1

(91 replies, posted in Magistraten)

Hij was een kettingroker... een geoefend wandelaar stapt aan ong. 5km/h. Hij moet dus van het station Beernem onmiddellijk te voet terugkeren naar Hertsberge (6km - over de snelweg - drukke baan) en dan doet hij er 1h15 - 1h30 over om thuis te geraken. Ziet iemand hem wandelen? Hij kleedt zich om; legt zijn bril in de keuken en neemt zijn ladder, touw. Intussen is het zeker 9h45 of later. Nu moet hij nog die constructie bouwen en het overlijden wordt vastgesteld (hoeveel marge?) op 9h50. Geen afscheidsbrief; ook al had hij blijkbaar nieuwe inzichten in een zaak die hij obsessief volgde. Zou hij die inzichten niet kenbaar maken alvorens....

2

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:

U maakt een hele goede bedenking of nog beter een juiste! Enkel niet de plaats waar je dacht maar de rest kopt.

Op een schip daar aan die zwaaikom ... een militaire basis of op één van de Koninklijke Domeinen.

3

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

zenga wrote:
Ben wrote:

Bonkoffsky stond er, hoewel hij opgroeide in Dendermonde, tijdens zijn ontmoeting bij het CWB op dat zijn zaak in het Frans zou worden behandeld. Zo staat het in het verslag van de speekselafname.

Dit vind ik een zeer interessant feit. Als de bende nog bescherming kreeg en iemand moest ergens administratief ingrijpen, dan kon dit waarschijnlijk sneller/makkelijker (opgemerkt worden) als het P.V. in het Frans was opgesteld.

Ik heb ergens op dit forum een mogelijke verklaring daarvoor gelezen. Het exacte weet ik niet meer volledig maar het bleek dat indien je uw zaak in het Frans liet behandelen het bij een bepaald persoon terecht kwam (die er misschien wat sneller/lichter/enz. over ging?) en dat niet enkel Bonkoffsky zijn zaak in het Frans wou laten behandelen maar verschillende RW's/Politieagenten. Pin me niet vast op dit antwoord en of het effectief zo was. smile

vdb wrote:

De reden waarom Bonkoffsky waarschijnlijk vroeg om in het Frans verhoord te worden, is volgens mij gewoon omdat hij waarschijnlijk was opgedragen dit te doen. Door verhoor in het Frans te vragen kwam hij waarschijnlijk bij Lionel Ruth of zijn ploeg terecht, vanwie ik uitga dat hij erop uit was het extreem rechts/rijkwachtspoor onderuit te halen. Ruth is immers zelf ex-rijkswacht en laten we het handje klap met Bougerol verhaal, en het feit dat hij slachtoffers die naar het politiek spoor informeerden stond uit te lachen ook niet vergeten. Blijkbaar kwamen telefonische tips ook bij de ploeg van Ruth terrecht hetgeen ook een en ander kan verklaren i.v.m. de eerste tip in '98.

4

(47 replies, posted in Wapenhandel)

club_le-happy-few wrote:

Niemand? Zolang we het drugs for weapons-netwerk niet deftig kunnen reconstrueren vrees ik dat we enkel maar naar de waarheid  kunnen raden. Enige manier om te zien of de corruptie wel degelijk tot op het allerhoogste niveau zat.

En een link met Zuid-Oost-Vlaanderen-Denderstreek.

In regio Geraardsbergen was Coesens gekend onder de naam 'Spoele' » blogimages.bloggen.be (PDF)

Palend aan zijn vliegveld was een stort waar het door de vuilkar opgehaalde huisvuil werd gestort/begraven. Mogelijks is het dit stort waar Coesens zijn afval kwijt raakte! Ironisch: de plaats waar dit stort was gelegen, is verkaveld en er werden huizen op gebouwd. Het is deze woonzone die voortdurend in het nieuws komt wanneer de Dender weer eens is overstroomd, want de huizen staan niet alleen op het stort, ze liggen ook nog eens in het overstromingsgebied van de Dender.

Het kan bijna niet anders of Armand Coesens (Spoele), George Lison en Paul Matthijs (Little David) kenden elkaar. Iedereen ging naar de winkel van Lison en naar Little David (lagen 2 à 2,5 km van elkaar en van het vliegveld in Overboelare). Coesens was ook actief op de terreinen van de luciferfabriek 'Union Match' in de Gaverstraat in Overboelare.

Lison had een 'ondoordringbaar omheinde' villa in Goeferdinge, een dorp tussen Overboelare en Everbeek. Alles ligt telkens maar een paar km van elkaar. De partner van Lison was - meen ik - iemand met roots in Nederland. Het moet bijna 35 à 40 jaar geleden zijn dat ik Lison hoorde vertellen dat hij ging skiën in de buurt van Beiroet. Hij zei dat je daar kon skiën en een halfuur later lag je te zonnen op het strand.

Blijkbaar zijn VDB en de toenmalige prins Albert ook nog in die regio geweest (met de helikopter in Everbeek). Die duiken ook overal op in het dossier...

5

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

kenza wrote:

Iets in mij zegt dat hij ook op het forum zat. Spijtig dat we niet weten tot wanneer hij nog bij zijn zinnen was? Er was iemand en die kraakte een paar pistes heel erg af tot in het extreme en ineens in februarie of april 2015 was hij ineens van het forum verdwenen en die persoon was heel goed op de hoogte.

vleermuisje1971 wrote:

Ik doe een slag Kenza: niet simpel. smile

Eric Donkaew wrote:

Dat is geen slag, dat is een zekerheid.

Niet Simpel was lid van augustus 2014 tot verbanning medio december 2014; dus 41/2 mnd. Hij schreef toen ergens:

Voor wat betreft het opmerkingsvermogen en geheugen van een kind. Ik moet zowat 4 of 5 jaar geweest zijn, ik zat in elk geval nog in de kleuterklas. De juf reed met een VW kever en op een keer dat zij vertrok merkte ik op dat er iets uit het midden van de deurstijl kwam. Later bleek dat haar knipperlicht (pinker) te zijn geweest. Nu meer dan 50 jaar later herinner ik mij nog altijd. Als ik mij dergelijk onbenullig detail na 50 jaar nog altijd duidelijk voor de geest kan halen, waarom kan David zich de feiten dan niet herinneren? Omdat ze traumatisch waren. Nonsens, ik kan mij nog altijd feiten herinneren van voor mijn tiende, prettige, minder prettige en zelfs traumatische. En het zijn vooral de ongewone zaken die een mens zich herinnert m.a.w. de details in het leven.

Hieruit blijkt dat hij minstens 55 jaar moest zijn in 2014.

In een topic aangaande een jachtgeweer kaliber 10 schrijft hij enerzijds:

"Ik ben geen wapenkenner maar ik denk niet dat een 2loops riotgun bestaat of vergis ik mij?"

Anderzijds geeft hij eindeloze beschrijvingen over bijna alle wapens die in het bendedossier voorkomen!

Verder meen ik gelezen te hebben dat hij in dezelfde buurt gewoond heeft als Bonkoffsky en dat Ben (beheerder) hem zou gesproken of ontmoet hebben. Ben negeert elke vraag omtrent het waarom van zijn verbanning.

Zijn mail: nietsimpel@telenet.be
zijn handtekening : de GROTE Manitou ziet alles!!!

6

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Merovinger wrote:

Die foto heeft heeft niets maar dan ook niets met Bonkoffsky te maken. Het is een foto van de patrouille van de politie van Edegem en van de Mobiele Brigade van 7 oktober 1983. Weliswaar gaat het om een bizar feit in Antwerpen dat misschien wel aan de Bende van Nijvel zou kunnen gelinkt worden maar die politieman heeft daar niets mee te maken. Die man deed daar toen gewoon zijn werk. Heel het verhaal achter de feiten van deze foto staat hier » Forum

(...) Een bizar feit in Antwerpen dat misschien wel aan de Bende van Nijvel zou kunnen gelinkt worden

Zeker aangezien dit alles zich afspeelt op de dag van de aanslag op de Delhaize in Beersel en ze zich verplaatsen met een zwarte Golf GTI (met nummerplaat 5.T.778 en gestolen in Zaventem). Ze gaan er uiteindelijk vandoor in Machelen (bij Zaventem) in een bruine - eveneens gestolen - Alfa Romeo. 's Avonds is de bende actief in Beersel met de zwarte GTI gestolen in Ohain op 2 oktober. Weet men wanneer de GTI in Zaventem werd gestolen en wat er met de bruine Alfa Romeo is gebeurd?

In het artikel in Het Nieuwsblad van 8 oktober staat dat er gezocht was naar vinderafdrukken in de Golf en in het artikel van 10 oktober staat dat:

"nog niet geweten of de vingerafdrukken aan de in Edegem achtergelaten Golf GTI het Antwerpse parket enige duidelijkheid verschaften over de identiteit van de drie personen, van wie weinig meer is geweten dan dat ze van het 'Arabische' type zouden zijn."

Waren er effectief vingerafdrukken gevonden en zo ja, hebben die ooit iets opgeleverd?

In Antwerpen waren er verschillende getuigen: bestuurder Franse Renault, bediende Crest Hotel + collega. Zijn die ooit geconfronteerd met de robotfoto's of iets dergelijks? Want zij waren cruciaal om uit te maken of Antwerpen wel of niet aan de Bende kan worden gelinkt.

7

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

kleur wrote:

Iemand die op stelten lijkt te lopen - was één van de beschrijvingen. Als je deze foto ziet?

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22688319_361654890941598_3297069620052290971_n.jpg?oh=047994c3c41d6d0ebebc8668996d4814&oe=5A837096

Hij poseert hier trouwens fier naast een Golf GTI! Waar en wanneer werd deze foto genomen? Van wie is de GTI?