31

(369 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Het zal je misschien verbazen maar het onderzoek is helemaal niet vastgelopen.

Als er bijzonder weinig opdrachten en kantschriften werden uitgeschreven en uitgevoerd waardoor de cel nog met een paar enkelingen is overgebleven weet men voldoende. In Charleroi was het ook niet vastgelopen maar het heeft wel 5 opeenvolgende jaren stil gelegen. Normalerwijze had de zaak eind vorig jaar al voor de raadkamer kunnen verschijnen. En als je goed begrijpt weet je waarom dit tot op heden is uitgesteld.

32

(91 replies, posted in Andere)

Tiens wrote:
Tiens wrote:

https://i.imgur.com/HwcVuJ3.jpeg

Opvallende gelijkenissen.

Reminder: de kogelgaten in de Saab zijn van de eerste golf misdaden toegeschreven aan de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’. De kogelgaten in de deur zijn van de tweede golf misdaden toegeschreven aan de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’.

Het is uit deze beelden niet zo moeilijk om af te leiden dat we hier over dezelfde dader spreken en niet zomaar omdat ‘hij als een gek in het wild schoot’.

De groupage lijkt mij toch wel verschillend te zijn. Rekening houdend met de niet vast te stellen schade op de muren naast de deur. Het is niet omdat er met dezelfde cartouches word geschoten dat het één en dezelfde dader betreft.

33

(91 replies, posted in Andere)

Tiens wrote:

Officieel gezien hebben de politiediensten in het Belgische strafprocesrecht weinig vrijheid om hun eigen beleid te ontwikkelen. De aangiften, processen-verbaal en andere akten die door politieambtenaren worden opgemaakt in de gevallen waarin ze bevoegd zijn, moeten volgens de artikelen 53 en 54 Sv. onverwijld aan de procureur des Konings worden toegezonden.

In opsporingsonderzoeken waarin de PDK bevoegd is. Bij Gerechtelijke onderzoeken waar de onderzoeksrechter bevoegd is, eventueel op vordering van de PDK, worden de PV's en andere akten overgemaakt rechtstreeks aan de onderzoeksrechter. Zo bijvoorbeeld de PV's ingevolge de beschikking tot telefoontaps uitgaande de onderzoeksrechter waarin de PDK geen bevoegdheid toe heeft.

34

(502 replies, posted in Algemeen)

Men zou beter beginnen over het dossier Bende van Nijvel dat bol staat van procedurefouten. De rechtbank van Charleroi is gewoon onbevoegd om de overvallen van Aalst en Temse te behandelen. Is er ooit een regeling getroffen van rechtsgebied? Dit is al een procedure dat moet lopen via het Hof van Cassatie.

De overheveling van het dossier was een beslissing van het Parket Generaal in Gent. Een beslissing van inwendige orde uitgaande het Parket. Op wettelijke basis kon dat niet omdat het Hof van Cassatie niet is gevat met de regeling van het rechtsgebied. Ook de rechten van de verdachten als van de burgerlijke partijen zijn hierdoor geschaad. Door de onwettige beslissing de zaak over te hevelen van een Nederlandstalige naar een Franstalige procedure.

Zo is de tussenkomst van Procureur Generaal Demanet in datus van 24 januari 1996 ook onwettig. In die stand van de zaak behoorde het toe aan de onderzoeksrechter om bv het Comité P te vatten in de zaak als onderzoekers.

Om nooit tot de grond van de zaak te moeten komen zijn dit wel tellende procedurefouten die gretig gebruikt zullen worden door de advocaten van de opgetoverde beklaagden. Zo zijn ook de verschillende verlengen van de verjaringstermijnen onwettig in 'één zaak'.

35

(643 replies, posted in 1983)

Wat heeft er niet lange tijd stilgelegen in Nijvel als in Charleroi, Fenix.

Dat er geen onderzoeksdaden zijn gesteld geweest, Fenix, heeft te maken dat Massagrande en Bultot niet zijn verhoord geweest. Dat Jumet dit ter zijde heeft gelegd tot groot ongenoegen van de heer Acke. Het verhinderen om het extreem rechts spoor uit te diepen.

36

(369 replies, posted in Andere Personen)

Kan in Nederland een overledene strafrechtelijk worden vervolgd?

Weet dat er ook geweigerd is om DNA staal af te geven dat eventueel nuttig kon zijn in gans het onderzoek. Dat mag ook wel eens gemeld. Na meer dan 40 jaar en de talrijke zoekingen en huiszoekingen die er zijn uitgevoerd geweest gaat men mijn inziens geen concrete elementen nog kunnen vinden.

Men zou beter onderzoek voeren naar de opdrachtgever(s) waarin het dossier diende te verhuizen van Dendermonde naar het Hof van Beroep in Gent. Waar burgerlijke partijen niet werden uitgenodigd. Vervolgens het dossier over te hevelen naar Charleroi en waarvan ik niet alleen graag rechtspraak zou zien verschijnen over de onwettigheid hiervan. Ik heb in het verleden al een persoon vernoemd die hierin de hand had.

37

(14 replies, posted in Onderzoeksdaden)

fenix wrote:

OMG, wat was zijn functie in de zaak Dutroux? Indien ik het goed begrepen heb had hij in België al zijn bezittingen verkocht voor de rechtszaak. De slachtoffers werden dan vergoed door het slachtoffer fonds? Wat een smxxxlap.

In de zaak Dutroux had hij geen functie. Samen met O.R. Mahieu spraken zij de pers informeel toe.

38

(14 replies, posted in Onderzoeksdaden)

fenix wrote:

De man die slachtoffers onder hypnose moest brengen waardoor bepaalde robotfoto's ontstaan zijn bleek zelf een crimineel. De man is trouwens geen onbekende voor tv-kijkend Vlaanderen. Zo draafde hij in het verleden regelmatig op in het televisieprogramma ‘Hoe? Zo!’ op TV1. Het programma met Bart Peeters werd opgenomen in Technopolis en liep tussen 2002 en 2005. De psychiater stond bekend om zijn behandelingen met hypnose en werd daarmee ook bekend omdat hij als expert meewerkte aan het onderzoek rond de Bende van Nijvel. Zo werden sommige getuigen destijds onder hypnose ondervraagd om robotfoto’s te kunnen maken van de daders. (En uitgerekend die man moesten de slachtoffers vertrouwen, jawadde.)

Voor verkrachting veroordeelde Vlaamse psychiater, bekend van televisie, blijkt jaren later gewoon in Frankrijk te werken. (Kan de link op HLN hier niet plaatsen.)

In 2005 werd V.M., 67 jaar, in eerste aanleg in Dendermonde en in 2006 in beroep in Gent veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan acht maanden effectief, voor ernstige misdrijven. De psychiater werd ervan beschuldigd vier patiëntes te hebben verkracht en twee anderen te hebben aangerand. Martin heeft de beschuldigingen steeds ontkend en sprak over “wederzijdse toestemming” en op zijn best “deontologische fouten”.

De man blijkt nu in alle anonimiteit zijn praktijk voort te zetten in het privéziekenhuis Sainte-Marie in Puy-en-Velay, gelegen in het arrondissement Haute Loire.

Opmerkelijk is dat hij nu opnieuw een smetteloos strafblad heeft en ingeschreven staat bij de Franse Orde van Geneesheren.

Eén van de voorwaarden om eerherstel te bekomen is dat alle slachtoffers zijn vergoed. Doch dat gebeurde niet. De slachtoffers werden vergoed door het fonds voor slachtofferhulp.

HIPA wrote:

Had met hem een drietal ontmoetingen, ik vertrouwde hem niet. Daarop heb ik besloten mij niet onder hypnose te laten brengen door dit heerschap. Soms kan je best naar het buikgevoel luisteren. Het toont wel aan wat een zooitje er daar bij elkaar zat / zit.

Een team is niet verantwoordelijk omdat er rotte appels in hun groep zitten of dat een deskundige wordt aangesteld die later correctioneel vervolgd wordt en ook veroordeling bekomt. Dit is meestal onvoorspelbaar.

Die man, V.M., stond vroeger ook de pers te woord samen met de vroegere onderzoeksrechter Mahieu. Dit in de zaak Dutroux destijds.

39

(270 replies, posted in 1985)

Piet of Pieter zegt mij totaal niets en die naam komt ook niet voor wat Aalst betreft. Dat men met de geschreven pers voorzichtig moet en hoeft zijn heb ik al tot in het treurige toe geschreven. In een interview waarbij ik aanwezig was heeft men van alles netjes nota genomen. Bij het verschijnen van het persartikel in 'De Morgen' waren er zomaar eventjes zes foutieve zaken te lezen. Men zou het artikel ook doorzenden voor lezing en goedkeuring na eventueel verbeteringen alvorens het in de pers verscheen. Dat is niet uitgevoerd.

40

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Django68 wrote:

Hoedanook, hij houdt zich erg op de vlakte. Niet zijn gewoonte

Ook dat kan eventueel onder de voorwaarden vallen die de onderzoekrechter hem oplegde in haar beschikking.

Hij heeft ook meer dan eens de spot gedreven vanuit het oogpunt van de burgerlijke partijen en binnen onze maatschappij.