771

aan de andere kant klopt dit dan weer niet met het feit dat de joggers ook de Ford Taunus van Elnikoff gesignaleerd hebben in het Osbroekpark

772

En vergeet ook dit niet:

HIPA wrote:
Een nieuwe getuige! Eenmalige reactie op het forum van mij, maar dit moesten jullie gehoord hebben.
Onlangs stierf Bougerol. Een man belt mij op en verteld; ik was enkel dagen voor de aanslag op Aalst aan het joggen met FC Denderhoutem, locale voetbalclub. Het was vroeg in de ochtend, we liepen aan de Docusberg aan de rand van parking Delhaize. Plots staat een man rond te kijken op de berg, grijze broek en zwarte jekker leder denk ik. Hij leek geschrokken ons daar te zien maar knikte en glimlachte even. Ik weet niks meer van die dag behalve de man zijn gezicht, op een of andere manier is deze nooit uit mijn gedachten gegaan. Ik herkende hierin Jean Bougerol, hij stierf onlangs! Ik wil geen problemen maar moest het u vertellen.

Deze persoon lijkt geen aandachtszoeker noch fantast. Dit aspect geeft mij het gevreesde inzicht naar banden met buitenlandse groeperingen, waardoor deze waarheid indien waarheid zeer smerig is met ondenkbare valkuilen. En dit door de meester gelegd. Maar het spreekt boekdelen zelf al zal het nooit bewezen worden.

In de omgeving van Farcy veel homo's, waarvan sommigen hoogstwaarschijnlijk gechanteerd werden (vuile werkjes)

774

Wat ik me altijd heb afgevraagd bij de vlucht uit Aalst: waarom zijn ze eigenlijk gevlucht? En daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat ze op die parking hadden moeten blijven staan, maar ze hadden toch dicht bij Aalst wel een safe-house kunnen organiseren, ergens op een achteraf plaatsje in een industrie-zone of ergens aan een stil weggetje. Het hele bende-verhaal geeft toch de indruk dat het op behoorlijk hoog niveau werd georganiseerd, maar ze gaan na hun daad toch nog een flink eind rijden met die Golf, dat had toch eenvoudiger moeten kunnen?

Misschien ergens in Erembodegem?

775

Volgens mij zijn ze uit Erembodegem vertrokken maar was het de bedoeling van Delaize Aalst en Denderleeuw te combineren en dan naar hun schuilhol te vluchten

776

kenza wrote:

maar ik denk niet dat ze geoefend hebben in het osbroekpark want achter iedere boom zit daar nen rugridder en zou er zeker iets opgemerkt zijn

Rugridder, echt ofwa, wat een marginale opmerking in de 21 ste eeuw.

777

Beste stoffel , niet te zwaar aan tillen ik breng soms wat ambiance in mijn teksten   Het is of was zeker niet de bedoeling om mensen te kwetsen of te beledigen Ik heb koppels in mijn vriendenkring die M /M getrouwd zijn en dat zijn supertoffe mensen

778

WT wrote:
Gschae01 wrote:

Waarom wordt er in geen enkele post verwezen naar de volledig gestripte Golf 1 die werd gevonden thv de intussen afgebroken brug over de E40 in Essene (Lombeek straat)? De locatie waar de karkas van de golf zich bevond was een verharde zijweg, net aan de brug rechts naar beneden en die parallel loopt met de E40. Ik vind hier wel verwijzingen naar gevonden en ontmantelde Golfs in Lennik en Gaasbeek maar heb de indruk dat niemand weet heeft van die karkas die ik had gezien in Essen. Toen ik die (toch wel afgegen) plek toevallig bezocht tijdens wandeling met de hond bevond zich daar ook een team van rijkswachters. Ze spraken me meteen aan met de vraag of ik daar vaak kwam en of ik de voorbije dagen dat wrak al had opgemerkt, wat niet het geval was. Nu blijft bij mij de prangende vraag nog steeds waarom hier nergens iets van terug te vinden is vanuit een of ander pv of krantenartikel. Essene is qua locatie niet onbekend in de Bende van Nijvel-context, ik denk aan Vernaillen, denk aan de vluchtweg (buurt Liedekerke-teralfene), de opgemerkte golf en Mercedes thv E40 Ternat en uiteindelijk ligt deze locatie ook niet verder dan 10km van Delhaize in Aalst. Food for thought!.

En de overkant van de  brug kwam uit in sint katherina lombeek , verlengde van de straat waar s.v.m. toen woonde.
Toch wel weer een merkwaardigheid/toevaligheid ?
Ook de omgeving in die tijd leek op de foto van paarden bij bewijsstukken, zeker de toenmalige jokari terreinen, intussentijd verkaveld.


Weet enkel van de gestripte golf in Lennik, en niets van gestripte golfs elders. De golf in Lennik heb ik getuige van gevonden, en anders moet er iemand is op kaart tonen waar er nog golfs zijn gevonden. Wel enkel tonen als je zeker bent van de vindplaats.

779

Dit paard is blijkbaar voor een kar gespannen en draagt daarom oogkleppen.

780

Vluchtweg van overvallers Delhaize Aalst gekend

Terwijl de afgelopen dagen diverse getuigen van de bloedige raids te Eigenbrakel en Overijse, einde september 1985, nog eens werden ondervraagd, is het onderzoeksteam er in geslaagd de vluchtweg uit te stippelen van de daders die 9 november 1985 bij de Delhaize te Aalst vuurden op alles wat bewoog.

De daders vluchtten aan boord van een Golf GTI van Aalst via Ninove naar Leerbeek toe. Daar hebben de boeven de weg ingeslagen naar Herfelingen en ook is geweten dat ze in Bierghes voorbijkwamen. Vandaar loopt elk spoor dood.

Het is bekend dat een Golf GTI, na de bloedige overval te Aalst, in het bos van Houssière te ’s Gravenbrakel uitgebrand werd teruggevonden. Volgens de speurders is het duidelijk dat de moordenaars van de Delhaize te Aalst ofwel de vluchtweg goed kenden ofwel hem voordien goed hebben bestudeerd.

De speurders zijn voorts ook tot de conclusie gekomen dat niet één Golf te Aalst werd gebruikt door de gangsters maar wel twee.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 Juni 1987

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube