241

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Wim wrote:

Ik ben misschien achterdochtig, maar dit is toch wel een vreemde wending.

Ik vind dit ook wel heel bizar, Bonkoffsky heeft daar nooit iets verlegd dan of zo? Alles kan natuurlijk ...

Ik dacht het wel.

243

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Trojan wrote:

Nog een tip die ik plots krijg, maar ik kan het niet verifiëren. Willy Michiels zat in 1984 een tijd in de gevangenis?

Inderdaad, volgens dit artikel » casinovergelijker.net

WM was wel met meer vuile zaakjes bezig, oa met een soort immo voor café's heeft hij veel mensen afgezet. Behalve dat hij de schenker van het grootste cadeau aan David Van de Steen was, betwijfel ik toch sterk of deze man voor de rest relevant is in het Bende van Nijvel-onderzoek

PS: waar vind ik de foto's van het kasteel?

244

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Drie Bonkoffsky's, dat zou volgens mij ook best wel kunnen. Eentje ervan wordt neergeschoten in Aalst, en overlijdt 2 maanden later aan zijn (thuis verzorgde) verwondingen ...

245

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

De meest rechts is Luc Bonkoffsky. Lijkt die nu niet op Nr 23?

http://blogimages.seniorennet.be/jp_dendermonde02/995741-2ddf2c93b61845671eef5842bbedb7ba.jpg

246

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

dhrlanden wrote:

Ook interessant om weten: Frans Bonkoffsky, de vader van Christiaan en Patrick, was adjudant in Belgisch leger en overleed in december 1985 op 63-jarige leeftijd.

Vlak na de laatste aanslagen dus! Is bekend waaraan die gestorven is? Dit zal toch "de oude" niet geweest zijn, zeker?

247

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Zou de plotse dood van de grondlegger van de politiehervorming, de man die de rijkswacht dus ahw afvoerde, toeval zijn? Net een paar dagen nadat Vermassen begint te stoken en een paar dagen voordat plots de/een reus ontmaskerd wordt ...

Wat was de rijkswacht toch een corrupt boeltje in die tijd, als je de zaak van Peter de Vleeschauwer uitspit, komen er ook veel louche zaken aan het licht, die reiken tot in Berlare, wat dan weer op een boogscheut van Aalst en Dendermonde ligt ...

248

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Dat Bonkoffsky er ingeluisd zou zijn, zou ook kunnen verklaren waarom hij zich nadien kapot gedronken heeft

249

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Wel, ik ben ook eerder geneigd om hem te geloven. Slim en sluw als hij is, bouwt hij nu misschien op, zoals hij een pleidooi opbouwt. Dat iemand met zijn aanzien dit durft zeggen kan de zaak sowieso al een duwtje geven. Ik hoop alleen dat het nu dan écht eens in een stroomversnelling raakt.

250

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Nu gaan we zien of hij echt iets weet of uit zijn nek kletst: Als hij echt iets weet, moet er toch iéts gaan gebeuren. Misschien krijgt hij straks bedreigingen, of krijgt hij een "ongeluk", of beginnen er nog tongen los te komen, ... Als er helemaal niets gebeurt, dan weet hij niets denk ik, want als hij echt iets zou weten, zouden er toch wat mensen zenuwachtig moeten worden.

Zijn theorie (of hij die nu kan staven of niet maakt niet uit), staat me wel aan. Ik heb altijd al gedacht dat Haemers er voor iets tussen zat. Had VDB ook geen nauwe connecties met staatsveiligheid?

Stel dat de bende in opdracht handelde, en dat de bedoeling was iemand angst aan te jagen, maar niet om (veel) slachtoffers te maken. De opdrachtgevers waren dan vast niet blij met de gewelddadige actie in Aalst. Misschien weigerden ze de bende om die reden te betalen en lieten ze hen vallen, dat verklaart meteen waarom Aalst de laatste overval was. Als de bende wist dat VDB er achter zat, gingen ze mss wel hun geld opeisen door VDB te ontvoeren.

Toen Haemers opgepakt was, en in B in de cel zat, werden sommigen mss ook zenuwachtig. Immers, hij had eens gezegd dat hij ging praten op zijn proces, meen ik mij te herinneren. En praten, dat had hij al gedaan vlak na zijn arrestatie! Dus dat hij loslippig was, was vanaf dan geweten.

Was het ongeluk van zijn broer Eric dan een ongeluk of een waarschuwing? Want Patrick had ook een zoontje, die mss ook wel eens iets zou kunnen overkomen. Wetende dat zijn vrienden bovendien ontsnapt waren, en hem achter hadden gelaten, werd het hem teveel en pleegde hij zelfmoord; hij zag het echt niet meer zitten allicht, en het beschermde meteen zijn zoon aangezien hij zijn mond niet meer zou kunnen voorbij praten.

Patrick Haemers, de reus?