1

(107 replies, posted in Hypotheses)

Interessant, maar ik blijf dan toch met wat vraagtekens zitten.

Als geld het hoofddoel was, waarom blijkt dit dan helemaal geen prioriteit te zijn geweest bij enkele wapenfeiten van de bende? (Bv. de moord op het koppel Fourez-Dewit. Elise Dewit had juwelen aan die niet zijn geroofd. Minstens een aantal van de aanslagen uit de eerste golf lijken mij toch liquidaties te zijn geweest en - althans niet rechtstreeks - geldgewin als motief hadden.)

Waarom zou de gekwetste "killer" na Aalst een beletsel vormen voor de bende, als we ervan uitgaan dat "de bende" niet bestaat en er wisselende samenstellingen waren waarin werd geopereerd?

In die tijd kon veel meer geld buitgemaakt worden in bankinstellingen dan in warenhuizen, waarom dan geen bank overvallen als geldgewin het hoofddoel is?

2

(271 replies, posted in Algemeen)

Ik wilde graag naar de lezingen gaan, maar kon niet. Is er iemand wel naar één van de lezingen geweest? Was het interessant?

3

(1,141 replies, posted in 1985)

Het verhaal van het plaatje van de Marlets dat werd aangevraagd kwam onlangs kort ter sprake op tv met enkele van de leden van de Marlets erbij » www.een.be

4

(14 replies, posted in Algemeen)

Op deze Facebook-pagina zijn nog heel wat beelden te vinden » www.facebook.com

Het was echt geslaagd vond ik, veel emotionele momenten zoals bij de brandweer en veel mensen die buiten aan hun deur kwamen kijken.

5

(69 replies, posted in Algemeen)

https://bendevannijvel.com/2018/11/09/a … het-gehad/

6

(14 replies, posted in Algemeen)

legia wrote:

Waar is de bijeenkomst? Hoe laat?

Tot mijn spijt zie ik je bericht nu pas. Als je nog mee zou willen helpen op de Mars zelf is dit wel nog mogelijk, vermoed ik. Ik stuur je een pb.

Zenga, zondag zou misschien ook niet ideaal zijn gezien het dan dag op dag 100 jaar geleden is van de wapenstilstand in 1918, veel mensen die plechtigheden en kerkhoven zullen bezoeken.

Precies 33 jaar na de laatste aanslag, op dezelfde parking van de Delhaize, zal bij velen toch raar doen, vermoed ik. Er zal een stiltemoment zijn op de parking. Ook zullen enkele slachtoffers het woord nemen. Aan iedereen die komt: doe witte kledij aan en neem een wit lampje mee! smile (En evt. witte lintjes.)

7

(14 replies, posted in Algemeen)

Ik zal alvast aanwezig zijn, zowel vrijdag op de mars, als op de bijeenkomst vanavond (woensdag 7/11) om voor te bereiden.

8

(271 replies, posted in Algemeen)

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in de zaak rond de Bende van Nijvel, wordt er een zwarte mars georganiseerd op 22 november.

Hier is een link naar de facebookpagina van het evenement » www.facebook.com/events/