1

(16 replies, posted in Andere Personen)

En Bouhouche ...

2

(155 replies, posted in Andere Personen)

In het artikel over de overvallen in deze post (onder meer in december '84 ) wordt over 2 mannen gesproken: iemand enig idee wie de tweede overvaller is?

3

(16 replies, posted in Politiek & Business)

Vergeet ook de gebroeders Din niet i.v.m. uraniumsmokkel!

4

(19 replies, posted in Andere Personen)

Ik begrijp de originele post van Trojan niet goed, zie » Forum

Er staat enerzijds 'verhoor Michel Libert' en anderzijds staat in het PV zelf 'Henri Damsaint de Suède'. Wil hij zeggen dat dit dezelfde personen zijn of is de eerste zin uit een verhoor van Libert en is het PV vervolgvens an de "echte Damsaint"?

5

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een kleine bedenking bij dit waardevolle schema en dat van de CWB: ALLE wapens die tijdens een feit werden gebruikt (dus niet alleen door de Bende!) staan erop vermeld. Bijvoorbeeld de twee rijkswachtpistolen (Nijvel) en de Arminius speciaal kaliber 38 van Szymusik (die alle werden meegenomen door de Bende).

PS: weet er iemand of de UZI in Nijvel werd achtergelaten of meegenomen?

6

(83 replies, posted in Robotfoto's)

Inderdaad dus het plakken van namen op (bepaalde) robotfoto's leidt tot niets (misschien moet men de vraag dan beter ook niet meer stellen). Ik veronderstel dat we daar dan beter allemaal mee stoppen en ons allemaal terug concentreren op onder andere de informatie uit de twee Bendecommissies, het verslag van de BOB waver, het rapport Godbille, de verklaringen van Damsaint, het PV van Noël (Libert), het Atlas-rapport en enkele van de betere boeken en artikels.

En dan blijkt dat we ook via Nitelet en zijn kompanen weeral  bij dezelfde bij de Belgische misdaadtop uitkomen (aan een internationaal opererende misdaadorganisatie gelinkt) die zich bezig hield met (politiek gepatroneerde) wapenhandel, drughandel, goudhandel, chequezwendel, kunsthandel, enzovoort.

De politieke beschermheren roomden een deel van de opbrengst af voor partijfinanciering en voor eigen gewin, de Belgische misdadigers verkochten de drugs en de wapenhandelaars verkochten wapens in onder mee Libanon en Iran. Dit alles onder het toeziende oog van geheime diensten. zoals Mossad en CIA.

Alleen blijft nu het probleem; hoe haal je uit dit kluwen het motief of de motieven van de acties van de Bende van Nijvel? Het feit alleen al dat we hier na 35 jaar nog altijd geen duidelijkheid over hebben is misschien op zich veelzeggend. Een goeie vraag lijkt me ook: wie had wie in zijn tang zitten? Of moesten ze allemaal voor elkaar zwijgen?

Wie het weet mag het nu zeggen ...

7

(83 replies, posted in Robotfoto's)

Nitelet is eerder klein van gestalte volgens Bouten. Ik weet niet of hij hem heeft opgemeten natuurlijk.

Anderzijds trekt robotfoto 19 blijkbaar nogal op de dief van de Mazda 626 (zie deze site en andere voor de verklaring van Futula Bonza). Hij schatte de dader ongeveer 1,75 m. Als het dezelfde man was, droeg hij toen misschien geen plateauzolen en geen jagershoedje wat hem alvast 15 cm groter deed lijken.

Nitelet stond zeer dicht bij de bende De Staerke die voor dat soort truken bekend stond.

Je kan dit fantasie noemen of een open kijk op de zaak. Ieder zijn mening zeker.

8

(83 replies, posted in Robotfoto's)

En waarom dan niet? Graag wat geschiedenisles en misschien ook ineens al de namen van de daders.

9

(83 replies, posted in Robotfoto's)

En uiteraard robotfoto nr 19, zie topic Nitelet.

Vergeet ook niet dat NN22 bij Waver hoort en kijk dan ook eens naar P16.

10

(68 replies, posted in Bende Haemers)

Herstel voor mij: Barré was inderdaad de baas van Taxi Verts en niet van STI. Maar dat neemt niet weg dat zowel in "De Bende" (Dupont/Ponsaers) als bij Bouten deze firma wordt vermeld als "werkgever (?) van beide heren met uiteraard de nadruk op de te leggen verbanden. Voor de onduidelijkheid tussen STI en Taxi Verts zie ook hier » Forum