51

(9 replies, posted in Politiek & Business)

Ben wrote:

Het lijkt me interessant om ook de politieke invalshoek van de "jaren van lood" te beschrijven maar ik betwijfel of deze "NAVO-wet" iets met de Bende van Nijvel te maken heeft.

Maar als het de kern van de zaak zou kunnen geweest zijn, waarom heeft er dan niemand anders ooit een topic gestart over deze wet? wink

Ik denk niet dat het per sé over deze wet gaat, maar over de idee er rond. En dat komt hier toch wel degelijk in verschillende topics aan bod.

52

(9 replies, posted in Politiek & Business)

fenix wrote:

Ik ga het voor één keer heel kort houden (in de hoop dat sommigen onder ons hier dan heel lang gaan over nadenken en de oogkleppen af doen). Hetgeen hier boven staat zou wel eens de kern van de zaak kunnen geweest zijn.

Ik geloof het wel, en al langer dan vandaag. Maar dan rest de vraag waarom het stopte na Aalst.

53

(210 replies, posted in 1983)

Absoluut, ik had er als kind al (ik heb een tijdje stickers verzameld).

54

(210 replies, posted in 1983)

Niet abnormaal, er bestaan al decennia stickers om aan de binnenkant te plakken, met lijm op de bedrukte kant dus.

Gisteren een extra voorstelling gezien vanop (letterlijk) de eerste rij. Het was de moeite waard! Er komt heel veel aan bod, en de personages worden sterk vertolkt. Zelfs de zaak Van Hees passeert de revue voor de goede verstaander.

Ik had de indruk dat vele mensen nog zwaar onder de indruk waren van hetgeen zich in de loden jaren afgespeeld heeft.

56

(169 replies, posted in Getuigen)

Ik geloof persoonlijk wel dat het mogelijk is dat de killer geraakt of gedood werd in Aalst, maar dan wel met veel geluk.

Ik heb wel eens met een 9mm geschoten op een schietstand, en dat is al moeilijk genoeg. Laat staan dat je in het donker op een bewegend en terugschietend doel moet schieten ... (en daarbij dan liefst ook nog oplettend dat je geen burgers raakt).

57

(1,141 replies, posted in 1985)

fenix wrote:

Nog eens wat herlezen ivm dat telefoontje naar de radio. Vond deze post van Boemerang de beste » Forum

Alweer iemand die de nagel op de kop sloeg. Je moet je eens de impact van dat telefoontje proberen voor te stellen in die periode. De spanning die er overal heerste, Nijvel met zijn 8 doden en X gewonden is nauwelijks achter de rug ... en dan zegt iemand, hallo, u spreekt met de Bende van Nijvel. Je moest een halve Alien zijn om dan niet aan een zieke grap te denken. En geloof mij op mijn woord als ik zeg dat toen niemand, maar dan ook niemand het in zijn hoofd haalde om grapjes over de Bende te maken. Heeft er buiten Ctrix nog iemand die boodschap gehoord?

Want blijkbaar was Eddy Vos naar jou op zoek he Ctrix:

"Of hoopt Eddie Vos dat zich dan eindelijk eens die ene luisteraar meld die zegt de bewuste boodschap inderdaad die avond ook gehoord te hebben (kom Aalstenaren, dat moet zich daar dan toch rond gesproken hebben, vraag jullie ouwe Tante eens)."

Ik heb ondertussen via Facebook iemand gevonden die het ook gehoord heeft. Eddy zal toch niet goed genoeg gezocht hebben ...

58

(1,141 replies, posted in 1985)

Spectator Of Life wrote:

Het hangt ervan af of je de DJ weg zet als getuige of verdachte. Er is de afkomst van het radio station, de opmerkelijke ligging, de latere drugstoestanden bij de eigenaar en - inderdaad - het zeer bizarre gedrag van de man.

Bedenk dat het mogelijk is dat de rechtstreekse en respectievelijke opdrachtgevers van bende feiten aan de logistieke dienst en de de organisatie die de logistieke dienst in stand hield, twee verschillende entiteiten kunnen zijn.

Wat bedoel je met "de opmerkelijke ligging"?

59

(1,141 replies, posted in 1985)

De parking was goed verlicht. Het "gat" richting Osbroek was wel pikdonker natuurlijk.

60

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Hij heeft ook nooit gezegd dat hij de reus was.