81

(784 replies, posted in 1982)

coconut wrote:

Het aller aller grootste bewijs dat "hun" piste niet de juiste is ligt in het feit van de manipulatie. Deze manipulatie ontkennen is hetzelfde als het zonlicht ontkennen of het feit dat de aarde rond is. Waarom zouden wie die manipulatie ontkennen als de minister van Justitie deze zelf kwam bekennen op de nationale tv. Waarom zou er gemanipuleerd moeten worden als het om een ordinaire dievenbende ging
( met of zonder slachtoffers).
Luc Paard, ik vond het absoluut ongehoord of not done dat er een foto van je wagen op het forum kwam met achter de voorruit een nummerplaat met daar op "Luc Paard". Maar één ding kan ik u garanderen, niemand zal er ooit een foto kunnen maken van mijn wagen met de nummerplaat "coconut" achter de voorruit. Niemand. Wie zou er trouwens iemand willen bedreigen die met de piste ordinaire dieven aan kwam. Vergeet dus ook maar de piste dat dit een bedreiging was..Iedereen weet hier  waarom ik met zekerheid weet dat dit geen bedreiging was. Ik zou die foto nooit geplaatst hebben, maar geef toe, het is een klein beetje uitlokken om met je alias achter je voorruit rond te rijden. Ik wil hierover geen verdere discussie uitlokken, ik wou gewoon uitleggen dat jij je niet bedreigd moet voelen door andere forumleden. De waarheid heeft zijn rechten.

Ik heb ruim aandacht besteed aan de mogelijke oorzaken van manipulatie en/of stagnatie in dit dossier, waardoor er verschillende hypotheses over zijn ontstaan, welke allemaal op zeker moment een rol gespeeld kunnen hebben gespeeld in waarom dit zo gelopen is. Daaruit blijkt dat er helemaal geen kwade opzet bij hoeft hebben gezeten, althans niet zo kwaad als jullie het je graag voorstellen ter ondersteuning van jullie eigen complottheorieën.

Of het plaatsen van deze foto's niet als een bedreiging kan of moet worden opgevat weet ik zonet nog niet. Het kan toch niet zijn dat Bossie al van tevoren wist wat hij aan ging treffen bij het huis van Luc? Hoe is hij überhaupt aan dat adres gekomen en/of wat bezielt iemand om daarnaar te gaan zoeken? Om er dan ook nog eens naartoe te rijden is helemáál van de pot gerukt en waarom is het voor jou blijkbaar aanstootgevend dat hij een dergelijke nummerplaat achter de voorruit heeft? Denk je nu werkelijk dat er iets bijzonders achter schuilt dat hij dit gedaan heeft. Volgens mij is dat namelijk gewoon zijn echte naam en heeft het dus niets met dit forum te maken, wat jullie wel lijken te denken. Volgens jullie theorie is het waarschijnlijk een alias dat hij enkel hier gebruikt en daarom leek het jullie wel grappig of nuttig om hem daarmee te confronteren o.i.d. Dat is hoe ik het zie en het getuigt wederom van een ontzettende kortzichtigheid en/of domheid.

82

(784 replies, posted in 1982)

Tru Dat wrote:

Het probleem is opgelost volgens Luk paard en amateurspecialist.
We kunnen melden bij de speurders en bij Delhaize 250000 € Ophalen.
De boefjes Hadden een taxi nodig en mits ze de taxi niet konden betalen hebben ze angelou vermoord .
bij de colruyt in Nijvel stelen ze wat pralines en olie , het waren zeer goede pralines en daar ze door de rijkswacht betrapt werden wilden ze de pralines niet afgeven en besluiten dan maar een rijkswachter zwaar te verwonden en een andere te vermoorden alsook een koppel dat toevallig langskwam
ze moesten door autopanne hun prlalines en olie achterlaten  en ze wisten dat de friturist boos zou zijn en beslissen dan maar om de frituur te schieten en mits ze toch dichtbij VDE zijnbeslissen ze daar te gaan eten want de frituur kan niet bakken zonder de olie , omdat VDE wakker wordt en niet akkoord is beslissen ze hem een lesje te leren wat denkt die wel.
knap speurwerk Luk en Amateurspecialist.

Wat je nu doet is een karikatuur maken van de hypothese om deze belachelijk te kunnen maken, maar je houdt je daarbij niet eens aan mijn/onze versie van het verhaal en maakt er een geheel eigen brouwsel van. Een brouwsel dat vooral gebaseerd lijkt te zijn op het eigen onvermogen om nog op een andere manier naar deze zaak te kijken dan je gewend bent te doen.

83

(784 replies, posted in 1982)

Martin Holland wrote:

Och Och, als Van de Eynde nog eens had geweten hoe er op leven en dood over hem discussies werden gevoerd..
Als er iets is waar een 'vijand' op uit is, dan is het wel onenigheid zaaien tussen de onderzoekers, denk daar wel aan.  'Laat ze maar ruzie zoeken, dan komen ze nooit tot de waarheid'

En vergeet het verhaal 'bende' maar even, het zijn vast allemaal verschillende feiten, met verschillende motieven en waarschijnlijk ook door verschillende dadergroepen die eigenlijk onterecht aan elkaar gekoppeld zijn alsof het één bende was.
Binnen die dadergroepen lijken ook nog verschillende lagen geweest te zijn, de meer eenvoudige daders voor het inbreken en zo, en de 'Rambo's" voor het wapen-werk.   

Maar goed, als er op het forum weer een oorlog begint over dit topic, dan kan Ben het misschien beter tijdelijk sluiten, dan kunnen de verhitte gemoederen een beetje tot rust komen, want dit leidt nergens toe.

Tja, jij maakt een soort duiventil van de BvN, lees ik wel, waarop de bendeleden af en aan vliegen alsof er geen vuiltje aan de lucht is. De moord op JVDE laat echter wel zien dat zelfs de kleinste diefstallen hand in hand gaan met moord, ofwel het wapenwerk, zoals jij het noemt. Ik probeer me voor te stellen hoe jij dit dan voor je ziet, met al die verschillende bendeleden en motieven, maar ik kan er geen chocola van maken. Je bent vast de enige hier die het zo ziet, terwijl anderen weer hele andere hypotheses hebben over hoe het complot in elkaar zit. Dat lijkt jullie niet te deren, zolang het maar om complotdenken gaat ben je welkom bij de club en wordt je serieus genomen door de "grote denkers"op dit forum. Wanneer je het echter waagt om te twijfelen aan het gegeven dat de BvN  eigenlijk een huurmoordenaarsbende was die  dit op slinkse wijze heeft weten te camoufleren, dan wordt je totaal niet serieus genomen en hier slechts weggehoond. Men gaat niet in op je argumenten maar begint het liefst te jammeren over de slachtoffers, voor wie een dergelijke hypothese geen recht doet aan het leed dat zij geleden hebben, zo lijkt de algemene conclusie  te zijn onder de complotdenkers hier.

Als niets meer helpt om mij de mond te snoeren, dan gaan ze janken bij Ben om een slotje op de discussie, want dan willen ze ineens rust in de tent, terwijl ze zelf de meest ongelooflijke toeren uithalen om iemand wiens mening hen niet bevalt te intimideren en monddood te maken.

84

(784 replies, posted in 1982)

Leaks wrote:

Argumenten, oké.

U zegt dat naar uw bevindingen meneer Vanden Eynde een 'willekeurig' slachtoffer is. Slachtoffer van een 'simpele' roofmoord, gemarteld door de dader(s) om eventueel nog extra verborgen geld of waardevolle voorwerpen te kunnen verkrijgen.

Dat zou op zich inderdaad goed kunnen.

Ware het niet dat er bij de slachtoffers van de BvN vaak bepaalde zaken zijn rond het SO zijn/haar persoon die zouden kunnen wijzen op een niet zo willekeurigheid. Ik ga dat nu niet allemaal in detail gaan oplijsten (Je kunt dit allemaal terugvinden hier op het forum).

Je hebt natuurlijk 28 dodelijke slachtoffers wat een grote groep is. Als je bij alle 28 een slachtofferonderzoek gaat doen is de kans reëel dat je bij tenminste één of eventueel twee mensen iets 'verdacht' voorbij ziet komen. Maar in het verhaal van de BvN zijn het er heel wat meer dan twee.

Ian Fleming zei het al: “Once is happenstance. Twice is coincidence. Three times is enemy action”

Daar zit ik een beetje mee in mijn maag als je het hebt over enkel maar roofmoord.

Het zijn allemaal zeer vage verbanden die gevonden zijn en er is zeer intisief naar die verbanden gezocht, omdat men gewoon niet wist wat men (anders) met deze zaak aan moest. Het heeft allemaal weinig tot niks opgeleverd, enkel een hoop vage complottheorieën die meestal kant noch wal raken. Je kunt deze allemaal terugvinden hier op het forum.
De grote vraag rond deze zaak is of het huurmoorden waren of niet, maar dat stadium zijn jullie allang geleden voorbij gesneld hier. Dat het wel degelijk huurmoorden waren wordt niet meer aan getwijfeld, het gaat jullie er nog slechts om de uitvoerders en/of opdrachtgevers hiervan de achterhalen, om zo het raadsel op te lossen. Ik heb hier al heel wat punten opgenoemd waarom het in mijn ogen nooit en te nimmer huurmoorden kúnnen zijn, van jullie heb ik nog geen enkel concreet punt gehoord waarom dat wel zo is en dat maar op het forum moet kijken om erachter te komen wat je precies bedoelt. Alles wat jij bedoelt is gebaseerd op vage verbanden die waarschijnlijk geen enkele betrekking hebben op deze zaak, niet op het sporenonderzoek zelf. Dat jullie dat zelf niet inzien daar word ik doodmoe van en ook kortaf, dus bekijk het verder maar, met je geveinsde integriteit en interesse.

85

(784 replies, posted in 1982)

Of het leugens zijn dat weet alleen jij, want je werkt zogenaamd met geheime informatie, waarover je maar zeer einig loslaat. Daardoor valt het nergens aan te toetsen en dus niet te controleren, maar daarom zit het verhaal ook zo in elkaar, om ontdekking van de leugens te voorkomen.

86

(784 replies, posted in 1982)

the end wrote:
amateurspecialist wrote:

Ik doe het nu echter wel anoniem, want ik ben niet helemáál gek en weet precies wat ik wel of niet kan doen/maken.

Hopelijk meende je dit niet echt?

Ik ben nu op m'n gekst, maar zo gek als jij zal ik nooit worden, want als ik niks te vertellen heb dan hou ik gewoon m'n mond. Nu heb ik wel iets te vertellen, dus doe ik een beetje gek, maar jij hebt helemaal niks te vertellen en doet daarbij tóch ontzettend gek. Ik snap dat niet ga daardoor denken dat er meer achter moet zitten, een ziekte ofzo, in jouw geval in vorm van een zelf verzonnen personage dat je hier speelt, met aandachttrekkerij als voornaamste doel. Je bedoelt het allemaal niet kwaad, dat weet ik ook wel, maar het veroorzaakt wel veel overlast voor andere mensen, die hun tijd wel beter hadden kunnen besteden dan aan jou. Zolang ze je (nog enigszins) geloven kunnen ze dit nog wel opbrengen, maar als het geloof weg is dan wordt het superirritant  en geeft daardoor overlast.

Als ik naar jouw ondertekst  kijk, dan denk ik altijd dat daar 'leugen' i.p.v. 'waarheid' had moeten staan, want dat is wat jij volgens mij doet: de leugen gebruiken om een goede zaak te dienen. Een zaak die in jouw ogen/fantasie draait om het in stand houden van de theorie dat het hier een gigantisch complot betreft, alleen weet je niet hoe dat dan in elkaar zou moeten zitten, dus je fantaseert er zolang nog maar even op los, tot je het opgelost hebt. Het zijn wel leugens, maar het is voor de goede zaak, zo ben ik die spreuk gaan interpreteren, want dan zegt het me tenminste nog iets. In zijn originele vorm zegt het me niets, want het is erg krom taalgebruik  in de vorm van een vage zinsconstructie. Daardoor staat er eigenlijk niets.

87

(784 replies, posted in 1982)

Leaks wrote:

Het is ten eerste een schande en een smet op de nagedachtenis van het slachtoffer hoe dit gekibbel de spuigaten uitloopt en ten tweede is het nefast en zeer onoverzichtelijk voor de essentie van de zaak.

@Ben (moderator): Kunnen dergelijke discussies gewist worden?

Hier weer zo'n typisch voorbeeld van de pathetische, om niet te zeggen pathologische, wijze waarop jullie discussiëren, waarbij plotseling het leed van de slachtoffers erbij wordt gehaald om de overhand in de discussie te kunnen krijgen. Bij de essentie van de zaak zullen ze/we nooit komen als ze niet eens naar je willen luisteren en enkel hun eigen sporen willen blijven volgen. Er worden geen zorgvuldige afwegingen gemaakt om tot waarheidsvinding/sporeninterpretatie te komen, anders was er inmiddels wel enige discussie van belang ontstaan hier, na mijn ontdekking van een nieuw motief voor de marteling, dat erg plausibel lijkt te zijn en deze zaak in een héél ander licht zetten, althans, voor velen hier. Die zijn hier echter helemaal niet in geïnteresseerd, dus ja, dan krijg je dit soort discussies.

Deze gebrekkige manier van communiceren heeft zelfs al geleid tot zeer vreemde escapades hier, zo hoorde ik vandaag toevallig, iets wat toch werkelijk echt van de pot gerukt is en getuigt van ziekelijk complotdenken. Diezelfde Bossie was onlangs nog in opspraak weet ik, omdat hij met bewijs geknoeid had (wat een ander dan weer zou hebben gedaan). Het ruikt allemaal niet zo fris en ook jullie zijn onderdeel van dat kamp, waarin mensen nogal de neiging kunnen hebben of krijgen om hun complotdenken veel te ver door te voeren en daardoor spoken gaan zien. Je kan er luchtig over doen, maar ik vind het toch een vrij ernstige zaak dat iemand al die moeite doet en daarom blijkbaar in de veronderstelling verkeerde dat Luk (ook zo) een volksverrader was, die zich in ieder geval maar eens moest gaan realiseren dat Bossie wist wie hij was, en wat hem verder nog dreef bij het posten van die foto's daar kan ik enkel naar raden, maar dat doe ik liever niet hier.

Zo creëert dit forum dus haar eigen complotten, zoals we ook zagen aan de stellige verdenking van lid Kurosawa dat Luk en ik ëén en dezelfde persoon zijn, op grond van een paar dagen verschil in aanmelddatum. Waarschijnlijk blijft hij dit nu ook gewoon geloven, wat ik er ook over zeg, dus ik ga er verder ook maar geen woorden aan vuil maken, anders dan dat het heel typerend is voor het bedroevende niveau van de discussie hier. Maar jullie hebben aan mij een taaie rakker, ik heb hier al een aantal rake klappen uitgedeeld, dus nu zouden jullie het liefst willen dat Ben er de spons overheen haalt natuurlijk. Maar ik ga hier niet mee akkoord, want volgens mij toont deze discussie precies aan wat er hier op het forum al die tijd al fout gaat en wie de hoofdschuldigen daarvan zijn. Het zijn vooral de complotgekkies die het zicht op de realiteit zijn kwijtgeraakt en die zich uitermate irritant opstellen als je de zaak eens van een andere kant zou willen bekijken. Het lukt je gewoon niet om nog tot hen door te dringen, wát je ook aandraagt, en dat laat deze discussie in dit topic goed zien. Om een probleem op te kunnen lossen moet je eerst zien dat het er is, daarom zeg ik het maar even, dan kan hier wellicht tóch nog een oplossing voor gevonden worden. Op dit moment gaat het allerbelabberdst, maar wie weet is er verbetering mogelijk, onder invloed van het feit dat men begint in te zien dat ik tóch wel een punt heb en eens wat kritischer naar zichzelf en/of de eigen theorieën gaat kijken.

88

(784 replies, posted in 1982)

Tru Dat wrote:

Je hebt geen veeg uit de pan te geven en zeker niet te schelden.
Dat forumleden je theorie weerleggen met feiten kan je niet aanvaarden en je doet je hypothese af als bewezen .
Dus is iedereen maar gek in hun hoofd .
Sorry daar hebben forumleden gezonde vragen bij en dat moet toch kunnen zonder gek verklaard te wiorden of niet dan ?

Ik scheld ook niet, ik geef gewoon mijn mening, het liefst op een duidelijke manier, want dan wordt ie het beste verstaan.
Jullie stellen vragen bij die hypothese ja, niet erover. Jullie beginnen er meteen jullie eigen (complot)theorieën bij te betrekken en die worden dan zonder bijgeleverde documentatie of argumenten min of meer als waarheid bestempeld. Als waar is wat wij zeggen dan kan wat jij zegt niet (ook) waar zijn, dus wij hebben gelijk, is eigenlijk de enige vorm van discussie die jullie (complotdenkers) hier toepassen, terwijl jullie zelf denken juist enorm integer te zijn in de discussie, met álles rekening te houden en hier samen geweldig speurwerk te verrichten. Voor (nieuwe) inzichten als dit is allang geen plaats meer in jullie gedachtewereld, maar gelukkig heb ik jullie bevestiging ook niet nodig om te weten dat ik gelijk heb. Hier had ik niemands bevestiging voor nodig om te weten dat ik goed zat, maar het is altijd fijn wanneer er positief op gereageerd wordt natuurlijk. Zo kreeg ik vandaag (na mijn openhartigheid van gisteren) plotseling mailtjes van niet één maar zelfs twee leden, zelf wist ik niet eens dat dat kon hier, maar om te laten zien dat er wel degelijk ook mensen hier zijn die er iets in zien, ga ik ook deze mail maar even tonen. Gewoon om te laten zien dat er óók ándere meningen zijn, maar dat die nauwelijks aan bod kunnen komen hier, omdat de complotdenkers zich intolerant opstellen en meteen bovenop je duiken met hun dwaze fantasietjes.
---

Titel: Wat een verademing!

Spijtig dat je bepaalde posts niet kunt liken, die van jou zijn het beste wat er sinds lang gepost is.
The End heeft nood aan aandacht, dat is alles. Heeft me slechts 1x iets interessants aangebracht ivm de positie van de vluchtauto op de parking in Aalst.
Maar soit, je posts zijn goed op zich, niet omwille van de non-discussie met The End. Amateurs waren het zeker, zeker in het begin. Ik twijfel wel aan het ‘1 vaste bende’ idee, geloof eerder aan gelinkte feiten waarbij er inderdaad het een en ander door mensen gelinkt aan de zigeunerclan van De Staerke is mispeuterd. De feiten in 85 waren m.i. anders, operationeel gepland/voorbereid en volgens een strict scenario uitgevoerd. Het had iets weg van militaire operaties. Daar/toen heeft iets anders gespeeld.

----

Jullie zien wel dat als iemand van hier mij een mailtje stuurt, dat de kans niet gering is dat ik die (ooit) zal openbaren, dus als je dit zeker niet wil dan moet je dat vooral niet doen. Ik doe het nu echter wel anoniem, want ik ben niet helemáál gek en weet precies wat ik wel of niet kan doen/maken.

89

(784 replies, posted in 1982)

Kurosawa wrote:

- Praat jij met een andere stem als je 'Luk Paard' bent of doe je enkel even gauw andere kleren aan?

* Bij deze stop (samen met je alter ego) met het forum vol te spammen of doe je dit soms bewust zodat serieuze mensen de relevante info niet meer kunnen vinden? Kom je het forum wat saboteren? Ik hoop dat ze je asap bannen zodat de rust en het respect voor elkander terug keert hier, ik heb schoon genoeg van je gezwam.
Dit forum gaat niet over jouw ego maar over de Bende en het is er deels voor de slachtoffers ook. Stop met deze plek te bezoedelen en troll te spelen.
En deze draad gaat over Beersel, niet over jou!

Het voornaamste dat ik aan dit topic of deze zaak heb toegevoegd is de hypothese dat JVDE wellicht is gemarteld om erachter te komen of er nog ergens geld verstopt lag, waarmee je de moord dus als een ordinaire roofmoord zou kunnen beschouwen. Dat is een hypothese die ik hier nog niet heb gelezen, maar die me desalniettemin érg aannemelijk lijkt. Dat dit voor jullie niet zo is, komt voort uit het feit dat jullie deze marteling juist aangrijpen om jullie eigen complottheorieën op te funderen, dus komt deze zeer aannemelijke hypothese jullie niet goed uit en verwerpen jullie hem zonder er serieus over nagedacht te hebben. Dan worden er ineens vijf redenen genoemd waarom hij gemarteld zou kunnen zijn, waaronder de mijne, maar de rest gaat over de door jullie gezochte/gewenste complotten. De wijze waarop het gedaan is, met sigarettenpeuken, wijst echter eerder, dus dat  op een geïmproviseerde marteling dan op één die is voorbereid, dus daarmee staat mijn hypothese wel een paar punten voor op de andere, maar dát weigeren jullie te zien. Dit komt omdat jullie zóveel aanwijzingen denken te hebben dat het hier om een groot complot moet gaan, dat dit maar een (lastig) detail is dat jullie theorie nooit omver kan werpen. Ook zijn er altijd weer de sluipwegen die worden gebruikt om mijn vondsten te integreren in jullie eigen theorieën, zonder deze daarvoor te hoeven aanpassen. Ik hoor mijn eigen woorden best vaak terug, maar dan net even anders als dat ik ze bedoeld heb, maar plotseling deel uitmakend van een vaak warrige hypothese waarin er enige ruimte wordt gelaten voor mijn opvatting, maar vooral niet teveel ruimte, want het complot moet wel in stand blijven.

Jullie doen maar, ik lach me een kriek, want van mij gaan jullie het toch niet winnen, je zet jezelf alleen maar voor lul.

90

(784 replies, posted in 1982)

Tru Dat wrote:

Vergeet niet te ademen ,.
jammer dat je je theorie op die manier moet verdedigen dat is heel zwak.
Kom toch met echte argumenten !

De argumenten die ik geef daar gaan jullie niet op in, ik hoor slechts dat ik een gebrek aan dossierkennis heb als ik jullie niet geloof. Ik heb een aantal eenvoudige vragen aan jullie gesteld, waarvan ik weet dat ze onmogelijk (bevredigend) beantwoord kunnen worden vanuit jullie hypothese/visie op deze zaak. Dat heb ik ook duidelijk gemaakt met mijn antwoord op de hypothese die werd aangevoerd, maar daarv wensen jullie liever niet op in te gaan blijkbaar. Liever verwijt je MIJ gebrek aan argumenten, wanneer ik het zat wordt en jullie dan maar een veeg uit de pan geef.

Ben Malle Pietje nie hoor!