171

(94 replies, posted in 1990-1999)

Was Peter De Vleeschauwer ooit in brigade Dendermonde gedetacheerd? Zo ja, wanneer? Enkel die keren dat hij 'uitgeleend' werd voor het Bende-onderzoek? Heeft er iemand een korte tijdslijn van hem?

172

(94 replies, posted in 1990-1999)

Vergeet niet dat Baasrode een deelgemeente van Dendermonde is. Er waren (en zijn) café's in Baasrode waar je niet zomaar een pintje gaat drinken als ze je niet kennen. Baasrode had een héél slechte reputatie in de streek vroeger. Vooral 'den broekkant'. De familie De Staerke zal er zich wel thuis gevoeld hebben.

Om iets over de 'onderlaag' van Baasrode te weten te komen moet je echt wel de juiste mensen kennen. En dan nog heerst daar een omerta die ze zelfs onderling niet doorbreken. Er zijn natuurlijk af en toe lekken en dingen die ze écht niet kunnen verbergen. Sporen (kogels) in het onderzoek naar Peter De Vleeschauwer (of deze officieel zijn weet ik niet) wijzen naar een cocaïnedealer (niet uit Baasrode zelf) maar wel met 'kennissen/familie' uit die omgeving.

Vergeet ook niet dat Lebbeke dicht bij Dendermonde ligt. wink

173

(23 replies, posted in Hypotheses)

Ook het vliegveldje ligt in de nabijheid. Btw: Ik kan de villa niet lokaliseren op Google Earth, iemand?

In Grimbergen ligt er ook een vliegveld. Niet ver van de verbrande brug.

174

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Ze heeft (hebben) die brief dus uitgebreid kunnen inkijken en zelfs fotograferen. Daar moeten ze toch iets van onthouden hebben? Waarom geven ze dan geen concretere info? En zeg niet: voor hun eigen veiligheid of het belang van het onderzoek. Hun eigen veiligheid is in gevaar omdat nu geweten is dat ze deze brief gezien hebben en in het onderzoek gelooft niemand meer.

175

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mooie quote op de perfecte plaats vind ik, coconut.

176

(115 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik denk dat we onze hoop nog op 1 ding kunnen vestigen: mensen die beginnen spreken in de media. Daders/getuigen/onderzoekers die het echt beu zijn om hun officiële verhaal genegeerd te zien. Meldpunten, aangiftes, ... het is allemaal te biechten gaan bij de duivel. Spijtoptanten? Laat me niet lachen, alsof je bescherming kan verwachten van mensen die betrokken partij zijn. Iedereen die hierbij betrokken is heeft véél meer schrik van de opdrachtgevers/machtshebbers dan van een vervolging/gevangenisstraf.

177

(19 replies, posted in Westland New Post)

Deze lijst is duidelijk opgesteld door een Franstalige of iemand die het Frans perfect beheerst (accenten, meervouden etc.). Zoek de persoon die dit kan bij de GP in Antwerpen en we zijn weer een stukje dichter bij de oplossing.

178

(9 replies, posted in Westland New Post)

In dit kader zijn er volgens mij meerdere organisaties/bendes/personen die bestonden. Wat ik er van weet is dat er toen groepjes mensen (uit de zeer ruime buurt van Londerzeel/Dendermonde/Vilvoorde) naar Brussel trokken om "makakken te gaan kapot slagen". Dit was misschien georganiseerd maar volgens mij sprongen de meeste van die gasten gewoon in een auto en reden (mee) naar Brussel voor de kick.

Er was volgens mij een motorbende actief in de buurt Londerzeel-Asse die hier banden mee zou kunnen hebben. Volgens mij al eens vermeld ergens op dit forum (wie weet waar?).

179

(223 replies, posted in Hypotheses)

Klopt, en dit dan nog eens voor het hele forum.
Natuurlijk is het logisch als er 100 (500?) mensen discussiëren er ook 'ruis' op zit. Dus een aantal posts gaan zeker verkeerd of of-topic zijn maar dat moeten we dan maar aanvaarden zeker.
Ik erger mezelf ook aan dit soort posts (waar ik mezelf schuldig aan heb gemaakt en nu ook maak).
Laat ons hopen dat hier ook stukjes (belangrijke) informatie naar boven komen en zo zorgen voor een oplossing.

180

(223 replies, posted in Hypotheses)

Zo ging het er aan toe