1,431

(104 replies, posted in Magistraten)

Wie is "ze" Tru Dat?

Ik begin echt te denken aan een cordon sanitaire ivm de Bende. Een cordon sanitaire is een techniek waarbij men een ongewenste of gevaarlijke situatie probeert te isoleren door er een beschermende kring rond te leggen. Men gebruikt daarom ook het woord 'schutkring'. Met ze bedoel ik dan de hoogste politieke kringen in samenwerking met de hoogste rechterlijke macht.

1,432

(1,141 replies, posted in 1985)

Klopt. Als ik in een zoekrobot van de bank op zoek ga naar gegevens waarvan ik met zekerheid weet dat ze er in staan krijg ik soms als antwoord geen gegevens gevonden. Hoe durft die man nu zo n domme dingen zeggen, neen, niet zeggen maar doen.

I.v.m. een zeer belangrijke getuigenis antwoordt diezelfde procureur "natuurlijk was die getuigenis zeer geloofwaardig, ik was zelf bij de ondervraging." Dus als ik morgen in zijn nabijheid zeg dat ik een moord gepleegd heb dan ben ik geloofwaardig?

Een beetje verder zegt hij dat diezelfde getuige zegt dat indien zijn naam ooit openbaar wordt hij zelfmoord pleegt, welnu zijn naam is ondertussen door iedereen gekend en de man leeft bij mijn weten nog. Er is dus ten minste sprake van een onzekerheidsmarge.

1,433

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

CleverTrevor, zelfs de slechtste vertaalsoftware zal van 2017 geen 2016 maken of omgekeerd he. Je moet zelfs geen Nederlands kennen om te weten dat we in 2017 zijn.

Als je bij al die fouten dan nog het gebrek aan dossierkennis gaat tellen en ik heb het hier over het intervieuw van de procureur aan humo waarin hij het voorbeeld geeft over belangrijke details die hij laatst te horen kreeg, namelijk het feit dat er de avond van de overval in Aalst een feestje van de rijkswacht was waarvan hij blijkbaar niets afwist ... dan denk ik dat Minister Geens beter dit forum kan financieren.

Als we hier een fout maken zijn er anderen om ons te corrigeren.

1,434

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Onderzoeksrechter Martine Michel tekende een brief vol fouten, indien het onderzoek even slordig gevoerd wordt ... tja. En zelfs Ben begaat een slordigheidje door te schrijven dat de samenkomst in Brussel is.

En ook "discobarbizar" die heel terecht schrijft over de fouten en slordigheden in de brief van Martine Michel gaat zelf in de fout door te stellen dat het antwoordformulier moest teruggestuurd worden naar een 4ème verdieping. Het is namelijk straatnummer 4 maar op de eerste verdieping.

Mijn punt, ik lees hier gewoon mee en stel vast dat er fout na fout gemaakt wordt. Die uitnodiging voor de slachtoffers zou op pagina 1 van de kranten moeten verschijnen. Erg, echt zeer erg. Ik zou mij diep schamen indien ik mijn handtekening onder dergelijke brief had geplaatst.

1,435

(25 replies, posted in Vragen)

Dit is mijn allereerste post. Ik ben hier al dagen aan het meelezen en het is moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Wat betreft welke piste moeten we volgen zegt mijn buikgevoel mij begin bij de slachtoffers. Ik denk dat je kan stellen dat heel wat slachtoffers geen toevallige slachtoffers waren. Ik zou eigenlijk moeten schrijven doden ipv slachtoffers want ook mededaders of getuigen of afpersers of schuldenaars zijn gedood of zijn "omgekomen". Volgens hetgeen ik hier gelezen heb zijn sommige slachtoffers niet echt onschuldig en chanteerden zij mogelijke opdrachtgevers. Ik denk hier aan een secretaresse van een politieker waarvan bewezen is dat zij haar baas chanteerde.

Net vandaag staat het volgende op de website van Het Laatse Nieuws:

"Harvey Weinstein huurde journalisten en goedgetrainde ex-spionnen en militairen in die onder valse identiteiten slachtoffers onder druk zetten om te verhinderen dat die klacht zouden indienen wegens seksueel misbruik gepleegd door de filmbaas. Dat meldt The New Yorker.

Rond de herfst in te huren. Daaronder ook Black Cube, dat wordt geleid door voormalige officieren van de Israëlische geheime diensten zoals de Mossad. Daarnaast schakelde de van seksueel misbruik beschuldigde filmbons ook Kroll in, de geheime dienst die werkt rond bedrijfsgeheimen. vorig jaar moet Weinstein nattigheid hebben gevoeld, want dan begon hij privé-veiligheidsagentschap"

Schrap de naam Weinstein en vul hier een andere naam in. Ik denk dat we hier in Belgie bijna 30 jaar geleden hetzelfde meegemaakt hebben. Zelfde scenario, tot en met de Mossad. Past ook naadloos in het verhaal van M. hier op het forum. Natuurlijk moeten we dit alles overgieten met een sausje van drugs, diamanten en wie weet zelfs uranium.

Laat alsjeblief even vallen wie uitvoerde, met welke wagen ze reden en in welk bos ze hun wapens voor de feiten verstopten en in welke rivier ze die na de feiten gingen droppen en of ze er al dan niet nog 10 jaar mee wachtten voor ze effectief in de rivier terecht kwamen.

Ik ben een vrouw en 50 jaar geleden waren er hier onder de kerktoren van een piepklein dorpje 3 pedofielen actief en een paar verkrachters. Zelfs ik heb op mijn eigen manier ooit rijkswachters kunnen chanteren. Toen ze mij tegen hielden en 1 van de twee zijn boekje bovenhaalde om een bekeuring uit te schrijven heb ik 1 van de twee recht in zijn ogen gekeken en gevraagd of hij mij nog kende van in een bepaalde tuin. Zijn collega begreep de situatie in een ogenblik en stak zijn boekje weg.

Tenslotte, is er hier nog iemand die zich kan herinneren welke macht bepaalde mensen in de jaren 80 hadden?

En nog een laatste vraag, iemand een idee hoeveel vrouwelijke speurders en onderzoekers ooit op deze zaak zaten? Ik denk veel te weinig. Sorry mannen, is niet kwaad bedoeld, wij denken en voelen anders omdat onze hersens anders in elkaar zitten.