard Bihay opleiding gevolgd in de school voor onderofficieren om bij de BOB te kunnen gaan werken, dit vanaf 1974

 • BOUGEROL: Claudine M, de eerste echtgenote van Jean Bougerol getuigde; "Door uw boek heb ik de naam Bouhouche in de oren geknoopt. Mijn ex had sporadisch telefonisch contact met hem. Ik weet ook van die keer dat hij in de buurt van de avenue Hippocrates in Woluwe garages en een appartement van Bouhouche heeft gecontroleerd. "

 • BROWAEYS: Ook Piet Browaeys, werkzaam bij de staatsveiligheid en vertrouweling van Christian Smets, was een goede kennis van Madani Bouhouche

 • BULTOT: Arlette Lichert., de partner van Jean Bultot, keert op 8 november 1988 terug uit Paraguay en wordt onmiddellijk verhoord door de BOB van Nijvel; zij verklaart dat Robert Beijer Jean Bultot in Paraguay gecontacteerd heeft en dat Jean Bultot en Madani Bouhouche elkaar kennen (Uit Farde 15, map 52, document 194, BOB Nijvel, 13 november 1989)

 • BUSLIK: Jean-François Buslik, een gewezen kompaan van ex-rijkswachter Madani Bouhouche, is uitgeleverd door het Amerikaanse gerecht en opgesloten in de gevangenis van Vorst. Dat heeft woordvoerder Jacques De Lentdecker van het parket-generaal in Brussel bevestigd. Het Brabantse assisenhof veroordeelde de man in 1995 bij verstek tot de doodstraf voor de roofmoord op Francis Zwarts, een veiligheidsagent van Sabena. Jean-Francois Buslik is de peter van David Bouhouche/Quittner, de zoon van Madani Bouhouche en een jeugdvriend van Madani Bouhouche (Uit Het raadsel van de 18 jaar oude robotfoto - De Morgen)

 • CARRÉ: Jacques Carré was brigadecommandant in Ukkel en de baas van Madani Bouhouche (Uit Beetgenomen door Hilde Geens)

 • CASTRIS: "Ook met de drugssectie van de BOB was het goed zaken doen. Met Robert Beijer en Madani Bouhouche bijvoorbeeld. In het leven is het geven en nemen. Ik (Marcel Castris) gaf hen van tijd tot tijd een kleine dealer die mij voor de voeten liep"

 • COLLARD:Madani Bouhouche heeft zelf toegegeven dat hij geregeld bij Evance Collard, die net als hij fanatiek met wapens bezig was, op bezoek ging om een beetje bij te praten over het nieuw aangekochte materiaal van de Groep Diane-later het SIE

 • DARVILLE: Robert Darville was goed bevriend met Juan Mendez en Madani Bouhouche (Uit notities Rudy De Jonghe https://archive.org/stream/informatieco … _djvu.txt)

 • DEHAN; Naast Madani Bouhouche staat op foto genomen op schietclub Target 121 te Leopoldsburg ook François Dehan, één van de grootste verzamelaars van wapens in België

 • DELIENS: Wapenmaker Louis Deliens was bezoeker van dezelfde practical shooting-club waar ook Bouhouche, Beijer en Mendez kwamen. Volgens hem gaf Bouhouche hem wapens in bewaring met de vraag ze te verkopen. De herkomst van de wapens wilde Bouhouche niet kwijt, maar ik maakte me daarover toen niet ongerust, aldus Deliens. Onder de wapens een FAL-geweer en een FNC-karabijn die nadien in de handen van de bende-Haemers terechtkwamen.  Madani Bouhouche ontkende de transactie met Deliens.

 • DERY: In proces-verbaal 21.467 van de Gerechtelijke politie van Charleroi kan gelezen worden hoe Madani Bouhouche, Robert Beijer en Christian Amory plannen maakten voor het vermoorden van gerechtelijk wapenexpert Claude Dery, een deskundige die in vrijwel alle met de Bende van Nijvel gelieerde dossiers verantwoordelijk is voor een aantal ballistische expertises

 • FASTREZ: Uit een verhoor van de heer Antiges, lid van de rijkswacht van Brussel, verricht op 16 december 1988: hij geeft uitleg omtrent de verhoudingen tussen de heren Dekaise, Beijer, Bouhouche en kolonel Fastrez, die samen een complot hebben opgezet om van rijkswachters Bihay en Balfroid af te geraken via een zaak over uitgewisselde lopen; in hetzelfde dossier herneemt stuk 87bis het dossier met betrekking tot de uitgewisselde lopen, stuk 126 + submap 7 wat een kopie is van het dossier van het militaire auditoraat betreffende die zogenaamde uitgewisselde lopen, welk dossier door procureur des Konings Jean Deprêtre zonder gevolg werd geseponeerd.

 • FIEVEZ: De wapenexpert van de Brusselse BOB, Fievez met de bijnaam Pietje Boem, is altijd een goede vriend gebleven van Bouhouche en heeft zonder problemen kunnen deelnemen aan de huiszoekingen bij Madani Bouhouche

 • GENGOUX: Anne Quittner, de vrouw van Madani Bouhouche toen, verklaarde dat Madani Bouhouche zich op 3 januari 1986 bij haar en bij hun huisvriend Luc Gengoux bevond, in Cetturru dichtbij Houffalize.  Een belangrijk alibi voor Madani Bouhouche

 • GOFFINON: Guy Goffinon heeft in het verleden nog samengewerkt met Madani Bouhouche, toen deze nog bij de Brusselse BOB werkte. Kolonel Arsène Pint vertrouwde Goffinon niet en gaf hem het dossier van de aanslag op Herman Vernaillen. Goffinon heeft ook gewerkt op de zaak Francis Zwarts en onder druk van procureur Deprêtre wordt hij aan de cel-Mendez toegevoegd. Jean Deprêtre had ook grote druk uitgeoefend om Guy Goffinon in het onderzoek naar de de Bende van Nijvel te krijgen, iets wat hij ook zelf wou. Guy Goffinon heeft ook gewerkt op het dossier rond de dood van Charly De Pauw

 • GONDRY: Bouhouche vroeg advies aan René Gondry over welke vetten hij het best kon gebruiken voor het onderhoud van zijn wapens en kreeg van hem een kilo garagevet om de wapens die hij wou begraven, in te smeren.  Bouhouche staat ook samen met deze René Gondry op de bekende groepsfoto genomen op het terrein van schietclub Target 121 te Leopoldsburg.

 • HAEMERS: Jean-Philippe Elise, commissaris van de gerechtelijke politie te Brussel maakte dit rapport dat begin juni werd overgemaakt aan de procureur-generaal te Mons. "Tevens bestaat er een verband persoon/wapen dankzij de diefstal van FAL’s en FNC's bij Mendez, op 15 mei 1985. Die wapens werden in het kader van de zaak Haemers op 7 februari 1989 teruggevonden in een box van het Apollocomplex te Ukkel. Pas in december 1991 wijst het onderzoek uit dat Madani Bouhouche de wapens aan de genaamde (Louis Deliens) afstond. Die laatste bezorgde ze aan (Roland Durselen) die ze aan (Philippe Lacroix) en (Thierry Smars) verkocht." (Uit Processtukken Haemers pagina 172- pdf-pagina 186)

 • HENNART: Op 11 september 1989 meldt de Staatsveiligheid aan eerste substituut Van Doren, de chef van de 23ste Brigade, dat Madani Bouhouche in een residentie in de buurt van Torremolinos verblijft. Van Doren speelt deze informatie door aan onderzoeksrechter Luc Hennart. Luc Hennart vertikt het echter om de Spaanse politiediensten te vragen Madani Bouhouche te arresteren. Dit vindt de Staatsveiligheid al te gortig en de directie bezorgt daarom al haar gegevens over Bouhouche aan de vijf procureurs-generaal. Hierdoor onder druk gezet, contacteert Luc Hennart uiteindelijk de Spaanse autoriteiten.

 • KAPLLAN: 'En heel opvallend, in Anderlecht aan de Welzijnsstraat dreef Maurice Lammers een garage samen met Murat Kapllan, autodief, overvaller en ontsnappingskoning van Albanese oorsprong, en een tweede Albanees, een opvallend grote jongen. Het was een garage die in twee delen was opgedeeld: een voor het publiek toegankelijke ruimte en een stuk achterin waar buiten het gezichtsveld van iedereen auto's illegaal konden worden omgebouwd. De klanten van die garage waren niet mis: Claude Leroy, de veroordeelde magistraat, Basri Bajrami van de bende-Haemers, de prostituee Denise Tyack, de vrouw van Patrick Haemers, en Patrick Haemers zelf.'

 • LAMMERS: Madani Bouhouche was een vriend van de familie Lammers.  Anne Quittner, de echtgenote van Bouhouche, werkte als verpleegster in hetzelfde ziekenhuis als de moeder van Eric Lammers. Zij verklaarde ook ‘bij de familie Lammers, samen met Alain Weykamp van het Front de la Jeunesse, het avondmaal te hebben gebruikt om de vrijspraak van Eric Lammers in de zaak van de moord in de Herderliedstraat te vieren’.En Doraene getuigde dat Lammers volgens de verklaringen van Weykamp een auto had gestolen voor de latere ontsnappingsroute van Bouhouche.

 • LATINUS: De speurders in Nijvel vroegen Madani Bouhouche waarom hij twee stafkaarten van de regio Waver, waar Paul Latinus woonde, met plakband had aaneengeplakt. Hij wist het niet meer, zei hij.

 • MAYERUS: René Mayerus was de verbindingslijn met extreem-rechts (Westland New Post), de Belgische militaire veiligheidsdienst, de Amerikaanse inlichtingsdienst en Madani Bouhouche (en Robert Beijer). Klanten van ARI (het detectivebureau van Beijer en Bouhouche) werden aanbevolen door oud-rijkswachtkolonel René Mayerus, directeur van het European Institute of Management (EIM), eveneens een privé-inlichtingendienst, met zetel pal tegenover de Amerikaanse ambassade aan de Brusselse Kunstlaan.

 • MENDEZ: Na 1981 verving Juan Mendez de beruchte Carlos Davilla Del Pielago die FN Herstal moest verlaten na in opspraak te zijn geraakt door drugshandel en zijn relaties met de CIA. Mendez wordt benoemd door Dessard. Het onderzoek tegen Carlos Davilla Del Pielago werd geleid door Madani Bouhouche van de Bijzondere Opsporingsbrigade (BOB), die niet lang daarna zelf wegens illegale wapenhandel werd vervolgd.  Ook in de schietstand van Alphonse Baeyens ontmoet Mendez Madani Bouhouche. Wanneer de Brusselse vrienden overkomen, dan parkeren ze hun auto’s vaak bij Podevijn, in de Gustaaf Papestraat. K., een kennis van Mendez onthult dat Juan Mendez en Madani Bouhouche elkaar bijzonder goed kenden en samen al enkele kleine diefstallen hadden gepleegd.

 • PAUL: Onderzoek wijst uit dat Jean-Marie Paul (de vriend van vriendin Béatrice Bosquet) diezelfde avond nog, een uur voor hij de moord pleegde op Louardi Ben Hamou in café La Rotonde op 5 december 1980, schietles heeft gekregen van BOB’er Madani Bouhouche

 • ROSSIGNOL: De activiteiten van de heer Rossignol wekten mijn interesse in zoverre ze de nadruk legden op een fundamentele rol, namelijk de evacuatie van sommen geld, kostbaarheden of mensen door taxivliegtuigen die op kleine luchthavens landden. Hierdoor kon ik een link leggen met de ontdekking van bepaalde namen die verband houden met het management van bepaalde luchtvaartbedrijven. Ik denk in het bijzonder aan de heer Buslik Jean-François. Ik merkte - ik zal er later meer in detail over hebben - dat bepaalde provinciale luchthavens werden beheerd door mensen die niettemin zeer dicht bij de wereld van wapenhandelaars stonden. Het is misschien geen toeval dat de heer Bouhouche Madani een witte Mercedes 4 × 4 Jeep had, die sinds 16 november 1983 op naam van een luchtvaartmaatschappij werd geregistreerd. (Uit het verhoord van ean-François Godbille op 25 februari 1997 in de tweede Bendecommissie)

 • SANTOUIL: Alain Santouil zou ook een vriend geweest zijn van Bouhouche in Fougax-et-Barrineuf.

 • VANDEN BOEYNANTS: Bouhouche en Beijer stelden Paul Vanden Boeynants voor om zijn fiscaal dossier te stelen. Als Robert Beijer in januari 1988 wordt gearresteerdvoor een futuliteit, slaat hij door. Hij vertelt het onderzoeksteam dat hij. samen met Madani Bouhouche kopieën heeft gekregen van de informatie die de informatiesectie van de Rijkswacht in de loop der jaren heeft verzameld. Het tweetal beschikte hiermee over een enorme schat aan politieke gegevens over progressieve Belgen. Madani Bouhouche, zo vertelde Robert Beijer, probeerde de politieke inlichtingen te verkopen aan iemand die ze nog wel eens nodig zou kunnen hebben: Paul vanden Boeynants. Wat is er immers handiger voor potentiële samenzweerders dan een uitgebreide lijst met politieke vijanden te bezitten. De reactie van Vanden Boeynants is niet zoals we van de flamboyante extreem-rechtse politicus gewend zijn. Hij geeft schoorvoetend de contacten met Madani Bouhouche toe, maar ontkent het verhaal over de opkoop van politieke gegevens. (Bron: krant 'De Waarheid op 27 januari 1990)

 • VANDEUREN: Bruno Vandeuren had banden met Madani Bouhouche & Robert Beijer en leverde hen soms diensten... Vandeuren werd betrapt in parking Beau Site de avond na de overval bij wapenhandelaar Dekaise, samen met de voormalige tipgever van Robert Beijer, de Vietnamees Ton Quang Loc. In datzelfde garagecomplex huurde Bouhouche verschillende boxen. Vandeuren verklaarde dat hij in dat complex de auto met de gestolen wapens bij Dekaise had geparkeerd. (Bron: Loden jaren door Paul Ponsaers)

 • VAN MECHELEN: Willy Van Mechelen was een tijdlang goed bevriend met Robert Beijer en Madani Bouhouche, twee ex-rijkswachters die na het NDB-schandaal waren uitgerangeerd. Zij gingen hem voor in de transformatie van verbitterde misdaadbestrijder naar misdadiger.

 • WAI LING; René Chang Wai Ling - de 'Chinees' - was lid van de bende Bouhouche-Beijer

 • WEYKAMP: Alain Weykamp was een goede, zoniet de beste, vriend en de garagist van Madani Bouhouche.
  Alain Weykamp kon niet rap genoeg in Fougax-et-Barrineuf staan, nadat hij op de hoogte werd gebracht van diens onverwacht overlijden daar ter plekke. Dezelfde Alain Weykamp die oa toevallig de villa onderhield bij dokter Pinon en bij D'Ieteren in Erps-Kwerps gewerkt heeft. Dezelfde D'Ieteren waar Dominique Salesse verschillende malen wagens stal en de Bende Van Nijvel op identieke manier een Volkswagen GTI stal.Twee "onbekende " sleutels die ooit bij een huiszoeking bij Patrick Haemers gevonden werden bleken te passen op het appartement van Alain Weykamp en op een garagebox wat verder in de straat. Volgens het gerechtelijk labo van Parijs daarentegen waren de kogelhulzen van de aanslag van Vernaillen dezelfde als die van Madani Bouhouche, die bij zijn goede vriend Alain Weykamp teruggevonden werden. Bouhouche was dus volgens deze expertise wél de dader van de aanslag op Vernaillen. Maar een ander Belgisch expert Tombeur, die aanvankelijk in zijn officieel rapport een identieke expertise had opgemaakt, kwam tijdens het Assisenproces op zijn verklaringen terug en getuigde plots het tegenovergestelde. Advocaat-generaal Morlet trok hierop deze beschuldiging tegen Bouhouche in, zodat hij hiervoor niet veroordeeld werd.


Madani Bouhouche was een bijzonder man, dat kan vriend en vijand beamen.
Zo was hij ook een wapenfreak en dat levert het interessante commentaar op:

Trobken wrote:

In februari 1986 ontdekte men dat Madani Bouhouche aan de Belgian Law Enforcement Agency twee karabijnen had verkocht van hetzelfde merk als gestolen was bij Dekaise. Op basis daarvan heeft onderzoeksrechter Schlicker het onderzoek naar de relatie tussen Bouhouche en de schietclubs aangevat. (Bron: Verslag tweede Bendecommissie)

In januari 1983 werd de link al gelegd tussen de overval op Dekaise in Waver en de overval in Maubeuge.

Etc etc… er zijn redenen genoeg om de overval op Dekaise te linken aan de Bende Van Nijvel. Maar er zijn geen redenen te bedenken waarom alweer ook dit deel van het onderzoek moest falen behalve dan door manipulatie.

Uit een interview met Hilde Geens: “Bij de laatste aanslag, in Aalst, is een Ingram-machinepistool M10 gebruikt. Later is bij Madani Bouhouche een Ingram in beslag genomen. Is er ooit een expertise op dat wapen uitgevoerd? Dat is niet duidelijk: een verslag is niet te vinden.

En…nog even iets spraakwatervallen:

De Ingram werd gebruikt om te schieten op slachtoffers die al overleden waren na eerdere schoten volgens Hilde Geens op VRT NWS van 1 maart 2021
• Zowel Madani Bouhouche, Robert Beijer, Juan Mendez als Patrick Haemers waren in het bezit van zo een wapen.

Trobken ging toen even flink door, we citeren nog een post van hem op 02 juni 2021 met vraag en antwoord op verschillende forumleden:

Trobken wrote:
Insp. Witse wrote:

Dank je Trobken! Het is onder meer door deze aangehaalde paragrafen / persoonlijk onderzoek dat er in mijn mening een aantal belangrijke connecties naar boven komen.

Graag gedaan.
Bedankt voor de appreciatie van het vele opzoekingswerk.

Insp. Witse wrote:

Het is op de eerste plaats Bruno Farcy dat in de jaren 70 gekroond wordt tot drugsbaron. Deze realisatie komt tot plaats door onder meer zijn samenwerking met de DEA waardoor hij de concurrentie (bv. SAM) strategisch uit de weg ruimt. In Belgie werkt hij hiervoor samen met Goffinon.

Dat klopt Insp. Witse.
Albert Farcy werkte voor de DEA, hij was een informant van adjudant Goffinon en een informant van commandant François.
Hier even nog een iets anders relevant aan de omgeving van deze beruchte vondst...:
Farcy had ook nog een huis in Rebecq-Rognon, in de Chemin Royal huisnummer 13.
Zo'n kilometer van het huis ligt de Chaussée de Bruxelles waar Bendeleden vaak langs reden op weg naar het bos van Houssière aan de overkant.
Ietsje verder heb je ook nog een of ander kanaal...
Nog een detail, hier even veel minder relevant, maar op de kieslijst van de gemeente Rebecq-Rognon uit die periode komt Jacqueline Leclercq, de schoonzus van Farcy, voor als bewoonster van nummer 13...


Insp. Witse wrote:

Diezelfde Goffinon wordt door Jozef Vienne in zijn befaamde brief beschreven in een 'gesnord' gezelschap. Meer, een tik door steeds aan zijn snor te prullen. In mijn mening is dit Bouhouche.
Laat het Bouhouche zijn die zorgt voor een pion aan de luchthaven van Zaventem om drugs binnen te smokkelen, Cammerman.

Na de onthullingen van Jozef Vienne is het Vernaillen die die Jozef Vienne persoonlijk wil ophalen in de buitenlandse gevangenis.
Belgische drugsdiensten mogen niet met hem in contact komen, erger, hij wil alles opdoeken en laten uitkomen.

De brief van Jozef Vienne was inderdaad boeiend Insp. Witse omdat hij zoveel relaties blootlegde enkele jaren vóór de eerste Bendeovervallen.

Insp. Witse wrote:

Samen met een Facry pion & Bouhouche vormen deze de 3 verdachten voor de overval op Dekaise.
Ging het over een niet nagekomen afspraak van geluidsdempers, ik denk het niet ... Ik zoek het eerder in een waepons for drugs zaak, want is het niet Dekaise die reeds gekend was in een cocaine zaak?

Drie leden van de bende Farcy zullen -zoals je aanhaalt- inderdaad in opspraak komen na de wapendiefstal bij Dekaise in Waver.

Maar er is meer Insp. Witse en Cº:

Er waren ook de contacten van Farcy in café-restaurant Fouquet's waar Michel Dewit huisde, de vader van de mooie Michèle, koosnaampje Chouchou, die het bed deelde met de broers Haemers en Zeyen. 
Leon De Staerke was de adjudant van Dewit.

Bruno Farcy was rijzende de ster in het Brusselse milieu die de oude peetvader, Brusselaar Michel Dewit, steeds meer naar de kroon stak.
Hij investeerde in het casino van Namen via de gebroeders André en Joseph Neisen en de wapenhandelaar Edmond Ducsyck.
Zij chanteerden er de gokverslaafde Claude Leroy, substituut op het kabinet van minister Gol.

Farcy en zijn trawanten werden gesignaleerd in de Copenhagen Taverne waar de DEA en Beijer hun informanten ontmoetten.
Verder waren er de contacten Farcy-François en Farcy-Goffinon in verband met gecontroleerde drugszendingen die tot 1981 onder supervisie stonden van Deprêtre, de latere procureur van Nijvel.
Dezelfde protagonisten zal men aantreffen in het kluwen en de rebus ronde Bende Van Nijvel (Bron: Guy Bouten)

Een raadsel waarom deze Deprêtre tot aan zijn dood bij zijn vroegere theorie bleef en de daders bleef zoeken in Braine l'Alleud bij de sudisten als schorem dat louter voor geld en materiële goederen overvallen pleegt?
Welnee dus.
Hoewel hij wel -zonder het goed en wel te beseffen- misschien wel 1 spoor correct had...

Ah waarom werd winkeluitbater Walter Verstappen door de Bende van Nijvel afgemaakt met een nekschot?
Daar kon Philippe Johnny De Staerke op antwoorden, volgens hem was de executie van Verstappen het motief van de misdaad, omdat hij het zwijgen moest worden opgelegd. Maar wat wist Verstappen dan?
Had hij behalve een zwarte poes ook nog de verkeerde informatie opgevangen in het bordeel De Zwarte Kat in Halle?
Immers uitbater Pierre Martel getuigde dat Claude Leroy én deze Walter Verstappen met regelmaat in zijn etablissement kwamen.
(Ik bedoel dit hier overigens in de uitdrukking 'bezoeken'...)

Ah, over Philippe Johnny Benjamin -want hij was de jongste van 6 kinderen, maar 'Benjamin' hoort hij niet graag omwille van zijn beperkte lengte- nog even een citaat plaatsen van hem:
"Wie de daders (van de Bende Van Nijvel) waren, weet ik niet. Als ik het wist, had ik het al lang verklikt. "
Zijn quote bewijst dat hij wel een slecht geheugen heeft.  Want op een ander momentum verklaarde hij hierover net het tegenovergestelde:
"Ze kozen mij omdat ze weten dat ik kan zwijgen en dat ik blijf zwijgen..."

Hij is niet de enigste met deze eigenschap die hij hierboven laatst vernoemd.

Vanaf 1975 tot omstreeks 1987 was Albert Farcy een van de grootste drugsbaronnen in West-Europa.
"Hij gedroeg zich ten langen leste als een maffialeider die iedereen elimineerde die hem iets in de weg legde."

Volg je nog?
Relatie van de vele genoemde personen in dit dossier...
Farcy-Goffinon-Vernaillen-Bouhouche-Leroy-Verstappen-De Staerke-...


Insp. Witse wrote:

Gevolg: Aanslag Vernaillen (hoogstwaarschijnlijk door het milieu van Farcy met Bouhouche).

Je gaat iets te snel hier Insp. Witse... eerst was er een bom in de wagen van Goffinon:

Klopt dit is trouwens -toeval, toeval, toeval- aan bod gekomen op het proces Bouhouche-Beijer.  Ik citeer -zoals je van mij gewoon bent met correcte bronvermelding uit Het Belang van Limburg op dinsdag 22 november 1994 te vinden op pagina 7:

BRUSSEL. - Op het proces Bouhouche-Beijer voor het assisenhof van Brabant, lijkt maandag de hypothese te zijn bevestigd dat de aanslag op de BOB-wagen op 11 oktober 1981 eerder bedoeld was om te intimideren dan om het leven van personen in gevaar te brengen. ... De fouten in de constructie van de bom lijken de hypothese te bevestigen dat het tuig enkel diende om te intimideren...

Er is nog heel veel te melden, mobiel is het iets lastiger om vele informatie hieraan toe te voegen.

Maar bijvoorbeeld over de bom in de wagen van de rijkswacht kan je ook nog de andere forumgebruikers (eens opnieuw) briefen:

François Achten is één van de rijkswachters die toevallig in de rijkswachtauto (Peugeot 404) zat die Beijer & co in 1981 hebben doen ontploffen (de vermeende aanslag op Goffinon). Volgens Beijer was Achten een ancien van de BND dienst van Commandant François die nadien aan de slag is gegaan bij de dienst drugzaken van de BOB in dezelfde sectie als Beijer nl. de Aziatische drugstrafieken.


Inderdaad François Achten...

imazibraine wrote:

Wantrouwen dus, ja. Tegenover die Goossens en tegenover een Trobken dat het blijkbaar als zijn missie beschouwt om met de grootst mogelijke ijver een integere speurder aan het kruis te nagelen. Waarom, vraag ik mij af?

De collega van die speurder,  François Achten, werd tijdens zijn gevangenschap in Charleroi vanuit zijn cel naar een hotel gebracht waar hij onder druk werd gezet om tot 'een deal' te komen en dus de Cel Delta te beschuldigen. Hij weigerde.

Rare praktijken, als je het mij vraagt, een bananenrepubliek waardig. Of Charleroi waardig, in dit geval.

Ik hoop dat er op dit forum leden zijn die nog wel belang hechten aan de Rechtsstaat en het opnemen voor deze moedige speurders.


Guy Goffinon en Herman Vernaillen waren inderdaad bij het onderzoek naar de zaak François, een affaire waar nogal wat leden van het NBD en het BIC mee in opspraak kwamen.
Het blijkt echter Insp. Witse dat de Vernaillen en Goffinon absoluut niet konden samenwerken.
Vanaf het begin van het onderzoek naar de zaak-François in 1979 probeerde Goffinon mee te werken aan dit dossier.
Vernaillen weigerde dit aanvankelijk maar -hoe exact, dat ben ik even kwijt- later zou Goffinon toch aan dit onderzoek meewerken..
In 1981 - voor het einde van het onderzoek - schreef Goffinon een nota gericht aan onderzoeksrechter De Bieasu waarin hij vooral de officieren aanvalt die het onderzoek leiden, waaronder ook Vernaillen.
De onderzoeksrechter geeft de brief aan Vernaillen en die start een tuchtdossier op.
Vernaillen vraagt zich af of Goffinon probeerde hem uit het dossier te krijgen.

Op 9 oktober 1981 omstreeks 23u00 kreeg de Rijkswacht van Brussel dat anonieme telefoontje binnen.
Het ging, volgens de beller, om een drugszaak 'die waarschijnlijk adjudant Goffinon zal interesseren'.
Goffinon is er niet en andere rijkswachters stappen in een wagen om zich naar de plaats te begeven waar ze volgens de tip moesten zijn.
Enkele ogenblikken later ontploft de Peugeot 404.

Speurders hebben altijd vermoed dat Goffinon het eigenlijke doelwit van de aanslag was.

Hier plaats ik opnieuw even je post:

Insp. Witse wrote:

Gevolg: Aanslag Vernaillen (hoogstwaarschijnlijk door het milieu van Farcy met Bouhouche).

Enkele dagen later, op 26 oktober 1981, is kolonel Vernaillen inderdaad het slachtoffer van een aanslag Insp.Witse.
De daders van deze twee aanslagen werden nooit gevonden.
Vernaillen vraagt zich af of het toeval is dat Goffinon er de nacht van de aanslag op de rijkswacht er NIET was!

Je spreekt over Farcy en Bouhouche.
Wist je/wisten jullie ook dat in dit dossier Vernaillen (over de aanslag op hem dus) dat Goffinon op een dag naar de gevangenis van La Haye (in Frankrijk, jawel) ging om Farcy te ondervragen?
Hij deed dit zonder de juiste bevelschriften.
Vijftien dagen later ontsnapte Farcy in verdachte omstandigheden uit de gevangenis...

Ah, misschien een detail maar ik geef het ook maar even mee, Goffinon is de enige medewerker van Vernaillen die de kolonel niet kwam bezoeken in het ziekenhuis...

Dus je post...

Insp. Witse wrote:

...hoogstwaarschijnlijk door het milieu van Farcy met Bouhouche).

... nagel op de kop...

Insp. Witse wrote:

Waarom Bouhouche? Kijk maar naar de nieuwste dyane munitie welke gebruikt werd & de interesse van Bouhouche in het wapendepot van de toenmalige RW / Dyane.

Maar het is Michel Castris die voor het eerst in één zin wordt vernoemd met Mendez & de Libanese wapenhandel. Samen met een facry pion & Bouhouche vormen deze de 3 verdachten voor de overval op Dekaise.
Ging het over een niet nagekome afspraak van geluidsdempers, ik denk het niet ... Ik zoek het eerder in een waepons for drugs zaak, want is het niet Dekaise die reeds gekend was in een cocaine zaak?

Michel Castris zijn pion had meerde ondernemningen, waaronder een taxibedrijf waar Angelou tewerkgesteld was.
Het lijkt mij niet vreemd dat deze omwillen van een drugszaak vermoord is. Frans consulaat zegt u? Ik zeg einde french connection, start of belgian connection.

We weten intussen dat Castris de binnegesmokkelde drugs verkocht aan oa Nederlanders (Henk - Zwarte Cobra). Kunnen het diezelfde nederlanders zijn welke opgemerkt werden bij Podevijn te Aalst? Tenslotte had Delta Cel enorm veel interesse in de nederlandse connectie.

Makes sense, of te ver gegrepen?


Ik heb de waarheid gelukkig/helaas niet in pacht Insp. Witse ... maar ik denk dat je in de goede richting zit.

De reconstructie met wie, wat, waar, wanneer, waarom is inmiddels haast volledig.
Maar hier kan en mag inderdaad niet alles gezegd worden omwille van de reden -ik zal het nogmaals eens herhalen voor wie het hoe onwaarschijnlijk ook- nog niet begrepen heeft: "Het onderzoek loopt nog..."
Het moeilijkste (onmogelijk? geen idee echt waar) zal zijn om genoeg bewijslast aan te kunnen brengen op het proces.

Zoals hierboven alweer duidelijk en uitvoerig omschreven is er van bij aanvang MANIPULATIE geweest in dit dossier van de Bende Van Nijvel.
Over de mogelijke betrokkenheid van Madani Bouhouche tot de wandaden van de Bende Van Nijvel:

Forumgebruiker Renne schreef op 8 oktober 2008:

Renne wrote:

Ik ben het boek van Guy Bouten beginnen lezen en ik kom toch heel wat namen tegen waar ik nog nooit van gehoord had, ik zit nog maar aan pag. 30 maar toch lijkt dit één van de betere boeken over de Bende van Nijvel. Een citaat uit het boek van Bouten:

Eind 1984 heb ik een paar keer contact gehad met Asterix, zijn echte naam was Ertryckx. Hij vertelde me dat een zekere Dany één van de leiders was van de Bende van Nijvel en deel uitmaakte van de geheime eenheid van de Rijkswacht. Dany bezorgde aan de daders wapens,nam ze daarna terug en betaalde de deelnemers aan de overvallen, een half miljoen de man, waarna ze naar het buitenland vluchten, onder meer het Vreemdenlingenlegioen.


Vreemdelingenlegioen

Marc Vanden Eynde-Philippe De Staerke... komen we later nog op terug...

Hier dus.
Als je het over 'Bouhouche' hebt en 'De Bende Van Nijvel' dan komt de term 'Vreemdelingenlegioen' ook heel vaak terug.
Een kleine opsomming komt uiteindelijk nog in een extra post vermits deze opsomming niet meer in deze post kon toegevoegd worden...

Maar hetgeen wel al over Marc Vanden Eynde kan gezegd worden. Hij was niet zomaar een kok aan het werk in Auberge du Chevalier...
Marc Vanden Eynde gaf verschillende verklaringen over de inhoud van de aktetas die vader José Vanden Eynde steeds met zich mee had. Vlak na de moord op zijn vader bracht hij deze in verband met de Roze Baletten en zei dat er in de aktetas van zijn vader een cassette zou gezeten hebben. In mei 1989 bleek de aktetas een andere inhoud te hebben. Een kaartspel, enkele pornoblaadjes, het Laatste Nieuws, belastingen- en verzekeringsdocumenten en zijn pensioencheque.
En ook dit nog:

De zoon van José Vanden Eynde, Marc, had nog als kok gewerkt in de Fouquet's, de brasserie van peetvader Michel Dewit waar de clan-De Staerke kind aan huis was

En heilig boontje was Marc Vanden Eynde zeker niet!

En op een nacht werd hij vermoord. De flikken hebben me toen gezegd dat die zoon (Marc Vanden Eynde dus) een strafblad had, heling van wapens.  Uit een interview met Jef Jurion in Het Nieuwsblad op 21 juni 2016

Geen heilig boontje dus die Marc Vanden Eynde.
Kende hij Philippe De Staerke?

JA
Meer dan hij in dit interview liet uitschijnen:

Philippe De Staerke zou in het bekende mosselhuis "Chez Léon" gewerkt hebben... Marc Vanden Eynde, de zoon van door de Bende Van Nijvel vermoorde José Vanden Eynde vertelt in een interview... "... Philippe bakte daar de frites. Maar wij noemde hem geen Johnny. Weet u hoe we hem noemden? ‘Baron la Frite’. Haast elke middag trok hij zijn pak en zijn laarzen aan, nam hij een karwats en ging hij naar de renbaan in Sterrebeek om daar zijn krantje, Le Turf, te lezen. Hij liep gekleed als een baron maar hij werkte in een frituur. "

In een artikel van juni 2003 in La Dernière Heure, komt Gilbert Dupont met een andere theorie: de moordenaars kwamen niet voor José Vanden Eynde, maar voor zijn zoon.
De maand die volgde op de dood van zijn vader verlaat Marc België om in Lesotho te gaan wonen. Het zal 14 jaar duren voordat hij terugkeert naar België. Maar waarvan heeft Vanden Eynde vanaf 1983 tot nu angst, waarom is hij voortdurend gewapend? Vraagt Gilbert Dupont zich af.

Forumlid Merovinger schreef op 18 december 2012:

Merovinger wrote:

Bon, tijd om ook hier een paar wijd verspreide foutieve geruchten uit de wereld te helpen:

 • De zoon van Vanden Eynde is formeel over de aktetas met belangrijke documenten van zijn vader. Toen hij het lichaam van zijn vader ontdekte stond de aktetas onaangeroerd in de kamer. Het zijn de speurders die de aktetas hebben meegenomen.

 • Er is dikwijls geschreven dat Vanden Eynde en Angelou voor hetzelfde taxibedrijf zouden gewerkt hebben. Dit is niet juist. Beiden waren effectief taxichauffeurs in Brussel op hetzelfde moment doch niet voor hetzelfde bedrijf.

En dan nog een paar belangrijke zaken rond Vanden Eynde:

 • Substituut Godbille heeft aangetoond dat José Vanden Eynde Jacques Van camp gekend heeft. Volgens de zoon van Vanden Eynde, heeft zijn vader hem éénmaal meegenomen naar het restaurant Au Trois Canards. Een notaris had hem nl. als vriendendienst gevraagd om daar een pakje af te geven.

 • José Vanden Eynde was gefascineerd door Franco. Vóór de tweede wereldoorlog verliet Vanden Eynde België om te gaan dienen in de 'Legion Condor', een luchtmacht die tijdens de Spaanse oorlog gevochten had in het kamp van de nationalisten. Vanden Eynde was goed bevriend met Léon Degrelle. De twee mannen leerden elkaar kennen op universiteit van Leuven, waar ze in hetzelfde studentenhuis verbleven. Daarna bleven beide mannen via brieven corresponderen. Vanden Eynde werd zelfs uitgenodigd voor het trouwfeest van de dochter van Degrelle.

 • De zoon van Vanden Eynde heeft zich steeds vele vragen gesteld over het motief van de moord op zijn vader. Hij heeft hier steeds een schuldgevoel over gehad. De daders zouden oorspronkelijk niet voor zijn vader maar voor hem zijn gekomen. In 1982 vertoefde Marc Vanden Eynde in een bepaald milieu dat niet twijfelde om geweld te gebruiken. Omdat Marc Vanden Eynde continu bedreigingen ontving besloot hij om één maand na de moord op zijn vader te verhuizen naar Afrika waar hij veertien jaar zou verblijven. Hij verhuurde zijn woning in België aan Maurice Florizoone. Woning waar vervolgens ingebroken werd. De vraag is natuurlijk door wie? Door de moordenaars van zijn vader? Zochten ze iets dat ze in de Auberge niet gevonden hadden? Een aantal PV's spreken van een videocassette die tijdens een roze ballet zou gefilmd zijn en waarvan José Vanden Eynde een kopie zou hebben gekregen via zijn relaties. De cassette zou bewaard zijn geweest in een aktetas waaraan José Vanden Eynde bijzonder gehecht zou zijn geweest en die hij voor hemzelf en zijn familie als een levensverzekering beschouwde. Feit is dat volgens zijn zoon, de aktetas niet door de moordenaars is aangeraakt.

Bron: L'histoire vraie des tueurs fous du Brabant (Leurquin-Finné)


geronimo schreef op 25 november 2021:

geronimo wrote:

De mp5 SD ( gestolen bij groep diane ) staat op een robotfoto van Aalst, en is dus al bezwarend voor Bouhouche & co. Wapen op die robotfoto is 100 % MP5 SD, was niet verkrijgbaar destijds voor publiek, en lag dus ook niet in de normale wapenhandel, en Bouhouche heeft de aanwijzing gegeven waar deze wapens onder de brug ( Vilvoorde ) lagen. Men moet dus de man van die robotfoto is vragen naar zijn getuigen. Als die MP5 in Aalst was, was Bouhouche daar ook.


Interactie tussen de entourage rond Madani Bouhouche met de Bende Haemers?
Dat is toch nooit aan bod geweest?

Ook JAWEL dus.

De rijkswachter Madani Bouhouche kende de groep criminelen rond Patrick Haemers als sinds het einde van de jaren zeventig, begin jaren tachtig. Zowel Bouhouche als Philippe Lacroix en Thierry Smars huurden toen appartementen op de campus van de Brusselse universiteiten VUB/ULB, die ze als onderduikadressen gebruikten. En ze werden er alle drie van verdacht vanop die campus de moordaanslag op rijkswachtkolonel Herman Vernaillen te hebben georganiseerd. Op het proces Bouhouche-Beijer werd Bouhouche niet veroordeeld voor die aanslag, maar veel politiemannen en magistraten blijven verdenkingen koesteren tegen hem en tegen Lacroix en Smars. Want er zijn een aantal elementen die op hun betrokkenheid bij die aanslag wijzen:

Philippe Lacroix lijkt sprekend op de man die kort voor de aanslag op Vernaillen in diens huis in Affligem aan iemand die over straat liep vroeg waar kolonel Herman Vernaillen woonde. De politie van Sint-Lambrechts-Woluwe herkende meteen de robotfoto van de man die de Mazda had gestolen waarmee de aanslag op Vernaillen werd gepleegd. Wat hen betrof was het Thierry Smars, die in hun fichebak zat opgeslagen als een notoir autodief. En twee dagen na de moordaanslag werd de Mazda teruggevonden op de campus in een ondergrondse parking waar Bouhouche, Smars en Lacroix appartementen huurden.

Op dat moment was de rijkswachter Bouhouche nog lang geen verdachte van de aanslag op Herman Vernaillen. Integendeel, hij werd opgenomen in het onderzoeksteam dat Smars en Lacroix aanwees als mogelijke daders. De twee werden een tijdlang opgepakt in dat verband en uiteindelijk weer vrijgelaten. Na zijn veroordeling in 1994 zocht een aantal rijkswachters contact met Philippe Lacroix in zijn cel. Ze vroegen hem opnieuw uitleg over de aanslag op Vernaillen. ‘Kijk in eigen huis’, zei Philippe Lacroix cryptisch. Hoe dan ook, wat de Bende-overval op 9 november 1985 betreft zijn er drie verdachten, tegen wie een aantal aanwijzingen speelt: Patrick Haemers, die effectief aan het bloedbad zou hebben deelgenomen, en Madani Bouhouche en Philippe Lacroix, die mee instonden voor de organisatie en de logistiek. Bron: https://bendevannijvel.com/daders/bende … ersonen/5/

Sommige forumgebruikers nemen het op voor Madani Bouchouche/zijn sceptisch* (*=schrappen wat niet past) maar onze forumbeheerder Ben corrigeert hen onmiddellijk op 16 juni 2008:

Ben wrote:
Renne wrote:

Ik heb het hier bij gezet, ook al is hij pas later in contact gekomen met de Bende Haemers, eigenlijk in de gevangenis.

Dit klopt absoluut niet en daarom zet ik een paar fijne weetjes over Murat Kapllan hier:

'En heel opvallend, in Anderlecht aan de Welzijnsstraat dreef Maurice Lammers een garage samen met Murat Kapllan, autodief, overvaller en ontsnappingskoning van Albanese oorsprong, en een tweede Albanees, een opvallend grote jongen. Het was een garage die in twee delen was opgedeeld: een voor het publiek toegankelijke ruimte en een stuk achterin waar buiten het gezichtsveld van iedereen auto's illegaal konden worden omgebouwd. De klanten van die garage waren niet mis: Claude Leroy, de veroordeelde magistraat, Basri Bajrami van de bende-Haemers, de prostitue Denise Tyack, de vrouw van Patrick Haemers, en Patrick Haemers zelf.'

En het gaat nog verder:

'In de nacht van 1 oktober 1983 werd Jacques Van Camp vermoord, de eigenaar van het restaurant Aux Trois Canards in Ohain. De verdachten waren Philippe De Staerke, die die avond in een café in de buurt werd gesignaleerd, en Patrick Haemers. Eerder, op 25 april 1982, was in Parijs een Porsche 924 teruggevonden, die in Brussel gestolen was. Op die auto hing het plaatnummer BEL-310 van Jacques Van Camp. Op 29 maart 1983, zes maanden voor de moord, werd Van Camps eigen Porsche gestolen in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar Van Camp woonde. Hij werd de volgende dag teruggevonden. De dief was Murat Kapllan, die vaak naar Parijs ging. De politiemannen die Van Camp kwamen vertellen dat Kapllan zijn auto had gepikt vonden dat Van Camp zenuwachtig en ongemakkelijk reageerde. Verdacht zenuwachtig, vertelden ze.'

'Later zou Kapllan, die een tijdlang beschouwd werd als mogelijke leverancier van auto's aan de Bende van Nijvel, een verklaring afleggen waarbij hij Brusselse misdadigers en de "rechtse crimineel" Eric Lammers in verband bracht met de overvallen op de Delhaize-filialen. Dertien jaar later zou privé-detective André Rogge in zijn boek De riolen van België diezelfde groep misdadigers ook in verband brengen met de Bende.'

De rijkswachter vervolgt zijn verhaal: 'Kapllan was een belangrijk misdaadcontact van Pierre Maréchal. Maréchal was in 1985, het jaar van de meest bloedige Bende-aanslagen, de rechterhand van Robert Beijer in diens detectivekantoor ARI, dat die samen met Madani Bouhouche had opgericht, nadat ze in 1983 allebei de rijkswacht hadden verlaten. Maréchal was een ex-paracommando, een elite-schutter, een rallyrijder – hij reed zelf met een Golf GTI – en een gespecialiseerd mecanicien. In 1983 was hij samen met een kerel van het WNP van Latinus lid van de schietclub CTR in Anderlecht. Op de achterkant van Maréchals lidkaart stonden de nummerplaten van vier auto's. Ze waren alle vier gestolen, en een van die wagens was gestolen door Murat Kapllan. Een paar maanden na de laatste Bende-overval in november 1985 in Aalst ging Maréchal er hals over kop vandoor. Hij verdween naar Spanje. Bij een huiszoeking vond de politie zware Legia-munitie, zoals gebruikt bij het bloedbad in Aalst, nummers van autoplaten en een groot aantal autosleutels.'

'Uiteindelijk zou Kapllan, samen met Philippe Lacroix en Basri Bajrami van de bende-Haemers, in 1993 op spectaculaire manier ontsnappen uit de gevangenis van Sint-Gillis met de hulp van mensen uit de bende van nieuwe koning van het Brusselse zware banditisme, Hassan Maâche. De bedoeling was Patrick Haemers en Maâche, die in de nabijgelegen gevangenis van Vorst zaten, mee te nemen. Maar omdat er net relletjes in de gevangenis waren geweest, was de controle op het verkeer tussen Vorst en Sint-Gillis een stuk scherper en besloot men om Haemers en Maâche te laten zitten. Even later pleegde Haemers zelfmoord. Op 6 januari 1994 werd aan de Gentsesteenweg in Sint-Agatha-Berchem een wapenopslagplaats van Murat Kapllan ontdekt. Daarin werd een gestolen Audi 100 gevonden, granaten, raketlanceerders, explosieven, wapens, kogelvrije vesten, dynamiet en een pak vermommingen.'

Daders » Bende HaemersInteractie tussen de entourage rond Madani Bouhouche met de Bende van Baasrode (de Bende van De Staerke)?
Dat is toch nooit aan bod geweest?

Ook JAWEL dus.

Door de forumgebruikers hier:

Bijvoorbeeld ook door Renne uit diezelfde post op 8 oktober 2008:

Renne wrote:

Dany zou dus Bouhouche zijn. Maar wat die wapens betreft heeft De Staerke ook ooit eens iets in die aard gezegd, dat Bouhouche de wapens leverde (als ik mij niet vergis). Hij zat in het milieu dus de kans is zeer groot dat het waar is, plus de Mendez story en het verhaal wordt nog meer bekrachtigd. Zijn naam komt veel te veel voor, waar rook is, is vuur

Maar ook door de pers:

In Knack in november 1987 werd geopperd dat niet alleen Bultot, maar ook Bouhouche in opdracht van (onbekende) derden onder meer de bende De Staerke zouden hebben betaald voor het plegen van de betrokken overvallen (KN, 25 november 1987). In De Morgen werd enkele maanden voordien overigens al gesteld dat niet mocht worden vergeten “dat het Bultot was die de bende- De Staerke inzette om belangrijke fondsen bijeen te brengen ten voordele van extreem-rechts” (Uit De Morgen op 20 juni 1987)

Arsène Pint legde uit onder welke omstandigheden Madani Bouhouche en Robert Beijer het korps hadden (moeten) verlaten :
"Als u zinspeelt op personen zoals Beijer en Bouhouche, dat waren toen speurders. In april 1982 werden zij overgeplaatst van de Brusselse BOB, de een als gevolg van een afluisterschandaal (het ging niet om een geheime maar wel degelijk om een publiekelijke afluisterpraktijk) in aanwezigheid van verscheidene collega’s. Ik heb zijn tuchtdossier opnieuw gelezen. De afluisterpraktijk waarover sprake... Men bevindt zich in een kantoor waar vier personen aanwezig zijn; door één van hen met een krant met daarin een microfoon naar het aangrenzende kantoor te sturen, hoort men wat daar wordt gezegd. De andere aanwezigen in het kantoor hadden dus de indruk dat alles normaal was, ook al was Beijer daar met een koptelefoon aan het luisteren naar wat in het aangrenzende kantoor werd gezegd. Ook Bouhouche werd overgeplaatst. In de zaak van de afluisterpraktijk werd hij werd helemaal niet gestraft, hoewel men geloofde dat hij erbij betrokken was. Hij werd indertijd gestraft omdat er, in het raam van het onderzoek naar de aanslag op kolonel Vernaillen, op een bepaald ogenblik sprake was van een zekere Buslik, die hij van kindsbeen af kende en die hij niet heeft aangegeven. Toen de onderzoeksrechter een zoller bij Buslik liet plaatsen, werden dus telefoontjes van Bouhouche gevonden. Die laatste heeft dat natuurlijk verklaard met het argument dat het ging om een kennis uit zijn kindertijd. Vermits hij zijn omgang met Buslik voordien niet had gemeld, werd Bouhouche op initiatief van kolonel Vernaillen uit de BOB verwijderd. (...) De een vertrok naar de brigade van Ukkel en de ander naar die van Oudergem, geloof ik. Daarna, in april of mei 1983, hebben zij, op verzoek, de rijkswacht verlaten. Op het ogenblik van de diefstal bij de groep Diane waren zij dus speurders. Bouhouche heeft trouwens in zijn hoedanigheid van speurder deelgenomen aan een huiszoeking. Men moet maar denken : er zijn magistraten die in gerechtelijke zaken worden beschuldigd, en er zijn ook speurders... Tot aan de vooravond daarvan treden die mensen beroepsmatig op en worden zij niet altijd verdacht. Tot op het ogenblik dus dat Bouhouche in opspraak kwam... Want hij werd pas in januari 1986 gerechtelijk  'aangeklaagd'. Beijer trad op als informant voor Guy Goffinon en kwam pas voor de eerste keer gerechtelijk in opspraak op 15 januari 1988, als ik mij niet vergis. Het zijn dus mensen die niet als dusdanig door het onderzoek werden geviseerd."


Ok, er is dus een lijvig dossier over de betrokkenheid van Madani Bouhouche tot de Bende Van Baasrode, de Bende van Haemers en de 'Bende Van Nijvel'?
Jawel.
Aanvankelijk wel maar zoals Ben, de forumbeheerder, schreef op 15 februari 2008;

Het dossier-Bouchouche, dat blijkbaar toch ook over Vanden Boeynants ging, lag achter slot en grendel in een gepantserde kast bij het BIC, maar niettemin was het op een mooie dag begin 1989, blijkbaar niet lang voor de verhoren in het parlement, spoorloos.  De diefstal kon enkel gebeurd zijn door iemand van de dienst, want er werden geen sporen van inbraak vastgesteld, zo besloot de commissie in haar verslag.  Wat zat er in dat verdwenen dossier? Om dat te kunnen volgen moest je over gevorderde mindmap-technieken beschikken.  Volgens de eerste parlementaire onderzoekscommissie ging het hierom: de basis zou een verklaring van of over een zekere Jules Montel geweest zijn, een informant van een collega van de Wachter bij het BIC.  De zoon van Bobonne Champagne, een bejaarde, in het milieu zeer populaire vriendin van de nadien voor heling en schriftvervalsing veroordeelde substituut Claude Leroy, zou samen met deze Jules Montel naar Luxemburg gegaan zijn om er 5 miljoen frank te deponeren.  Het geld zou afkomstig geweest zijn van de entourage van Paul Vanden Boeynants voor de hulp in de diefstal van een deel van het gerechtelijk onderzoek naar schriftvervalsing van Paul Vanden Boeynants uit het ambtsvertrek van onderzoeksrechter Pierre Lambeau.  Montel zou vermoord zijn omdat hij wist hoe je bij het geld kon komen.  (Uit Beetgenomen door Hilde Geens)

Dzju toch.  Maar misschien zou Madani Bouhouche à la Bonkoffsky wel met wroeging en een bekentenis op zijn sterfbed gekomen hebben?

Ben wrote:
Renne wrote:

Misschien zou hij na 2015 met iets naar boven gekomen zijn.

Misschien wel, enkele maanden voordat de wapendiefstal bij de groep Dyane zou verjaren, bekent Bouhouche dat hij achter de overval zat. Waarom? Omdat hij wist dat ze hem niets meer konden maken. Het dossier stond toch op het punt om te verjaren. Hij pleegde de overval samen met Buslik en deed het om de rijkswacht belachelijk te maken nadat zij hem belachelijk hadden gemaakt. Dat is de uitleg van Bouhouche. En er was geen enkele wet die ervoor kon zorgen dat Bouhouche alsnog naar de gevangenis moest voor die overval.


Met bovenstaande quotes zijn we uiteraard en alweer -net zoals deel 1. De bende van Philippe De Staerke (de Bende van Baasrode) en deel 2. De bende Haemers- NIET volledig.
Ongetwijfeld moe(s)ten er ook zaken in staan die er nu niet in staan.
Dat was/is ook niet de bedoeling, deze post toont door jullie bijdragen aan, hoe belangrijk het is om deze 3 delen mee te nemen in de  zoektocht naar verantwoordelijken voor de wandaden van de Bende Van Nijvel...

13

Prachtig naslagwerk xavier . Hoedje af voor het formuleren ervan en het ontleden van de betrokkenheid van ' Destaerke ' en ' Bouhouche ' . Spijtig genoeg weinig nadruk op/of links naar ' Buitenlandse betrokkenheid ' . Of komt er , om te vervolledigen , nog een vervolg ?

14

Hoedje af, Xavier, echt een meerwaarde op dit forum. Ik neem aan dat je hier wel veel tijd aan besteed hebt ... zeker het (her)lezen waard, waarvoor dank.

15

Bedankt.
Dit topic met de 3 belangrijkste posts, kon ik niet alleen.
Dit is dankzij de hulp van enkele (ex-)forumleden, auteurs met fact-checking en dankzij hun bijdrage(n).


De Bende Van Nijvel was een grote 'fan van gatenkaas' en heeft daar doelbewust gebruik van gemaakt.
Gebruik gemaakt van de gatenkaas in bevoegdheden van de politiekorpsen,
gebruik gemaakt van de gatenkaas in hun uitrusting en mankementen ervan,
gebruik gemaakt van onvrede tussen de korpsen onderling,
gebruik gemaakt van de verdeelde publieke opinie,
gebruik gemaakt van grenzen afgebakend door een inefficiënte en onnodig 'grootse' administratie,
gebruik gemaakt van gangsters die informanten werden in ruil voor bewezen diensten,
gebruik gemaakt van vertegenwoordigers van de macht die liever wat extra zakgeld hadden,
gebruik gemaakt van de vele zwaktes van de mens,
... terend op een immens verdriet en totale afwezigheid van vanzelfsprekende rechtvaardigheid.

Voor, tijdens en na hun wandaden.
Dit kan je niet zonder de interne werking goed te kennen of gekend te hebben.
En deze wandaden doe je ALLEEN maar omdat net daarrond énorme belangen zitten.
Rechtstreeks of onrechtstreeks.

Xavier dit is 1 van de beste posts de laatse maanden  hier op dit forum.Met een klare kijk op de feiten.Hier is werk ingestoken.Als je je posts voor een 2 de maal  doorneemt komen er veel namen in die vandaag nog een bron van informatie kunnen geven.Ik volg het onderzoek van nabij en snap het of niet die namen laten ze gewoon met gerust????? Ze steken liever tijd in het opgraven van een facteur en rally-poloot.Dus het geloof in goed en grondig onderzoek mogen we vergeten  Ik hoop dat je bog met zulke posts komt Xavier

17

Bedankt Den Bart.

Er is nog veel meer informatie bekend dan op dit forum staat.
En zonder grandeur of geheimzinnigheid, het parket heeft al deze informatie ook ontvangen.
Stilte voor de storm.


Maar zoals anderen op dit forum ook reeds lieten weten...
Geduld, alles mag nog niet verteld worden.
Ieder op zijn beurt.


Enkel zij die er voordeel denken uit te kunnen halen,
menen zich het recht toe te mogen eigenen,
de slachtoffers van de wandaden van de Bende van Nijvel,
alle hoop te ontnemen op uiteindelijke maar veel te late gerechtigheid.


De reactie van sommige forumgebruikers op de nieuwe informatie die onze 'vriend' J&B mondjesmaat en voorzichtig postte,
maakt duidelijk dat niet elke forumgebruiker aan de 'goede kant' staat uiteraard.
Als forumgebruiker krijg jij Den Bart en alle anderen ook de keuze om hoop te geven of te ontnemen,
door je hierover ook in je bijdrages uit te spreken.


Laat het de slachtoffers maar zeker ook de enkele daders die er nog zijn (!) duidelijk zijn...
... alles is nog steeds niet verloren, ondanks vele duidelijke pogingen om dat zo te laten gebeuren en te laten blijken.

18

Vooreerst moet ik beamen wat hier al enkele keren is gezegd: dit is één van de, zoniet dé interessantste post van de laatste maanden, bedankt daarvoor !

xavier wrote:

De reactie van sommige forumgebruikers op de nieuwe informatie die onze 'vriend' J&B mondjesmaat en voorzichtig postte,
maakt duidelijk dat niet elke forumgebruiker aan de 'goede kant' staat uiteraard.
Als forumgebruiker krijg jij Den Bart en alle anderen ook de keuze om hoop te geven of te ontnemen,
door je hierover ook in je bijdrages uit te spreken.

Hierbij heb ik al meermaals het wrange gevoel gehad dat de goeie met de slechte een ban krijgen, en ik niet alleen denk ik.


Maar laat ons de hoop niet opgeven, dat er op welke manier dan ook, ooit nog gerechtigheid zal geschieden.

Inderdaad Xavier er moet hoop blijven dat er gerechtigheid komt.Ik hoop snel nog zulke interessante post te kunnen lezen.

20

Inderdaad een gevoel dat ik ook heb ctrix, dat de ´goede´ vaak met ´de slechte ´ een ban krijgen. Het is een fout die ikzelf vroeger ook maakte . Totdat iemand mij vertelde " indien je de goeden met de slechten straft dan vraag je om revolutie" Daar zit waarheid in. Sindsdien maak ik alleen nog die andere 999 fouten.