21

https://imgur.com/pkNCqMF.jpg

Wat ik hierboven eerst postte, heb ik nog eens verduidelijkt hierboven.
De beproefde tactiek van Frans Reyniers om iemand uit de weg te ruimen.
Herlees bovenstaand artikel nog eens in de context van de feiten rond Jules Montel, Franz Balfroid, Gérard Bihay, ...
De wereld van Rock & Roll, moest Bultot nog leven, je kon het hem eens vragen....

Merci voor krantenartikel J&B?
Je gebruikt de identieke taal en stijl van enkele andere forumleden, raar...

Het is zeer belangrijk om de juiste puzzelstukken te kunnen leggen, helaas moet er daarvoor af en toe toch wat off-topic gegaan worden...

Dus -heel even dan maar- deze heel belangrijke post van forumbeheerder Ben in herinnering brengen, hier de link:
https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 577#p21577

maar voor de beetje luie mensen vandaag een citaat:
"De toenmalige vriendin van Jean Bultot wist Hugo Coveliers nog een ander vreemd verhaal te vertellen. Toen haar man in de gevangenis verbleef was hij bijzonder ongerust over zijn situatie. Pas nadat Jules Montel werd vermoord, vond Jean Bultot zijn rust terug. Uit de getuigenverklaring van Frank De Moor weet de commissie dat hij van een informant wist dat Jules Montel op de hoogte was van het feit dat de strafbundel van een belangrijk politicus zou zijn verkocht en dus verdwenen was. De dader zou 5 miljoen hebben ontvangen en gedeponeerd hebben op een bankrekening in Luxemburg. Al deze gegevens zijn steeds meewarig weggewuifd door de officiële onderzoekers. Enig verder onderzoek zou nochtans geleerd hebben dat de man waarvan sprake niet aan zijn proefstuk toe was en 'bekend' is bij de gerechtelijke diensten."

Het hangt allemaal samen, het federale parket is hopelijk als team een betere puzzelaar, ten spijt van het zand dat ook hier in de ogen gestrooid wordt.

23

Een gebanned forumlid wees mij op volgende passage in het uitstekende boek van Hilde Geens ivm Philippe De Staerke:

De arrestatie van Philippe De Staerke -op 5 maart 1986- deed het alarm aanfloepen aan het Poelaertplein in Brussel.  Tegen de tweede parlementaire onderzoekscommissie zei iemand van Delta dat de later veroordeelde Brusselse hoofdcommissaris van de gerechtelijke politie Frans Reyniers onmiddellijk belde naar Dendermonde om te vragen of hij aanwezig mocht zijn bij alle verhoren van Philippe De Staerke.  Dat werd na overleg geweigerd.  Het blijft onduidelijk waarom Frans Reyniers zoveel belangstelling had voor Bende van Nijvel-verdachte Philippe De Staerke. Frans Reyniers stierf in mei 2012.  (Bron: Beetgenomen: Zestien manieren om de bende van Nijvel nooit te vinden door Hilde Geens)

‘Het bleef onduidelijk waarom Frans Reyniers zoveel belangstelling had voor Bende van Nijvel verdachte Philippe De Staerke.’

Hopelijk wordt bovenstaande zin: ‘Het bleef tot 2025 onduidelijk waarom Frans Reyniers zoveel belangstelling had voor gangster Philippe De Staerke.’

En waarom Deltacel-speurder Philippe Vermeersch het met de collega en boezemvriend van Reyniers Uves Zimmer aan de stok had…

24

Ik weet enkel dat Reyniers zijn naam veel genoemd werd met de loods in Hoeilaart .
Deze Reyniers stonk uren in de wind naar alles wat crimineel was

25

Reyniers is (was) de sleutel tussen de verborgen poort van boven- en onderwereld.
Geld en macht.
Een vrijwaring van bevoorrechte gangsters, een uitschakeling van concurrente gangsters en geld.
Veel geld, onnoemelijk veel geld.

En dat mocht onnoemelijk veel ellende kosten.
No matter what.

HIPA wrote:

Ik weet enkel dat Reyniers zijn naam veel genoemd werd met de loods in Hoeilaart .
Deze Reyniers stonk uren in de wind naar alles wat crimineel was

Nagel op de kop HIPA.


Op het proces van Claude Leroy op 29 oktober 1985 verklaarde Frans Reyniers dat het Jules Montel was die hem getipt heeft over de schuilplaats van de voortvluchtige Michel Anthemus en François Royen, waardoor deze op 15 maart 1983 te Courbevoie werden gearresteerd.

Xavier Sliman en Madani Bouhouche waren niet de enige verdachten voor de overval op wapenhandel Dekaise.  Francis Royen - 27 jaar in 1982 - is een verdachte geweest in het onderzoek naar de overval in Waver. Hij werd door een aantal getuigen aangeduid in een fotoboek van de politie.

Ah, en dit detail:
"Toen dit gevaarlijk tweetal op 15 maart 1983 te Parijs werd aangehouden, vond de politie een klein wapenarsenaal, waarvan enkele afkomstig waren van de overval bij de wapenhandelaar Daniel Dekaise te Waver."

Allicht zal Xavier Sliman enkele wapens van zijn overval bij Dekaise verstopt hebben bij Anthemus en Royen in hun schuilplaats in Parijs.  De doordachte schurk.
Of was het dan toch Frans Reyniers met debet aan de moord op Jules Montel?
Nog even een detail, een fait-divers...

"Getuigen zien in januari 1987 hoe een Noord-Afrikaan aan de Schaarbeekse Poort te Brussel een zak onder een bestelwagen legt. In de zak zit een bij Juan Mendez gestolen UZI; de Noord-Afrikaan verklaart dat hij het wapen in bewaring heeft gekregen van een vriend van Jules Montel."

Die dekselse Xavier en Thiery Sliman toch!

Nee, dus Frans Reyniers.
Frans Reyniers die op 3 november 1988 en plein public voor de parlementaire commissie verklaarde:
"De misdaden van 'de Bende van Nijvel' zullen nooit worden opgehelderd."

Tuurlijk dat hij zoiets zei, hij kon het weten.

27

Hij kon het zeker weten, hij heeft meermaals gezegd wie de bende was, hij heeft zelfs de namen van de schutters gegeven.

"In 1987 beweerde Reyniers openlijk dat de Bende niets met gewoon banditisme te maken had. Hij wees toen beschuldigend naar de rijkswacht, waar volgens hem de daders en de opdrachtgevers zaten. Enkele jaren later werd de GP-commissaris aangehouden op beschuldiging van corruptie. Nam de rijkswacht wraak en betaalde hij de prijs voor zijn gedurfde standpunt?

Natuurlijk heeft de "rijkswacht" wraak genomen, in het andere geval hadden we waarschijnlijk geen letter geweten van al de wantoestanden rond Reyniers.