1

(46 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Allicht kan men dit niet zomaar vergelijken, maar hier in Nederland moest men (sinds een paar jaar niet meer geloof ik) vingerafdrukken opgeven voor een ID kaart. Deze vingerafdrukken mogen ze wel vergelijken lijkt mij. Waarvoor anders de vingerafdruk.

Helaas is DNA onderzoek niet zomaar mogelijk, hier in Friesland (Nederland) is dit wel gedaan. In 1999 is Marianne Vaatstra vermoord hier in Friesland, in 2012 is de dader gepakt doordat vele mensen hun DNA moesten afstaan.

Maar aangezien niet duidelijk is waar de daders wonen van de bende van Nijvel is dit onmogelijk, men kan niet geheel België verplichten DNA af te staan.

2

(46 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Gegroet iedereen, ik ben nieuw lid op dit forum maar volg het forum al enkele jaren, en de zaak omtrent de bende van Nijvel nog langer. Het is misschien een domme vraag maar er zijn bewijsstukken die linken aan de bende van Nijvel, hier staan mogelijk vingerafdrukken op.

Is het in België niet hetzelfde als in Nederland dat men bij het aanvragen van een I.D. (Identiteitskaart) vingerafdrukken moet geven, wat zou betekenen dat de de vingerafdruk van min of meer elke Belg bekend is in het systeem.