451

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

Bakerstreet 221B wrote:
the end wrote:

Een antwoord op je 3 dunten.
1. Die herkenning is er niet, wie dit beweert heeft die bewuste robotfoto's niet gezien.
2. Het gegoochel ivm de Samsonite, dit komt uit een brief die De Staerke geschreven als klacht tegen de onderzoekers. Waar hij het heeft over een kras op 15 cm die er niet was bij de confrontatie.
3. Met dit laatste ben ik dus niet eens, op basis van dossierstukken is het mogelijk verhalen van feiten te scheiden.

U bent slecht ingelicht.
We leven in een wereld waarin onderzoeksrechters op het verkeerde been gezet werden dmv valselijk opgestelde processen verbaal.
Herlees toch nog eens wat er 21 jaar geleden al over Freddy Troch in het Staatsblad stond.
Denkt u nu echt dat dat soort praktijken enkel bestond als het ging over de zwaaikom in Ronquière?
Denk dan maar vlug iets anders.

Een moeilijke want we doen niet anders dezer dagen ... probeer zo concreet mogelijk te blijven, dat helpt (een beetje). Verhalen van feiten onderscheiden is niet iedereen gegund, maar de aangeleverde info van de laatste dagen/weken is op zijn minst toch wel interessant.

ps : Papadopoulos had ook een Ford Taunus ...

452

(753 replies, posted in 1985)

bertlagaisse wrote:
the end wrote:

De daders komen uit een heel gesloten gewelddadig milieu. Gesloten milieu, de muur waar Bouhouche het over heeft (zijn ervaring), wat zou er zich achter die muur bevinden?

Erbij hoe overleef je een gewelddadig milieu vol geheimen?

Aangezien het weer een quiz aan het worden is, zal ik hier alvast de meerkeuze antwoorden geven:

Er zijn veel gewelddadige gesloten milieus:
- Wapenhandel
- Drugshandel (cocaine in de 80s)
- Mensen- en vrouwenhandel
- Maffia en georganiseerde misdaad in het algemeen
- Black ops en inlichtingendiensten
- Terrorisme
- etc.

- Zigeunermilieu ??

453

(753 replies, posted in 1985)

De Basis wrote:

Voor de duizendste keer. De krantenwinkel was al lang toe voor de overval. Getuige winkelier zelf, hier overal te lezen op het forum.

Ik suggereer niet dat Finné naar de krantenwinkel ging ... dat heb ik intussen ook al meerdere (zij het geen duizend) keren gelezen. Hij was wel een vaste klant van de krantenwinkel naast de Delhaize, niet ?

454

(753 replies, posted in 1985)

Als het voor de daders piece of cake was om wapens/munitie te verwisselen/manipuleren, dan zal het ook wel geen probleem geweest zijn om Finné daar neer te leggen TIJDENS de overval. Hij ging er vaak naar de krantenwinkel maar de uitbater is/was formeel : hij (Finné) had meerdere keren aangegeven dat de Delhaize van Overijse een target van de bende was.

Cobra - jammer genoeg niet meer actief op dit forum - gaat er van uit dat Finné al gedood was VOOR de overval begon en daar dus gedropt geweest moet zijn. Het is een theorie zoals zovele maar i.m.o. nog steeds een geloofwaardige.

455

(782 replies, posted in Westland New Post)

Mist spuien is zijn handelsmerk, ook dat van Beijer. Maar als je jezelf al meer dan 33 jaren in leugens en halve waarheden hult, is het quasi onmogelijk om na te gaan wat waar is en wat niet.

456

(753 replies, posted in 1985)

the end wrote:

De tekening op de plattegrond van de kleine parking klopt niet. Het tijdstip van de aankomst van Finné is belangrijk en de fiets plus hulzen zijn daarin wat de sleutel. Het beperkt nogal wat opties. Aanvullend alles duid erop dat Finné daar is neergeschoten.

Wanneer dan? Is daar objectieve info over terug te vinden?

457

(753 replies, posted in 1985)

Ik hoopt dat jij hierover wat meer info kunt geven, the end. Ijdele hoop? Nee toch ... smile smile

458

(753 replies, posted in 1985)

FreCR wrote:
P-51 wrote:

maar dan moet hij S. Notté (en zijn fiets) toch zien liggen hebben

De fiets moet hij zien liggen hebben ja, maar S.Notté misschien niet onmiddellijk bij het parkeren maar wel bij het uitstappen bijvoorbeeld. Notté lag een eindje verder dan zijn fiets.

Toch wel redelijk vlakbij, als ik mij baseer op de plattegrond van Boemerang (post 221).

459

(753 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:
P-51 wrote:

Gevonden ... post 221 van Boemerang in deze topic.

Een andere plattegrond gepubliceerd in Het Laatste Nieuws van 30 september 1985 vind je hier terug » Forum

Zoals je op deze schema's kan zien is de plaats van het neerschieten van Finné niet uitzonderlijk. De daders kwamen Finné tegen wanneer ze de winkel buitenstapten op weg naar hun vluchtauto.

Merovinger : enig idee van het tijdstip van aankomst van Finné ? Dat moet dan wel gebeurd zijn VOOR de daders buitenkwamen maar dan moet hij S. Notté (en zijn fiets) toch zien liggen hebben ? Aankomst kan ook niet VOOR aanvang van de overval want geen enkele getuige heeft zijn auto daar opgemerkt.

Moeilijk verhaal, hoor ...

460

(753 replies, posted in 1985)

the end wrote:
P-51 wrote:

Eigenbrakel en Overijse waren wel VOOR Aalst, hé ... kun je dit wat nader duiden ?

De wapens van Eigenbrakel Overijse zijn natuurlijk hergebruikt in Aalst.
In Aalst worden de riotguns doorgegeven aan elkaar tijdens de aanslag. plus dat de speurders vermoeden dat de daders hun vermomming aanpassen. Er is in Aalst zeker door 2 daders met de RG1 gevuurd plus ook 2 met de RG2. Het is niet zomaar iets dat makkelijk op te lossen is.

De wapens dat ze in de 85 periode gebruiken en de manier hoe ze met hun munitie omgaan maakt dat er veel ruimte is om speurders op het verkeerde been te zetten. Het is niet omdat er hulzen liggen, (zie ook hulzen in Houssiere bij de Golf) dat die daar zijn afgevuurd. Projectielen afgevuurd uit een riotgun vertellen "niets" over het wapen, dat er hulzen liggen is "geen" bewijs dat het wapen er ook was. Met riotguns valt er makkelijk te manipuleren ook met de oude herladen 9mm munitie (uit 54 en 56 in Overijse Eigenbrakel), hoeveel keer is die al afgevuurd ook kogels kan men zo bewerken op voorhand om het te laten lijken dat het uit hetzelfde wapen komt.

Interessant gegeven, the end, maar denk je dat de bende zich met dergelijke zaken bezig gehouden heeft ? Heb je daar concrete aanwijzingen voor ?