Nog enkele intresante artikels gevonden die ik mijn insziens hier nog niet gelezen heb.
26 november 1984
Jurion moet 1,1miljoen euro gaan betalen.
Brussel – De belgische justitie
Laat er geen gras over groeien. Na de voetbalclub anderlecht en standaard luik kreeg voetbalmakelaar jef jurion de rekening gepresenteerd voor zijn aandeel in het zwart geldcircuit in de belgische voetbalwereld en de daaruit voortvloeiende omkooppraktijken.
Jef jurion(46) éen van de grootste voetballers die belgie gekend heeft, kan vandaag of morgen een aanslag, verhoogd met boetes, verwachten van 1,1 miljoen euro. En daarmee is de kous nog niet af, want jurion zal zich nog voor de rechter moeten verantwoorden wegens belastingsfraude en valsheid in geschrifte.
Het hele voetbalschandaal inclusief omkoperij en fictieve boekhoudingen, zou wellicht nooit aan het licht zijn gekomen als de welgestelde ex voetballer jurion, handelaar in onroerend goed, voetbalmakelaar en restauranthouder, vorig jaar december geen bezoek had gehad ven een misdadigersbende, de dwaze doders, die op zijn minst dertien moorden heeft gepleegd.
De bende pleegde een overval op het bekende restaurant van jurion, l’auberge du chevalier in beersel, vermoordde daar de concierge alfons vandeneyde en ging er met een zeer geringe buit vandoor. Bij het politieonderzoek in het restaurant stootte de politie op een klein zwart notitieboekje, waarvan de inhoud de ouverture werd tot een grootscheeps onderzoek, geleid door rechter bellemans, een houwdegen. Als gevolg daarvan werden jurion en de voorzitter van de fc antwerp, eddy wauters, topman bij kredietbank, in voorlopige hechtenis genomen.
Vervolgens sneuvelden de koppen van de voormalige trainer van standard luik, raymond goethals en van de managervan de luikse club, rogier petit. Ze kregen van de bond een verbod ooit nog een functie in de voetbalwereld te vervullen, en enkele spelers van standard, waterschei en rwdm onder wie tahamata, kregen schorsingen opgelegd van 1tot 3 jaar. Wauters en jurion zullen echter nog met de burgerlijke rechter te maken krijgen, evenals enkele andere bestuursleden van bijvoorbeeld anderlecht gent en standard luik, aan wie dank zij het zwarte boekje van jurion strafbare feiten ten laste worden gelegd.