451

(344 replies, posted in Hypotheses)

Ik weet dat FreCr hier allicht nog beter zal kunnen op antwoorden dan ik maar  ik denk (en dat is geen waarheid daarom) dat de special forces wel andere mogelijkheden hebben om te oefenen! Waarom denk ik dit? Wel omdat de basis een telecommunicatie-basis is en in die tijd echt high-tec en zeker het liefst uit de spotlichten bleef en er binnen heel wat apparatuur staat en die installatie niet zomaar het toneel kan zijn van een oefening!

Dus mijn mening: dit zal niet gebeurd zijn (ik denk dat ook geen andere militaire sectie er kwam oefening houden hoor. Misschien dat er door de bewakers aldaar wel eens een scenario geoefend werd maar ik denk dat dit intern was ... de militairen betrokken bij zo een post dus.)

452

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Bossi wrote:

Bedoel je Christiaan i.p.v. Luc?

Bossi, neen, ik doel wel degelijk op Luc. Dat zal wel familie zijn en is ook politieman in de streek van Aalst!

zeno, bedankt voor de reactie!

453

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dankjewel voor deze reactie zenga. En ja, ik volg dit verder op en speur wat rond (lees hier nog veel bij ... is een echte klus hoor) en ben uitermate nieuwsgierig naar enkele vragen die ik mij nog stel! We zien wel.

454

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

zenga, ok hoor! No problem ... ik schik mij al blijft mijn gedachtegang de mijne en in zijn geheel!

  • Vader Bonkoffsky: Functie als militair? Waaraan overleden? Levenswandel?

  • Luc Bonkoffsky: Familie (neef)? Politieman? Levenswandel?

  • Broer Patrick: levenswandel? Beroep?

  • De familie: wie en wat in Polen? Wie wanneer naar België? Levenswandel/achtergronden van de familie (ruimer). Is hier meer over geweten?

  • En de huisgezel van Christiaan: Wat weten we daarvan? Sinds wanneer precies in huis?

  • Plus: de verdwijning (?) van de laptop en geld etc...van Christiaan? Wie zit hierachter (Broer? Huisgenoot? De neef?...)?

455

(30 replies, posted in Plaatsen)

Bedankt vleermuisje! Daarom zijn we op dit forum toch, om dingen te delen, mogelijke pistes, analyses van elk van ons desgewenst getuigenissen, onderzoeken, nieuws, ... Kortom alles wat ons een betere kijk op deze onverkwikkelijke zaak kan geven, toch?!

456

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

LEO, wel ja dat, de omerta groot is. Niemand die gesproken heeft of alleszins iets gezegd heeft dat tot enige arrestatie heeft geleid! En ja, omerta bij bendes wel eens hoog in het vaandel maar een bende is een bende en normaalgezien is er vroeg of laat wel enige onenigheid en zelfs ruzie, slaande ruzie (wel ja in bendetermen: doodslag aan de sprekers) en de ene of andere die wel eens zijn neus voorbij praat ook met gevolgen dat er dus een doorbraak tot opheldering is enzoverder. De omerta is niet om mee te lachen.

Echter wanneer er familiebanden zijn dat is de omerta nog stelliger. Er zijn voorbeelden gekend toch, ook bij mafiosi al is dat nog een ander verhaal. Maar wat ik dus wil zeggen: na zovele jaren nog niemand die is doorgeslagen, nog geen enkele dader prijsgegeven (ik bedoel dat hij door een of andere is verlinkt). Niemand die sprak! Of jawel: de vermeende reus (want alhoewel ik stellig geloof dat Christiaan tot de bende behoort) heeft gepraat op zijn sterfbed (maar dit is niet letterlijk te noemen/nemen), tegen zijn broer!

De broer wacht en wacht en wacht nog een paar jaren vooraleer hij dit meldt aan de speurders en dan blijft alles eigenlijk nog danig vaag en niet echt na te trekken!! De familie kent politiemensen (Christiaan rijkswachter en dan politieman na de hervorming, een neef(?) of alleszins familie die Luc heet en politieman is, de vader die militair is, ...) en kennen is dus bedoeld als heeft die in de familie!

Christiaan ontvangt klaarblijkelijk nog enkele andere politiemensen (als dit klopt) thuis bij de ouders (want daar woont hij op dat moment) en de broer is aanwezig maar weet niet waarover het gesprek dat zich ontwikkelt (en dit dus regelmatig?) gaat. De ouders blijkbaar ook niet (al is dit echt giswerk wegens de vader intussen overleden en niet te achterhalen dus). De vader overlijdt een goeie maand na de laatste overval van de Bende maar ik vind nergens hoe (natuurlijke dood, ongeluk, ziekte, ...?)

En dit alles is omgeven door een behoorlijke zweem van vaagheid want niemand weet wat Patriok dus werd verteld door zijn broer of weet via zijn broer! Dit alles roept bij mij deze vragen op en ik hoop dat wat ik hier zeg de grootste onzin mag blijken maar na dit forum te doorsnuffeld hebben (nog niet alles hoor) en dus de weet die ik heb van hoe brutaal criminelen met origine "Oostblok"  te werk gaan en dus dat er ook nog niemand heeft gepraat (tenzij een stervende) en dan nog weinig concreets of te bewijzen etc...

Ja, ik durf al lijkt dit cru toch enkele vragen stellen! En dus bij deze!

457

(344 replies, posted in Hypotheses)

Ik spreek voor mijn beurt waarvoor mijn excuses witisgeengrijs maar ik durf zeggen dat aan de deur staan - onaangekondigd wel te verstaan - in elk geval grondig zal gechecked worden en een smoes niet zal helpen! Nogmaals (en ik spreek omdat ik de streek goed ken en iemand persoonlijk heb gekend die er als militair werkzaam was), dat is daar echt geen kinderspel noch kattenpis. En ook FreCr zal dit allicht bevestigen

En dat een bende daar rond hangt en aan wagens werkt en schietoefeningen doet, is echt wel uitgesloten! Ze zouden danig snel gezien zijn en dan wordt er echt niet gelachen! Maar ok ... de vraag was aan FreCr en ik zeg sorry voor mijn inbreken hier!

458

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Bossi: ja ook zo is dat.

Potverdekke toch, ik spendeerde de laatste tijd al heel wat uren aan rondlezen hier en wat uit mijn geheugen rakelen van wat ik elders las doorheen de jaren en ook de periode van de overvallen (ik was toen jongvolwassene) waarin ik heel veel "op de baan ' was en erg veel tijdens de nachten en dus echt ook wel wat heb gezien (neen niets van de Bende van Nijvel, althans daar ga ik van uit maar toch heelwat louche dingen, typisch voor de nacht allicht).

En omdat ik familie en kennissen/vrienden heb in een voormalig Oostblokland (Polen) en daar wel eens praat over wat er daar allemaal gebeurt en ik ook het nationale nieuws keek (als ik er te gast was), weet ik wel dat de bendes daar ook geen doetjes zijn en er vaak wel tamelijk veel geweld wordt gebruikt en ook gedood/gemoord wordt! De daders die ik zag (in de kranten daar en op tv-nieuws) zijn ook echt wel niet vies van afrekeningen in dat crimineel milieu!

Kortom, ze zijn er behoorlijk moorddadig (en dit vooral sinds de val van de muur, ik had het genoegen de burgemeester van Torun te spreken als belg en gast op een receptie van sporters waar ik genodigde was en die zei dat voordien er nauwelijks criminaliteit was maar sindsdien de criminaliteit met 300%! gestegen is en vooral ook brutaal is). Ik bedoel daarmee het lijkt daar in de "geest" van de criminaliteit te zitten dat, gewelddadig dus!

En nogmaals: in België was er criminaliteit en zwaar banditisme (we kennen de bendes hier genoemd/vernoemd op dit forum). Maar echter nooit van zo een aard als de Bende van Nijvel! Dit is/was nieuws voor ons belgen en heeft zich gelukkig na het "stoppen" van de bende van Nijvel ook niet meer voorgedaan en dus eigenlijk vreemd of alleszins speciaal te noemen! Er werd wel gemoord en ook afgerekend in ons land maar nooit zoals de feiten 1982, 1983, 1985! Niet voordien en ook niet sindsdien! Het lijkt er dus op dat er andere mensen, met andere gewoontes, andere manieren, zijn tekeer gegaan! Meer naar het beeld van de criminaliteit zoals ik net aanhaalde in bv. Polen, uitermate gewelddadig.

(En we herinneren ons ook de moord op de jongen in het Centraal Station in Brussel door een Pool en enkel voor de gsm en we herinneren ons nog moorden voor weinig buit van personen met Oostblok-geschiedenis. Ook onlangs nog dat meisje aan zee en nog wel andere feiten, teveel om op te noemen. Ook de nieuwe manier van overvallen plegen op "rijdende vrachtwagens" terwijl de daders volgens de "Roemeense methode" (Google maar eens op) te werk gaan en de nog rondtrekkende bendes die uitblinken in durf en geweld, enzoverder.)

Ik bedoel: overvallen zoals we kenden zijn nooit zo brutaal verlopen, zo gewelddadig bedoel ik. Dit kenden wij niet en als we ze kenden/kennen is het door bendes uit die landen! En ja, ik weet dat de Bonkoffsky's al'n hele tijd in Belgie zijn en de Belgische nationaliteit hebben. Dat moet wel want enkele politiemensen (Christiaan en Luc ,een neef?) en de vader militair. Het lijken mij grote manspersonen, de gestalte.

En ik weet het niet waarom precies maar de vaagheid van de broer (Patrick) en ook het lichtjes bizarre van alles ivm die "bekentenis" en de vader die overlijdt een maand na de laatste overval (maar hoe? ziekte/ongeval/natuurlijke dood of anders? ik lees er niks over, nergens) op nog geen oude leeftijd (61 jaar of 65? ik mis misschien tussen zoon en vader). Ja, ik durf deze vraag blijven stellen! Is er over die familie meer geweten? Ik postte hieromtrent al eerder wat maar ben nog niks wijzer geworden! Ook wim en CTRIX en Trojan heb ik hier wat dingen zien over posten.

En potverdomme, ik hoop echt dat ik verkeerd zit maar na zovele jaren van geen enkel bewijs noch vatten van enige daders mag echt niks uitgesloten worden. Want na zovele jaren, de omerta moet erg groot zijn!

459

(30 replies, posted in Plaatsen)

Ik denk dat noorderling hier een goede kijk op de zaak geeft! Inderdaad, wat een omslachtig gedoe en en al helemaal zonder de nodige middelen ook om aan auto's te tunen etc... Zo een door god en alleman verlaten verloederde schuilkelder! Dat is geen luxe etablissement hoor waar lekker relaxed aan dit of dat kan gesleuteld worden en aangenaam kan verpoosd en op krachten gekomen worden!

Het altijd maar "te ver gaan zoeken" vraagt enorm veel energie van de speurders en tijd en leidt af van hoe het meer dan waarschijnlijk allemaal is gegaan/gaat!

460

(223 replies, posted in Hypotheses)

Klopt Bossi: zo een riot-gun is inderdaad een vreselijk wapen en erg  eficient met een afschuwelijke uitwerking


En over ARI:

zeker en vast zal dit "detetective-kantoor" gediend hebben als...met de deskundigheid vd oprichters en de geslepenheid ook en de vele contacten met zowel ordediensten/speurders en prominente/notabele dames-en heerschappen her en der al dan niet comprommiterend (maar liefst wel zo!)..om te chanteren en jawel ook drug- en wapentrafiek/handel en tevens overvallen en afrekeningen (wie hen door had of kon praten of op andere manier nog stokken in de wielen steken etc.) uit te voeren!

Zo een bureau (en al helemaal in die tijd omdat er nog nauwelijks controle op was...de wet Tobback veranderde veel ten goede) is ideaal hiervoor!

Dus ja dat geloof ik zeker...al de vertakkingen en verbindingen en aansturingen van andere buitenlandse en binnenlandse staatsgreepplegers geloof ik echter niet