481

(223 replies, posted in Hypotheses)

inderdaad Zeno!

482

(223 replies, posted in Hypotheses)

Plus de Politie had info...de RW had info...niet bij voorbaat dezelfde info (en meer waarschijnlijk zelfs verschillende info) en er was kwasie geen uitwisseling...(geen digitalisering!! enz.)
Ook moest alles genoteerd worden (of althans nog het grote deel vd info)...en bijgehouden op fiches/papier etc...en wie niet zo strikt werkte of meer werkte met eigen nota's (iets wat alle politiemensen wel eens doen) naast de algemeen genoteerde info...de pv en infofiches werkte eigenlijk met info die vaak dus zelfs niet geweten was door iedereen binnen dezelfde post/brigade!
Kortom ook dat speelt een rol!
Nu is alles met pc en meteen opgeslagen en doorgegeven en kan dat ook door iedereen nageslagen/nagekeken/ingekeken/aangevuld etc worden. Iets wat in die tijd niet altijd zo was dus! Met het GSM en Smartphone gebuik is zowat elke stap die een agent zet vastgelegd maar dat kon niet in die tijd.

Dat er dan wel eens info verloren ging...verkeerd doorgegeven...of dat er miscommunicatie was is niet verwonderlijk noch uitzonderlijk denk ik! Je moet dit dus ook bekijken in de tijdsgeest van toen!

Er steeds vanuit gaan dat dit ter kwader trouw is of kadert in een "complot" is allicht de waarheid geweld aan doen of minstens toch licht bij de haren getrokken.

We weten allemaal dat zelfs nu nog er niet genoeg uitwisseling is van gegevens...en dit komt ook door het bestaan van verschillende Gewesten in ons landje! Dit geld ook voor andere communicatie en het gelijk laten lopen van acties/tussenkomsten enzoverder

Kijken we nog maar hoe moeilijk werkzaam de verschillende Politie-zones in Brussel bijvoorbeeld zijn!? En dat anno bijna 2018!

483

(223 replies, posted in Hypotheses)

Zo heb ik weet van bvb een actie vd RW...het observeren met de bedoeling een inval doen/mensen oppakken die in het water viel omdat de Politie onverwachts en los van de RW- actie er aan kwam gestoven met volle sirenes en zwaailichten zodat de verdachten gealarmeerd werden en konden ontkomen (dit was geenszins de bedoeling vd politie hoor maar was slecht voorbereid door een gebrek aan info etc)!!
Kortom ook dit gebeurde en niet alleen maar 1 keertje!!

Ik wil maar zeggen dat het allemaal niet zo eenvoudig ligt. (en in die periode zeker niet...er was nauwelijks coordinatie tussen de Politie en de RW en als die er was dan verliep die stroef want andere communicatiemiddelen en orders gegeven los van elkaar en vanuit verschillende commandoposten enzoverder

484

(223 replies, posted in Hypotheses)

We moeten ook weten dat er nog geen GSM bestond en de personal computer nog niet overal door iedereen werd gebruikt!
Dus als ik dan lees dat de RW en Politie na overvallen zus of zo reageerden dan is dit toch wel goed te weten dat bvb de ploegen op de weg slechts konden gecontacteerd worden via vaak niet feilloos werkende radio-verbindingen/walkie talkies en dat ploegen die moesten uitrukken over niet meer gegevens beschikten dan diegene die gemeld werden door telefoonoproepen of radio-oproepen vd ploegen op de baan!!

Kortom dat ging veel minder snel en minder overzichtelijk dan nu hoor en zelfs nu verloopt de communicatie tussen politie-ploegen op de baan en/met het commissariaat nog stroef of met horten en stoten!
Dat ploegen elkaar dus "misten/kruisten enz. " is geheel normaal!!!

We leven nu in een uiterst "digitaal tijdperk" maar dat was toen nog verre van het geval! Integendeel de communicatie verliep zeker gebrekkig...vele storingen...vele oude radio/walie talkies...defecten enzoverder

Dus ook die uitwisselingen en vergaderingen en andere communicatie tussen de buitenlandse veiligheidsdiensten en  de extreme groupuscule in eigen land verliepen op die manier hoor en allicht nog een heel stuk moeizamer (dit VOOR de Complottheorie-aanhangers) en liggen dus allemaal niet zo voor de hand als hier te vaak wordt gesteld

dit wil ik aanvullen bij mijn analyse!

485

(223 replies, posted in Hypotheses)

EN toevoeging:

Ik denk dat de bende uit een meer dan gemiddeld aantal leden bestaat!
Allicht minstens zes (en dat is al een grote bende hoor...de meest misdadigers opereren alleen of hooguit met drie/vier) maar wel met een vaste structuur...ik denk dan ook dat de meeste overvallen uitgevoerd werden door dezelfd drie/vier leden met enkele personen die (mee) voorbereiden.

Ik doel met vooorbereiden op: de auto/auto's stelen en klaar maken, routes uitstippelen en verkenning vd plekken...zorgen voor de nodige wapens...kortom de logistiek!!!

De uitvoerders...overgaan tot de werkelijke overvallen zijn steeds dezelfde drie/vier personen! Hoe ook sommige getuigen anders beweren...en de robotfoto's tonen...ik denk dat hun getuigenissen als het aankomt op het herkennen van de daders niet echt betrouwbaar zijn...ook omwille vh verloop van tijd...

shock, de donkerte, de snelheid...etc spelen een rol en eigenlijk bij de robotfoto's passen vele mensen ook jij en ik bij wijze van spreken.
Ik denk echt dat het 1 bende is en dat er behalve de voorbereidingen die ik hier net aanhaalde niet zoveel andere voorbereidingen zijn geweest

Ja de complottheorie-aanhangers zullen anders denken MAAR ik denk dat door al dat gezoek naar net een complot met groupuscule en zelfs buitenlandse veiligheidsdiensten de aandacht afgeleid wordt vd zware criminelen die ons land toen vooral rijk is geweest en ook vandaag nog rijk is!
Ik denk dat al die pistes van georganiseerde terreur de aandacht van het echte spoor afleidt

De speurders hebben zowat alle criminelen in die jaren goed in beeld gehad hoor...die moesten/moeten op de rooster gelegd en dan zal wel iemand praten!

Belgie is een klein landje en de zware bandieten die hebben wel weet van elkaar!

Ik ga er ook van uit dat in een bende (dus geen solo-opererende gangster) er vroeg of laat steeds onenigheid komt en dat de ene of de andere toch gefrustreerd raakt en praat...of opschept op de plaatsen waar hij komt...bij vrienden...enzoverder!

Iemand die alleen opereert die hoeft met niemand anders rekening te houden...een bende uit meerdere personen heeft rekening te houden met de anderen/iedereen binnen de bende en ja dan wordt er wel eens geruzied ook en zo misschien uit de biecht geklapt tegen iemand!

Wat ik bedoel is: de goede pistes moeten grondig worden onderzocht!!!!!

486

(75 replies, posted in Wagens)

Overigens die Golf in Gaasbeek was ook volledig uitgebrand en dat weet ik zeker want ik heb die wagen gezien toen ik er langs reed en de doordringende brandlucht hing er nog (het was een zondagmiddag) al was er geen vlam meer te zien. Toen ik er langs reed was er niemand te zien noch enig spoor van politie.

Ik reed er tijdens een dagtocht van Lennik naar Anderlecht en terug via de landelijke wegen (Lennik/Gaasbeek tot omgeving Erasmus-hospitaal en terug) met tussenstop in een manege te Anderlecht in de Rue des Beteraves/Bietenstraat (manege Amazone, bestaat nog) voorbij. En de wagen stond tussen wat boompjes (kleine plek/geen bos). Ik was erg geschrokken ben er zeer snel voorbij gegaloppeerd en weet niet of die auto in stukken was gesneden want mij leek het eerder dat hij verbrand is want die brandlucht hing er echt nog danig sterk.

Het zou mij verwonderen dat ze eerst een Golf in stukken snijden en dan hem in brand steken toch? Nou ja, ik las deze rubriek pas nu en reageer dus ruimschoots laat maar zo is het wel wat ik die zondag heb gezien.

487

(10 replies, posted in Onderzoekspistes)

howitzer wrote:

Ik dacht dat De Ridder de bijnaam rode Ridder had vanwege zijn socialistische signatuur.

Inderdaad is deze grote chef van linkse signatuur en werd hij de Rode Ridder genoemd!

488

(168 replies, posted in Organisaties)

Sjonge jongens toch, wat is dat toch dat al die politici van (voornamelijk) linkse signatuur altijd maar bedoelen met "de macht van de Rijkswacht"? Alsof de Rijkswacht ooit enige andere taak gehad heeft en de daar bij horende daadkracht (macht?) dan de orde te handhaven en het bestrijden van banditisme/criminaliteit? De Rijkswacht is geen politieke organisatie en meer zelfs, toen de leden van de Rijkswacht nog het militaire statuut hadden mochten die zich zelfs niet bezig houden met enige politieke bedrijvigheid... De Rijkswacht viel overigens onder de bevoegdheid van verschillende ministeries en dus berustte de verantwoordelijk niet bij slechts een persoon/ministerie!

Trouwens ook binnen die groep politiekers die ministers waren (ik zie dit ruim) was niet iedereen over alles eensgezind (ook zelfs niet binnen de partijgrenzen) en is het niet zo dat het woord wet was zonder enige anders-klinkende-inspraak/medezeggenschap van een hele team! Dat iedereen dan met dezelfde plannen zou rondlopen binnen die ministeries, dat er dan ook geen enkele tegenspraak is, verzet, enzoverder is totaal ongeloofwaardig toch! Er kunnen een paar politici gek zijn maar er zijn heel veel niet gekke politici met invloed en/of werkzaam en betrokken bij ministeries en de entourage...

Kortom, al kan dit voor de buitenwacht zo lijken omdat een minister in het nieuws komt, mededelingen doet en jawel de eindverantwoordelijkheid draagt, is het niet zo dat een minister maar de beslissingen te nemen heeft volgens zijn losse pols of dromen hoor! In onze Europese democratieën is het niet zo dat de beslissingen/wetten gemaakt/genomen worden door 1 iemand hoor! Dat is wel zo in dictaturen maar daar hebben wij hier hoegenaamd geen uitstaans mee en is dit ook niet aan de orde!

Sjonge, dit is toch ongelofelijk allemaal vind ik! De macht van de Rijkswacht? Wat is dat dan precies? Beter uitgerust worden en een gedegen opleiding? Is dit macht? Terwijl voor vele jaren de gangsters over snellere wagens beschikten (en de politiediensten met oude combi's/auto's aan de slag moesten). Zij hadden ze maar te stelen en beter bewapend was. Zij hadden ze maar op de zwarte markt te halen. Is het gewoon nodig gebleken ook de Rijkswacht uit te rusten met betere auto's en betere bewapening! Is dit macht?

Kortom: kunnen die politici die de piste volgen van deelname van de Rijkswacht (als organisatie) en het steeds hebben over de "macht" van de Rijkswacht en in het bijzonder de "uitbreiding van de macht van de Rijkswacht" dan eens vertellen wat dat precies inhoudt?

De Rijkswacht noch de Politie en ook vandaag de Politie hebben nooit enige macht gehad. Macht zoals die bepaalde politiekers dat maar al te graag voorstellen bedoel ik. Wie onder ons heeft al te maken gehad met die "macht" (tenzij je iets op de kerfstok hebt/had natuurlijk)? Ik bedoel maar dat de fantasie bij sommige politici en ook een klein deel van de bevolking danig groot kan zijn dat wel maar, gelukkig betekent dit niet dat ze macht hebben (cynisch bedoeld hoor).

En let op: in mijn analyse stel ik wel dat er ex-Rijkswachters bij betrokken zijn en ik zei ook waarom ik dat denk en hoe ik dat zie! Dit is echter iets anders dan een complot vanuit de politiek in samenwerking met de Rijkswacht! Maar ook hier is niks hard gemaakt en is het slechts mijn mening.

489

(168 replies, posted in Organisaties)

Dat klopt inderdaad! Er is nog helemaal niks bewezen en ik vermoed dat het nooit zal bewezen worden, hoe spijtig ook! Dit neemt niet weg dat wij, zoals in jij en ik en anderen, elk een mening mogen hebben en die opperen en ja een analyse maken voor onszelf en die delen met anderen etcetera. Maar inderdaad meer is dit niet.

En eigenlijk? België is maar een dweil groot en de grootste misdadigers zijn hier gekend hoor net zoals de bendes waar zij deel van uit maakten/uitmaken! Stuk voor stuk! De individuele moorden en criminele activiteiten (ik doel op enkelingen die op eigen houtje in de misdaad zijn gegaan) er buiten gelaten. Echt, de zwaarste criminelen zijn gekend en staan geregistreerd maar dit wil niet zeggen dat ze gestraft worden want daarvoor zijn nu eenmaal harde bewijzen nodig en daar wringt soms het schoentje.

Ik bedoel: het was/is zaak van de personen waarbij het nog mogelijk is zwaar het vuur aan de schenen te leggen en hopen dat er iemand van hen door de mand valt of wil praten! Maar ook dit zal allicht niet kunnen want in België heeft men al goede troeven nodig vooraleer iemand kan opgepakt en verhoord worden laat staan vastgehouden enzoverder. Dus ja...wat weten wij? Nog niks dat echt zoden aan de dijk brengt.

490

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Met andere woorden; een luchtbel!