1

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Beijer heeft het in het interview bovendien over zijn “nauwe” band met voormalige rijkswachter Madani Bouhouche, die in 2005 overleed. Ook hij werd meermaals in verband gebracht met de Bende van Nijvel. Vanaf 1981 pleegden de twee talloze misdrijven. In 1994 werden ze uiteindelijk veroordeeld voor enkele gewelddadige overvallen waarbij twee mensen om het leven kwamen. Bouhouche kreeg 20 jaar cel, Beijer 14 jaar.

“Hij had twee of drie levens”, zegt Beijer nu over Bouhouche. “Mensen zeggen dat ik hem goed kende, maar dat is niet waar.” Hoewel de oud-rijkswachter met klem blijft ontkennen dat hij zelf iets met de Bende van Nijvel te maken had, zou hij zich wel hebben afgevraagd of Bouhouche er lid van was, vertelt hij. smile

2

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik had al een tijdje het vermoeden maar ik denk dat men Beijer in een juridische val hebben gelokt. Die illegaliteit was een gedroomd scenario.

3

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Lijkt mij WO2 gerelateerd, Browning? Het UZI verhaal is wat ik net op VTM zag ook weer hilarisch, doorgegeven aan een museum en we zoeken terug contact ...Tja het is een apart wereldje die vissers.

4

(134 replies, posted in Andere Personen)

Heeft er iemand zijn geboortedatum of datum van overlijden?

5

(119 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Of de tipgever is even terug op de rooster gelegd.

6

(77 replies, posted in Speurders)

bkv wrote:

Dat zijn op zich waardeloze hypotheses die je al 30 jaar terug kan vinden in tal van boeken die niet de waarheid van fictie scheiden, maar het spectactulaire van het niet-spectaculaire.

Juist

7

(122 replies, posted in Speurders)

Het Nieuwsblad is duidelijker » Nieuws

8

(122 replies, posted in Speurders)

Wees eens realistisch is gisteren opgepakt, denk je nu echt dat de cel nu al gaat communiceren op een lopend onderzoek.

9

(1,151 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Men mag zich niet vastpinnen op daglicht om te kunnen duiken, dat kan als het donker is evengoed. In onze wateren heb je toch meestal geen zicht onderwater en duikt men op de tast. Bij het licht van koplampen en een helper met een koord aan de wal kan dit perfect gebeuren.

Maar de belangrijkste vraag is waarom doken ze rond dat tijdstip? Was men op het allerlaatste ogenblik erachter gekomen dat Troch met gespecialiseerde duikers (dat zijn de duikers van de genie uit Burcht echt wel) rond 08:00 uur ging arriveren? Anders had men de dagen ervoor toch tijd genoeg gehad. Was dit weer de zoveelste clash tussen de Waalse en Vlaamse cel? In elk geval, wat mij ook opvalt is dat Troch ook over wapens en andere zaken spreekt die veel langer in het water hebben gelegen dan de bekende korte tijd.

10

(782 replies, posted in Westland New Post)

Gewezen Westland New Post-lid Michel Libert zegt dat de vroegere eerste minister Paul Vanden Boeynants een kopstuk was van die extreem-rechtste organisatie. Dat heeft hij verklaard in een interview dat werd uitgezonden door de regionale zender TV Oost. Libert noemt de in 2001 overleden Vanden Boeynanst tijdens het gesprek “onze baas”. “Hij was niet alleen, maar hij was een kopstuk”, zo zegt Libert, die zelf regelmatig als de nummer twee van WNP wordt aangeduid.

Libert kwam eerder deze maand nog in het nieuws omdat hij door een nieuwe getuige “De Reus” van de Bende van Nijvel werd genoemd. Libert doet die beschuldiging zondag af als leugens. “Die man heeft psychische problemen”, zo stelt hij. Wel geeft hij toe dat er een link tussen WNP en de Bende van Nijvel kan bestaan. Hij verwijst daarbij naar Christian Elnikoff, die volgens Libert van plan was om samen met enkele huurlingen zelf “terreur te zaaien