71

(308 replies, posted in Politiek & Business)

“Getuige van overval Bende van Nijvel vond wagen terug met lijk in koffer” » Nieuws

72

(133 replies, posted in Andere Personen)

Die vorige uitbater van Lion D'Or in Aalst was ook een crimineel. In het artikel staat dat die naar Zuid Afrika is verhuisd maar het juiste woord is gevlucht. Hij had van klanten grote voorschotten ontvangen voor wapens die hij zou bestellen als verdeler van Sig Sauer maar is met dat geld gaan lopen en heeft heel de boekhouding van de wapenhandel verbrand. Daarna is hij naar Zuid Afrika gevlucht om daar te gaan werken in de privé veiligheidssector. Dat was een jaar of tien geleden. Bij is echter te jong om in aanmerking te komen.

» Nieuws

In die periode waren daar trouwens ook leden van BBET zoals Thomas B lid. Nu om te zeggen dat de munitie van de overval van Aalst van Lion d'or komt omdat ze herladen was vind ik toch wel zeer voorbarig. De meeste schutters die aan practical shooting doen herladen zelf hun munitie uit economische overweging. Indien er in Aalst dus effectief herladen munitie werd gebruikt zou ik wel vermoeden dat de schutter lid was van een schietclub.

73

(133 replies, posted in Andere Personen)

Is die Podevijn verwant met Eddy Podevijn uit Zottegem? Die had zeer vroeger een zaak in motorfietsen maar is later een wapenwinkel en schietstand begonnen die nu nog steeds bestaat.

74

(382 replies, posted in Hypotheses)

In de zaak van Jack the Ripper is er trouwens ook een theorie dat dit het werk van vrijmetselaars zou zijn. Het motief zou zijn dat de Britse prins Albert een prostituee uit White chappel zwanger zou hebben gemaakt er daarom uit de weg moest geruimd worden tezamen met haar collega's die dit geheim kenden. In de jaren 90 is daar de thriller "From hell" met Johnny Depp over gemaakt. Zeer goede film maar zeer bedenkelijke theorie waar desalniettemin toch een aantal "serieuze" boeken over verschenen zijn.

75

(382 replies, posted in Hypotheses)

CleverTrevor wrote:

Twee weken geleden, zegt Vermassen. Dat is dus voordat Bonkoffsky publiekelijk tot reus werd gebombardeerd. Maar als Vermassen zegt dat "dit kan verklaren hoe het mogelijk is dat zo’n aanslag gebeurt zonder dat de politie tussenbeide is gekomen", dan weet ik niet waarover hij het heeft. De politie probeerde wel degelijk tussenbeide te komen in Aalst. We herinneren ons Eddy Nevens.

Eddy Nevens is toch wel een grote held. Zijn schoten hebben deze waanzin waarschijnlijk gestopt.

Ik vrees ook dat idd dat er veel mensen nooit een bevredigende verklaring komt. Dit is nu eenmaal een zaak die bol staat van hypotheses en complot theorieën. Net zoals de moord op JFK of Jack the Ripper.

76

(382 replies, posted in Hypotheses)

We zullen het binnenkort weten, Vermassen heeft het opgelost. Kuch kuch. » Nieuws

77

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ze zitten ook in een moeilijke positie. Als ze zeggen dat die kisten niks met de Bende te maken hebben dan zal er weer een storm van protest opsteken dat ze alles in de doofpot willen stoppen.

Het zou me trouwens niet verbazen dat die kisten na het ophouden van de rijkswacht in 2001 gewoon verkocht zijn door de overheid en zo beland op militaria beurzen of Amerikaans stockhuizen.

78

(382 replies, posted in Hypotheses)

Die zal ik  zeker kopen.  Als ik naar de gebruikte wapens kijk dan vraag ik me ook wel af of we wel van één bende kunnen spreken. Bij de eerste golf werden toch vooral lichte wapens gebruikt zoals een long rifle of dat gestolen 7,65mm pistool, of die diefstal van een kaliber 12 in Dinant. Niet echt de keuze van een professional.
In 1985 was het allemaal wel professioneler met zware wapens en aangepaste gti's.

79

(382 replies, posted in Hypotheses)

We weten wel dat sommige leden van d.b.v.n. extreem trigger happy waren en direct het vuur openden ook wanneer het niet nodig was.
Zie de inbraak bij de kruidernier van Maubeuge, de overval op Dekaise, de inbraak in Temse, of de overval op Au Trois Canards. Hier kunnen we toch wel zeker zijn dat het om blind geweld gaat er dat er niet specifieke personen geliquideerd moesten worden.
Ik kan me voorstellen dat er bij de schutters gestoorde personen waren die zeer getraind waren in de omgang met wapens, bij de rijkswacht of in de schietclub, en die graag hun training eens in praktijk wilde omzetten. Chris B past hier ook in het plaatje van getraind, geweldadig en trigger happy. Na zijn ontslag uit Diane wat zijn droomjob was moet hij wel geweten hebben dat hij als gewone rijkswachter zijn speciale training nooit meer zou kunnen gebruiken binnen het wettelijke kader.

Ik lees hier dat de totale buit tussen 6 en 7 miljoen bef moet geweest zijn.
http://bendevannijvel.com/atlas/samenvatting/
Als ik dit omzet naar euro's is dit 175.000€. Als ik hier de inflatie berekenaar op loslaat kom ik uit rond de 750.000€ uit in hedendaags waarde.

80

(382 replies, posted in Hypotheses)

Sorry maar ik vind toch niet dat het meestal om een kleine buit ging zoals dikwijls in de media wordt beweerd. Inderdaad in de beginjaren wel maar in Delhaize Genval 692.000bef,  Delhaize Ukkel 600.000bef, Colruyt Halle 704.077, GB Houdeng-Goegnies 800.000bef, Delhaize Beersel 1.3 miljoen bef, Overijse 991.000bef, Aalst 937.000 bef. Je moet rekenen dat je in die tijd voor 300.000 al een mooie auto kocht. Ik vermoed dat er wel een paar mee deden voor het geld en anderen zoals de schutters omdat ze psychopaat waren en het systeem voor schut wilden zetten.