41

"Komop, het is door dat soort attitude dat het allemaal zover is kunnen komen"  Dit heeft niets te maken met mijn attitude maar alles met de principes van onze rechtsstaat. Ik kan mij niet uitspreken over de attitude van anderen maar van mezelf kan ik zeggen dat ik vrij intensief op zoek ben naar de waarheid. .  Hilde Geens heeft zelfs in een van haar boeken mijn "attitude" beschreven en die klopt In de verste verte niet met wat jij nu schrijft. Diegene die mijn "taak" overgenomen heeft en met dezelfde "attitude" als ik kan het zelfs niet meer navertellen. 
Namen die niet in het dossier staan? Wees gerust, ze staan er allemaal in. Indien ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat uw opmerking mij diep geraakt heeft...........het is dus door mensen zoals ik dat het allemaal zo ver is kunnen komen. Dat is geen klein onschuldig verwijt. , gezien de zeer zware en gruwelijke feiten.

Met attitude bedoel ik de 'het mag niemand zijn attitude'. Als HIPA bevestigt dat het WD spoor een zeer valide spoor is dan vond ik jouw opmerking dan weer op mijn beurt nogal ongepast. Ik heb de indruk dat je het zeer moeilijk hebt met het boek van Hilde Geens en haar nieuwe sporen en namen. Het zij zo. Voor het overdreven dramatiseren van een post in een amateur forum discussie ga ik evenwel vriendelijk passen.

Fenix, blijkbaar heb je je bedenkingen over Hilde Geens; Alle respect daarvoor maar dat betekent nog niet dat ze het daarom bij het verkeerde eind heeft. Ze is ook niet de enige auteur die in de richting van Bouhouche / Beijer wijst. Ze geeft ook toe dat ze niet weet wie de uitvoerders waren van de overvallen noch het motief.

44

dhrlanden wrote:
  • ?-9-1980: aangehouden op verdenking lidmaatschap bende (o.a. autodiefstallen/gewapende overvallen/brandstichtingen/oplichting verzekering)

  • 24-4-1981: De Schepper (28, garagist Asse) veroordeeld tot 7 jaar cel als bendeleider

  • 29-7-1981: straf voor hof van beroep teruggebracht naar 5 jaar cel

  • 6-12-1984: veroordeeld tot 2 jaar en 3 maand cel als (mede)kopstuk bende autodieven (gespecialiseerd in BMW/Porsche)

Was hij niet in gevangenis gedurende de feiten? Afgezien een ontsnapping of een koninglijk genade zie ik hoe kan hij schuldige zijn.

Of hij tijdens misdaden van de BVN in de gevangenis vertoefde, daar moeten we niet te lang blijven stilstaan.
Jean Bultot had de mogelijkheid om misdadigers tijdelijk uit de gevangenis te halen. Bouhouche en Beijer waren in het bezit van blanco-kantschriften met de naam van een onderzoeksrechter erop.

Naar mijn mening was er een verwarring van zinnen, waarbij de sterkste ( 5 jaar ) de zwakste omvatte.

A mon avis, il y a eu confusion des peines, la plus forte ( 5 ans ) englobant la plus faible.

47

Niet alleen Jean Bultot trouwens. Garagist De Snijder werd ook uit de gevangenis gehaald om een contract te tekenen . Verschillende getuigen in het onderzoek hebben vermeld dat dit meerdere keren gebeurde. En dan komt altijd opnieuw datzelfde zinnetje " Dit werd niet bewezen. 't  is zoals Scaramouche zegt, we moeten geen rekening houden met het feit dat iemand in de gevangenis zat.

"Ze kregen twintig jaar cel en hun namen werden al vele jaren geleden genoemd als 'handlangers' van de Bende van Nijvel. Maar daarvoor werden ze vrijgesproken. Het alibi van De Staerke bij verschillende feiten, “Ik zat in de gevangenis”, bleek behoorlijk doorslaggevend."

48

Bakker André De Mol, rechterhand Willy De Schepper, aanslag Vernaillen.

Tiens wrote:

Bakker André De Mol, rechterhand Willy De Schepper, aanslag Vernaillen.

Ook uit zijn streek Opwijk.
Welke rol hadden Willy De Schepper en André De Mol bij de aanslag op Herman Vernaillen ?

50

sorry
had nie gezien dat je mij aansprak

gelezen in boek complot van de stilte:

André De Mol schreef brief naar Vernaillen dat hij inlichtingen heeft over het moordplan op hem.
BOB van Asse verhoorde bendelid van garagist Willy De Schepper
getuigen zagen bij Willy de Mazda vertrekken op de avond van de aanslag
Andre De Mol zat toen een straf uit voor inbraken, autodiefstallen en gewapende overvallen tussen mei 1978 en november 1980 met bende van De Schepper
In de brief stond dat Barbé en Gillet en een paar BIC-leden vermoedelijk al voor de aanslag afwisten van de plannen
De Mol wist dat, want hij fungeerde als postduif tussen verschillende complotsmeden.
begin 1981 heeft hij briefjes gesmokkeld tussen BIC-ambtenaar Karel Clonen en de Nederlandse hasjtrafikant Job van Welij en in een van de briefjes was sprake van moordplannen op majoor Vernaillen, georganiseerd door Farcy
later zou De Mol terug komen op zijn bekentenissen... waren ze verzonnen of werd hij bang?