1

(1,219 replies, posted in 1985)

Neen Renne, ik heb zijn vrouw niet echt gekend. Ik heb alleen Gilbert gekend in zijn jonge jaren voordat hij getrouwd was, als een brave en kalme jongen die helemaal niet past in gans dit liguber verhaal. Daarom ook dat ik  zo geschrokken ben als ik zijn naam las onder de slachtoffers en als ik sommige suggesties in dit forum hier lees.

2

(1,219 replies, posted in 1985)

Ik ben deze interessante website maar pas beginnen lezen en ben in dit forum wel geschrokken door bovenvermelde suggesties. Ik heb Gilbert Vanden Steen nog goed gekend in 1965 als werkcollega en goede vriend. Wij waren heel vertrouwd met mekaar en ik heb daar altijd een heel goeie en brave mens in geweten die geen vlieg kwaad zou doen. Wij waren toen allebei nog jong en niet getrouwd. Ben hem daarna geleidelijk uit het oog verloren maar heb hem toch achteraf nog gezien.

Hij was dan getrouwd en had een zaak aan de Zeebergbrug in Aalst. Leek mij toen nog bijna niet veranderd, nog altijd een brave en kalme man. Ik kan derhalve niet geloven dat zijn levenswandel hem bewust in de handen van een moordenaarsbende zou kunnen drijven hebben. Ik geloof dus stellig dat hij daar toevallig op de verkeerde plaats was die avond bij de overval op de Delhaize in Aalst.