121

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Yep, allicht weer veel show voor niks. Tenzij een eventuele vondst zou passen in een theorie. Het lid van de rijkswacht van Aalst voor wie dit wapen in bewaring werd gehouden moet hen toch bekend zijn?

122

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Citaat van HLN:

Het wapen werd vele jaren geleden al in het water geworpen, samen met vier laders. Het wapen zou volgens onze info lange tijd in bewaring gehouden zijn voor een lid van de toenmalige Rijkswacht uit Aalst.

Het zal toch Bonkoffsky niet geweest zijn zeker?

123

(1,141 replies, posted in 1985)

Helder smile

Overigens (weer off-topic, sorry), ik snap niet waarom die WDS nog steeds de grote jan mag uithangen en gaan en staan waar hij wil

124

(50 replies, posted in Onderzoekspistes)

Wijlen Jean-Pierre Van Rossem zoog niet alles uit zijn duim ...

125

(1,141 replies, posted in 1985)

In Delhaize d'Aalst zijn mensen gedood met hetzelfde riot gun dat twee jaar geleden werd gebruikt om de man van de conciërge van het textielbedrijf Wittock-Van Landhegem te Temse te vermoorden. Het is niet te geloven, maar blijkbaar hebben de gangsters het risico genomen om een wapen te behouden waarmee zeer ernstige feiten zijn gepleegd om nog gruwelijkere daden te plegen.

lijkt me anders ook redelijk a-typisch

En wat het gebruik van een RG op zich betreft, hoe gingen ze zichzelf daarmee verdedigen mocht het tot een vuurgevecht komen ?

Etienne1420 wrote:

De Golf reed achteruit?

Post 357 » Forum

126

(1,141 replies, posted in 1985)

Etienne1420 wrote:

Wie werd geïdentificeerd?

Post 592 » Forum

127

(1,141 replies, posted in 1985)

Maar in ak het toeval geloof ik ook niet. Misschien was dit ook alleen maar een lugubere grap van hen, zoals de maskers. En alles aan de bende was a-typisch en gevaarlijk (voor hen). Achteruit rijden met de Golf? Riot Guns? Afgezaagde loop? ...

128

(1,141 replies, posted in 1985)

pyrénéen wrote:

Hoe groot was de kans dat dat gebeurde ?

Niet zo groot inderdaad. Dat de DJ dan precies dit nummer kiest omdat het andere onvindbaar bleek, valt onder de noemer "toeval" allicht.

129

(1,141 replies, posted in 1985)

Klopt, de DJ-namen hadden een Hollandse toon. De Vries, Van Bever zijn er 2 die ik nog weet. Maar de oprichters (waaronder Van Praag) waren echte Nederlanders. Van Praag was ook zijn echte achternaam. Van zijn voornaam heb ik eens gehoord dat die Gerry zou zijn. Mja Harry in het Hollands klinkt als Gerry natuurlijk.

130

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik heb me vandaag ook deze bedenking gemaakt... Heeft dj het verhaal over dat telefoontje verzonnen? Is het raar dat een Nederlands duo (ik denk ook koppel, maar dat weet ik niet zeker) in zo een dorp als Hofstade een boeren-vrije-radio komen opstarten? Misschien zien we spoken, maar ...

Te voet naar Scherpenheuvel -> te voet de heuvel vanaf Osbroek/Blanckaertdreef naar achterkant parking Delhaize.
Johnny be good -> Johnny De Staerke. Johnny De Staerk was bekend met de zigeuners in Hofstade.