181

(223 replies, posted in Hypotheses)

Dat kan ik volledig geloven. Iemand een andere (minderwaardige?) opdracht geven gebeurde.
Echter, een rijkswachter 'degraderen' is volgens mij niet mogelijk, tenzij met officieren misschien. Hoe ga je een wachtmeester degraderen ? Terug naar onderwachtmeester ? (Een bestaande graad trouwens maar dan enkel in de opleiding.)
Dit 'degraderen' is iets wat ik hier véél lees op het forum maar wat volgens mij niet mogelijk was in de lagere hiërarchie. Een andere dienst/opdracht geven lijkt me meer plausibel.

182

(223 replies, posted in Hypotheses)

Een rijkswachter de laan uit sturen was écht niet zo eenvoudig in die tijd (vast benoemden). Kijk maar naar vele figuren die hier op dit forum genoemd worden én feiten gepleegd hebben én toch nog bij de RW konden blijven.
Wat ik wil zeggen met "bij de krijgsauditeur passeren' is : een strafbaar feit begaan en er dan ook nog voor veroordeeld worden. Dit was zelfs niet automatisch een reden tot ontslag. Misschien wel een reden om tot de 'groep kwartier' (of zo iets, herinner me de juiste term niet meer) ingedeeld te worden. Een dienst die instond voor het onderhoud van de kazernes in Elsene/Etterbeek mét toegang tot alle (?) lokalen. Wie weet ook deze waar wapens lagen die gestolen werden (long shot).
Je wil niet weten hoeveel (bijna)veroordeelde rijkswachters er in dienst bleven.

183

(223 replies, posted in Hypotheses)

luk paard, waar haal je dát ? Een rijkswachter de laan uit sturen voor 'verkeerd' cafébezoek ? Een rijkswachter die ontslagen werd passeerde in die tijd meestal de krijgsauditeur.

184

(19 replies, posted in Westland New Post)

GP Antwerpen in het Frans?

185

(4 replies, posted in Afpersing)

Dit zijn inderdaad de gebouwen waar ingebroken werd.

186

(22 replies, posted in Wagens)

Reed de rijkswacht in die tijd ook niet met Bedford?

187

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Beste Corleone, spreek ipv te insinueren.

188

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bestaat er een kaart waar alle feiten gecombineerd op staan (zelfs gewoon met een bolletje)? Daarmee bedoel ik zowel Bende van Nijvel als BVH als WNP als ... allemaal dus. Dit om het NIMBY (Not In My Back Yard) principe te bekijken. Iedereen weet dat het rond en in het Brusselse gewest te doen is maar een aantal randgemeenten blijven toch buiten schot.

Meise-Wolvertem-Laken blijft een blinde vlek alhoewel daar ook een aantal zeer betrokken mensen wonen (waaronder de koninklijke familie) en een hele boel adel of hoogwaardigheidsbekleders. Als ik me niet vergis hebben een aantal van de verdachten ook in die buurt gewoond. Iemand iets meer verduidelijking? Ik heb een vermoeden dat Meise toneel was van iets met de X-dossiers.

189

(718 replies, posted in 1982)

Dekaise had zéér goeie contacten bij de Rijkswacht. Hij leverde prijzen voor schietwedstrijden waaronder een revolver (of pistool).

190

(344 replies, posted in Hypotheses)

Héél ernstig. Tot 9/11 kon je met een kartonnetje (parkeerkaart) binnen in de gebouwen van de EG met de wagen en er daarna vrij in rondlopen, o.a. Europees parlement. Kazernes? meestal volstaat zeggen wat je komt doen en dat je weet waar je moet zijn.

  • SHAPE: ID check en dan mag je er rustig met de wagen rondrijden.

  • NATO: Moeilijk, zeer grondige check.

  • Politie: Nu nog steeds mogelijk om vrij in de gebouwen rond te wandelen na aanmelden als (geen id controle).

  • Gerechtsgebouwen: Zeggen dat je weet waar je moet zijn en de wachters begeleiden je (géén id controle).

  • Nucleaire installaties : no way, daar geraak je zonder screening niet binnen.

  • FN Herstal: id-kaart en collega brengen je binnen, uitgangscontrole is lachertje (er bestaat een gebouw waar géén controle is).

  • Etcetera.