1

(921 replies, posted in 1983)

Er zijn bepaalde elementen die er mogelijk op wijzen dat Morue informatie had die "gevaarlijk" kon zijn voor sommige mensen. Het gaat over de Roze Balletten, extreem-rechts, Richard van Wijck en CCF.

Is dit bewezen? Of is dit ook giswerk.

2

(77 replies, posted in Onderzoekspistes)

De broers Sliman belandden in 1984 achter de tralies. Het is mij nog onduidelijk wanneer ze vrijkomen, maar tussen begin 1986 en 1990 belandde Thierry terug 7 maal in de gevangenis.

3

(99 replies, posted in Andere)

Jean Deprêtre bedoelde waarschijnlijk volgende namen:

4

(99 replies, posted in Andere)

Inderdaad, de pokerspeler Thierry Senterre. De R.I. is Isaac Rousseau.

5

(534 replies, posted in Hypotheses)

Bossi wrote:
P-51 wrote:

Gaat het over een persoon ?

v.k. : vastleggingskredieten ?

LEO wrote:

@ Bossi , in welke context staan de woorden VK ?

Er werd geschreven : Rijkswacht ------------> VK.

Mocht het VP zijn, kon ik in de richting denken van bv. VP = Vaste Post of Vaste Plaats.

VK: Verkenning of Verkennen.

6

(106 replies, posted in Andere)

De Laurent Podevijn die een zaak had op de Gentsesteenweg is overleden in juli 1979 op 73 jarige leeftijd en was de vader van Laurent Podevijn die een zaak had in de Sint-Jobstraat.

7

(106 replies, posted in Andere)

Ik meen mij te herinneren dat ze uit de Fillipijnen kwamen. Zijn toenmalige vriendin of echtgenote was ook van daar afkomstig.

8

(106 replies, posted in Andere)

Ben wrote:

Deze getuigenis kwam deze week binnen:

Ik kwam destijds wel eens bij Laurent Podevijn in Aalst, verdeler van o. a. Norton, Triumph en BMW motorfietsen. Podevijn was een man die mensen bedroog en bestal, en er niet voor terug deinsde om geweld te gebruiken en om in geval van discussie de toenmalige Rijkswacht te bellen als er iemand kwam reclameren. Hij verzorgde het motorfietsen park van de Rijkswacht en kwam met alles weg. U weet toch dat de heer Mendez bij Podevijn verkoper was destijds? Ik weet van iemand van de Norton club Belgie die bij Podevijn binnen kwam voor iets maar er was niemand aanwezig. Daarop ging deze persoon in de werkplaats een kijkje nemen en zag daar een openstaande bestelwagen tot boven vol wapens staan. Hij vlug terug naar de ingang waarop Podevijn binnenkwam. Deze persoon heeft dat later op de algemene vergadering van de Norton club nog verteld. Is dit allemaal ver gezocht? Ik weet het niet, maar Mendez wordt toch ook in het Bende dossier vernoemd.

In welke periode was dit? Ik weet dat hij begin jaren 90 enkele jeeps importeerde uit het verre oosten (met misschien ook wapens in).

9

(106 replies, posted in Andere)

De Heer Podevijn was een gerespecteerd zakenman (verkocht ook motoren aan het koningshuis) en een concurrent van Van Den Abiel. Financieel had hij zeker niet te klagen. Na zijn dood zijn er nog een aantal motoren van waarde gevonden in zijn magazijn » www.motorcycleclassics.com

10

(106 replies, posted in Andere)

howitzer wrote:

Is dit een broer van Eddy Podevijn uit Zottegem? Die deed vroeger ook in moto's maar is later wapenwinkel en schietstand begonnen in Zottegem. Ik denk dat die nu bijna op pensioen gaat. Zijn zoon heeft die zaken nu overgenomen.

Dat weet ik niet.