91

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Sorry maar het is zeker geen 7,62 kurz, dit was WO2 Duitse munitie voor het Sturmgewehr 44.

Er staan hier op het forum foto's van deze laatste vondst. Als je kijkt dan zul je zien dat deze gevonden munitie onderaan de huls een uitstekende rand heeft, rim in het Engels. Dit had de meeste militaire munitie die ontworpen was eind 19e eeuw zoals bv. .303 British, 7,5x54 Mas (Frans) en 7,62x54r (Russisch). Deze patronen zijn nog lang na WO2 in gebruik geweest, de Russische 7,62x54R wordt nu nog gebruikt voor mitrailleurs en bv. het Dragunov sniper geweer. De 7,92x33 kurz patroon is veel korter en heeft deze uitstekende rand niet. Als ik naar de vorm van de patroon kijk dan ben ik er vrij zeker van dat het 7,62x54R Russisch is. Een zeldzaam kaliber in het Westen begin jaren 80. Hier pas courant vanaf midden jaren 90.

https://images2.persgroep.net/rcs/ZRcmvC3QAz1g2Ql-uD0KrxbL1Zw/diocontent/114195791/_crop/0/0/5760/3840/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.the-armory.com/shopsite_sc/store/html/media/ammo/Wolf/7.62x54r_Novosibirsk_Lg.jpeg

92

(382 replies, posted in Hypotheses)

Volgens mijn bescheiden mening heeft Bouten ook veel onzin verteld.
Wel is het duidelijk dat de Bende informatie moet hebben gekregen van leden of ex leden uit de ordediensten. Hoe konden ze anders weet hebben van de aanwezigheid en zelfs exacte locatie van kogelwerende vesten bij Wittock-Van Landeghem in Temse in 1983?
De Staerke had in ieder geval connecties met de criminele gevangenis directeur Bultot voor wie hij een inbraak deed bij de pastoor van Wieze, Bultot heelde de buit. Bultot zou daarvoor in 1985 zelf veroordeeld worden tot een gevangenisstraf.
Mij lijkt het aannemelijker dat de Bende een groep psychopatische criminelen was die connecties had met criminele ex rijkswachters zoals Bouhouche en Beijer of Bultot en die wraak wilde nemen op de maatschappij en de ordediensten voor schut wilde zetten.
Ik zie niet in waarom dit groepje zou willen meewerken aan een staatsgreep die een autoritaire politiestaat wil installeren, dit gaat totaal in tegen hun belangen. Ik kan me ook wel voorstellen dat er indertijd mensen waren die dit potje gedekt wilden houden, niet om ze te beschermen maar wel omdat het een grote politieke en institutionele crisis zou betekenen indien bekend zou raken wanneer leden of ex leden van de rijkswacht betrokken zouden zijn.

93

(382 replies, posted in Hypotheses)

Het zou me niet verbazen als De Staerke er iets mee te maken heeft. Hij komt uit een gesloten zigeunermilieu en was ex legionair van het vreemdelingenlegioen.

94

(6 replies, posted in Bibliografie)

De luchthaven van Oostende was daar inderdaad ook bij betrokken maar dan als transithaven dacht ik voor de levering van Amerikaanse Stinger luchtafweerraketten aan Iran in ruil voor de vrijlating van Amerikaanse gijzelaars.

Drank en prostituees waren vroeger een normale handelspraktijk om contracten binnen te halen. Mijn schoonvader was vroeger commercieel directeur van een Antwerpse rederij. Hij moest toen ook belangrijke klanten meenemen naar dure restaurants en bordelen om dikke contracten binnen te halen. De roze balletten zou toch iets anders zijn geweest, als die effectief ooit hebben bestaat. Dat zou om orgieën van hooggeplaatste personen zoals prins Albert met minderjarigen zijn geweest. Dit alles volgens Humo en De Morgen natuurlijk...

95

(382 replies, posted in Hypotheses)

Mr. Kite wrote:

Ik lanceer toch geen complottheorie, Howitzer? Ik stel enkel aan de kaak dat de begrippen als rechts/links/ relatief zijn...

Nee ik heb het niet over u maar over de vele theorieën in het algemeen hier.

96

(6 replies, posted in Bibliografie)

Ik zou eigenlijk niet weten welk Arabisch land Israëlische wapens zou willen. De meeste Arabische landen kochten  wapens van de Soviet-Unie, China of Oostblok landen. Ik ken geen Arabisch leger dat bv. een uzi heeft gebruikt. Saudi-Arabië kocht en koopt wel Westerse wapens, dan vooral Heckler&Koch en FN. Iran onder de Sjah kocht ook veel Heckler&Koch (West) Duits. In Iran hebben ze zelfs nog steeds een fabriek die lokaal H&K wapens onder licensie maakt. Net als in Pakistan en Turkije trouwens.

FN heeft een fabriek in de VS die vele malen groter is dan de eigen fabrieken in Herstal en Zutendaal. FN levert 85% van alle vuurwapens voor de Amerikaanse strijdkrachten. De VS fabriek is voor FN ook handig om wapens uit te voeren naar conflictgebieden of landen waartegen Europese beperkingen gelden (zoals Israël). In de VS zijn die regels veel soepeler. Overigens heeft FN ook een productie faciliteit in Zutendaal, Limburg. Aan de overkant van deze fabriek ligt een militair reserve vliegveld. Sinds begin jaren 90 is FN eigendom van het Waalse gewest. Daarvoor was het eigendom van het Franse GIAT concern, een zeer grote defensie groep. Er waren toen geruchten dat er vanaf dat vliegveld clandestiene vluchten vertrokken met FN wapens.

97

(382 replies, posted in Hypotheses)

Ik vraag me soms af, als hier een lid van de bende dit forum zou lezen dan moet die toch achterover vallen (van het lachen) van alle complot theoriëen die hier worden gelanceerd of besproken.

98

(6 replies, posted in Bibliografie)

Als er één ding is waar de Bende voor gezorgd heeft dan is het een verstrenging van de wapenwet in 1991 na de parlementaire onderzoekscommissie van 1990. Riot guns, half automatische geweren en long rifles werden toen vergunningsplichtig, geluidsdempers en nachtkijkers verboden. Verder moest vanaf toen elk niet vergunningsplichtig wapen, zoals grendel en jachtgeweren, dat verkocht werd geregristreerd worden in een centraal wapenregister met de gegevens van de koper.

Je kan in alles een samenzwering vinden. Zo was George Lang de voorzitter van de vereniging van Belgische wapenhandelaars en betrokken bij de besprekingen over de verstrengde wapenwet in 1991. Hij had een wapenhandel in de Nationale straat in Antwerpen en Carl De Schutter werkte daar. Deze zou later het wapen voor de moord op Karel Van Noppen leveren. Lang heeft indertijd ook het wapen aan Hans van Temsche verkocht waarmee hij die racistische moorden heeft gepleegd.

Ik heb hier ook al gelezen dat Israel er bij betrokken zou zijn omdat FN het Uzi machinepistool mocht maken en niet Israel zelf. De waarheid is dat de Uzi een Israelisch ontwerp was maar dat IMI, Israel Military Industries, niet de productiecapaciteit had om genoeg Uzi's te maken voor de grote bestellingen van veel Navo landen. FN maakte dus Uzi's in licensie voor IMI en IMI werd betaald voor die licensierechten.

99

(117 replies, posted in 1980-1989)

Maar deze zaak heeft niets met de Bende van Nijvel te maken. In de panorama reportage opperde men zelfs dat Vanden Boeynants er achter zat.

100

(382 replies, posted in Hypotheses)

Ja Gil was ook behoorlijk rechts maar niet neo nazi rechts, hij is joods