11

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Trojan wrote:

Wie herinnert zich het verhaal van het tweede dossier waar Acke aan werkte, de dubbele identiteiten die hadden gediend om fortuinen te verbergen en te versluizen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Acke stond versteld dat namen uit het Bende van Nijvel-dossier ook opdoken in identiteitendossier.

Tot mijn grote verbazing blijkt nu dat het stadsarchief van Dendermonde wordt gerund door Veronique ... Bonkoffsky! Die grote inspanning doet om alle kerkarchieven uit de buurt onder haar beheer te krijgen.

Dat van die kerkarchieven heeft hier niets mee te maken... Het kadert gewoon in het kerkbeleidsplan, waarin wordt nagegaan welke kerken nog zullen openblijven. Omdat parochieraden stilaan verdwijnen doen de stads- en gemeentelijke archieven overal hun best om de kerkarchieven te centraliseren vooraleer ze verdwijnen. Dat gebeurt overal in Vlaanderen.

Wat ik mij wel afvraag: Is Veronique soms de dochter van Patrick, de broer van Christiaan? Ergens hier las ik dat die zweeg i.v.m. de gevolgen van de bekentenis voor zijn dochter. Als die een belangrijke post heeft bij een openbare dienst is dat natuurlijk niet te verwonderen.

12

(22 replies, posted in Organisaties)

Enorm fascinerend en verhelderend. En inderdaad, de netwerken die in kaart werden gebracht stopten niet waar dit onderzoek stopte. Het grote voordeel van het historisch onderzoek is dat het niet moet gebeuren in functie van een gerechtelijke veroordeling. Laat ze maar eens proberen om op die manier het netwerk achter Moyen verder te volgen tot in de jaren 80. Dan gaan er denk ik veel puzzelstukken in elkaar vallen.