11

uranium/"rood mercurium" zie ook dossier Atlas / Przedborski

Ja dim heel zeker. Over de Canada link (Armfelt, Lekeu):

ludoke wrote:

B. Secte Ecoovie

Norman Wiliams mocht vanuit de cel meegaan met  bezoeker Maurice André (NBC-militair Bierset uit Visé/Bijbelfanaat) naar Maastricht op het zelfde ogenblik dat -toevallig-de uitwijzing door Wathelet toekwam.
vzw ARABART Dialogue international-Namur 081 715020 460910 met Hamady Abdel Jelil, bezoeker van het  Secte-tentenkamp. Enkele interessante leden zoals Jakes Schreurs de Jaureguy, Francis Dessart, Leroy Claude, ch de Fleurus te Gilly, Dagonnier (Aginter/Thiriart)= penningmeester van de vzw "vrienden van Albanie", die de reizen van Amada in '78 organiseerde.

Over Norman Wiliams: Norman William (heeft vele aliassen): sekteleider, Canadees, agent, CIA, SDECE, contacten Afrikaanse leiders, oplichterij, deelname aan covert ops, pedofilie, uitgewezen uit Frankrijk, geniet bescherming op hoog niveau

Ook: 'Steve' Keteleer, Congo 1950-60: oplichting, 'valse' Orde Knights of Malta, vertrouweling Afrikaanse leiders, pedofilie (mogelijke link Nihoul?), link Syrië, Libië. Verdachte luchttransporten vanop vliegveld Bierset. Link Iran-Contra wapentrafiek. Bezwarende documenten werden door een politiecommissaris 'vernietigd'.

De link die ludoke aanhaalt tussen N. Wiliams en Maurice Andre is een doordenkertje.

Ook de personen Francis Dessart en Leroy Claude zijn in deze interessant vooral de woonplaats, in de buurt van Fleurus van de laatste. Via C. Leroy komt men zo bij Montel en Mendez, En in diezelfde sfeer is er ook Christian Moeris in contact met Hage Maroun en Van Baelen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

13

Vergeet ook de gebroeders Din niet ivm uraniumsmokkel !

Het is verdorie diep graven in mijn geheugen om bronnen op het net te vinden.
Dat Maurice André iets met de dockers te maken heeft zal hoogstwaarschijnlijk over de transporten van radioactievestoffen gaan in de haven van Zeebrugge eind jaren 70 begin 80, (officieel tot 83) zijn er daar tonnen van verscheept.

Hij moet ook op de hoogte geweest zijn van de plannen voor de te bouwen centrales labo's en fabrieken. In Fleurus is in 71 Nationaal Instituut voor Radio-elementen opgericht. Er vlakbij in Farciennes is er ook een site gestart voor verwerking van radioactievestoffen. Het is me voorlopig niet duidelijk wanneer die daar ontstaan is (niet te vinden op net) deze site is misschien wel interessant. In 90 was daar de firma Nordion gevestigd, die is een dochteronderneming van Atomic Energy of Canada Limited. Canada is het grootste export land van radioactieve producten, en grondstoffen dat terzijde. (dus voor smokkel mogelijks een belangrijke speler)

Die Atomic Energy of Canada Limited heeft een samenwerking met Ontario Hydro, een waterkracht energie bedrijf in Canada, ik weet het niet meer vanbuiten maar de leden van de Orde van de zonnetempel hadden ook iets met een Canadese waterkracht firma te maken, of het deze is moet ik nog verder uit zoeken.

Los daarvan is er de zaak Framatome waar Chooz onderdeel van is, ook interessant, de Schneider groep (Felix P) is volgens mij achter de schermen zowel in Framatome als in hydro centrales in Canada een factor. Om de zaak Framatome in het kort te beschrijven, Framatome is een samenwerking tussen de USA en Frankrijk om centrales te bouwen. In feite is er een diepe rivaliteit tussen beide landen over die materie. Die samenwerking controle met de USA stopt in 82. Framatome is niet meer verplicht om met Westinghouse samen te werken.
In 1982, its license contract with Westinghouse expired, allowing Framatome to develop its own in-house specifications for the first time.

In 82 starten de rellen in Chooz door rechtse elementen.

Ook de centrale in Zwitserland die aangevallen is met een rp7, (via Carrete) was een centrale van Framatome.

Er ook nog bij vermelden dat Frankrijk toen geen NATO land was, Frankrijk was uit de NATO gestapt onder andere omwille van kernenergiekennis diefstal. Het is pas nadat Miterand president geworden is dat Frankrijk terug lid NATO geworden is.
Het punt is dat er een serieuze rivaliteit tussen Frankrijk en Amerika was onderhuids, en dat Amerika er alles aan deed om Frankrijk onder druk te zetten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Over de docker (Zeebrugge);

2 schema's over radioactief afval die in Zee gedumpt is :
http://www.fanc.fgov.be/GED/00000000/3600/3668.png

http://www.fanc.fgov.be/GED/00000000/3600/3670.png

Het eerste schema is de hoeveelheid, het tweede is de straling, het is duidelijk dat er in 80, zwaar radioactief in die haven gepasseerd is. En het gaat ook over duizenden tonnen, niet zomaar een paar vaten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.