231

(47 replies, posted in Wapenhandel)

Trojan wrote:

Merkwaardige parallel met het vliegveld van Affligem (palend aan de bouwovertreding van Willy Michiels). Zowel in Affligem als in Overboelare brandt de loods van het vliegveld af.

Was die grond, waar nu de bouwovertreding staat, in die tijd ook al eigendom wam wimi?

232

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Charly wrote:

De vrouw/vriendin van Haemers [Denise Tyack] heeft ook altijd beweerd dat hij niet heeft meegedaan.

Hoe meer die vrouw ontkent, hoe minder ik haar geloof.

233

(151 replies, posted in Plaatsen)

Tru Dat wrote:

Om de bende te ontwarren moet je in Elsene zijn. Er is echter geen complot. Geen hoger doel. Enkel geldgewin. Justitie sleurt er van alles bij om hun incompetentie te verbloemen.

Ik ga niet zeggen dat dit niet waar is, maar ik vind het op zijn minst bizar dat er zoveel geweld gebruikt werd voor een habbekrats die je moet verdelen onder x man.

Ik zou dan nog eerder geloven dat het gewoon een stel barbaarse moordenaars was, die tijdens hun "hobby" wat geld mee graaiden.

234

(1,141 replies, posted in 1985)

Kan zijn, maar het risico dat ze levenslang in de gevangenis gingen zitten kennen we ondertussen. Misschien waren ze toen al zeker dat ze niet gepakt konden worden, voor de vorige overvallen was er toen ook nog niemand gepakt he.

235

(1,141 replies, posted in 1985)

sebi wrote:

De bende van Nijvel geeft de kans aan de bende van Hofstade om mee te doen en (ook) enkele interne klussen te klaren.

Dat vind ik nog wel een interessante en plausibele insteek! Er is toch altijd beweerd dat er in Aalst afrekeningen gebeurd zijn, dit past perfect in dat plaatje. De bende plant een overval in Aalst, de locale criminelen krijgen hier weet van, wat niet hoeft te verbazen in die wereld, en zien hun kans schoon om met iemand af te rekenen. En inderdaad, als het verzoekje niét (op tijd) zou gedraaid zijn, was dit gewoon pech voor de bende van Hofstade, maar de overval zou gewoon doorgegaan zijn zonder hen.

Ik ben ook altijd geïntrigeerd geweest door dat verzoekje, temeer omdat ik het live gehoord heb.

Overigens was er duidelijk gezegd door de aanvrager dat het verzoekje géén zin meer had als het niet ten laatste om 19u15 kon gedaan worden. Ah nee, want dan was het te laat voor de mannen van Hofstade om nog mee te doen!

236

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

luk paard, ik zie helemaal wat je bedoelt. Ik heb het hier al eens eerder gevraagd of geweten is waaran vader B. gestorven is. Het was immers slechts 2 maanden na de overval in Aalst ...

237

(10 replies, posted in Organisaties)

Merovinger wrote:

Volgens de Kruispuntbank van Ondernemingen werd Acrim opgericht op 15 juli 1982. In de bovenste tabel is de datum van het goedkeurend KB echter 14 juli 1983. Vermoedelijk zit er dus ergens een foutje in de jaartallen. Dus ofwel opgericht op 15 juli 1982 of op 15 juli 1983. Het adres van de hoofdzetel werd dan weer volgens de Kruispuntbank vastgelegd op 1 september 1982.

De locatie van de hoofdzetel in Hofstade kan ook vragen oproepen (zie de plaataanvraag op Radio Mi Amigo) » Google Maps.

Vreemd dat deze onderneming er dan al na enkele jaren mee gestopt is, meer bepaald op 2 december 1986.

Haal je alles nu niet een beetje door mekaar? Acrim had zijn zetel in Hofstade bij Mechelen, radio Mi Amigo zat in Hofstade bij Aalst.

238

(1,141 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

De Valkeneer: "Ik wist dat niet."

Dàt vind ik nu toch wel het toppunt.  Bijna heel Aalst wist van in het begin van dat feest af, maar voor het onderzoek was dat schijnbaar geen interessante informatie.

239

(4 replies, posted in Afpersing)

De Basis wrote:

Begin jaren 2000 (vermoedelijk tussen 2001-2004) werd er ingebroken in de hoofdburelen van Delhaize Brussel (ik dacht aan de Gentsesteenweg). De daders geraakten 's nachts binnen via het dak. De buit waren de harde schijven van de computers. Enkel de harde schijven, de computers zelf stonden er nog. Van verdere buit ben ik niet op de hoogte.

Of dit in de media gekomen is weet ik niet. Ik was daar toevallig zelf aanwezig toen het onderzoek bezig was. Het zou ook om een geval van industriële spionage kunnen gaan. Ik vrees dat er veel 'randmisdrijven' zijn die niet in het Bende van Nijvel-dossier zitten maar er toch mee te maken hebben en door dezelfde daders gepleegd zijn  met dezelfde motieven (diefstallen, inbraken ...).

Ik vermoed wel dat dit in het nieuws is geweest, in elk geval herinner ik me dit ook, en ik zou niet weten van waar ik dit anders zou vernomen hebben

240

(38 replies, posted in Wapenhandel)

Trojan wrote:

Bikers in Erpe Mere: Blue Angels. Makkelijk te connecteren met de wereld van caféspelen. Documentaire te vinden op YouTube. Dubieuze rijkswachters in Erpe Mere lid van Blue Angels geweest? Een aantal Blue Angels moet ook zeker te koppelen zijn aan de motorhandel van Podevijn.

Ik heb geen tijd om alles door te lezen, maar hier en daar heb ik toch al eens een verwijzing gevonden naar de wereld van caféspelen. Bedoel je hiermee, dat er toch een link zou kunnen zijn met de man van het waterkasteel? En hoe serieus bedoel je dat, en zijn er nog mensen die dit geloven? Persoonlijk zou ik er nu ook niet door van mijn stoel vallen, maar toch.