171

(39 replies, posted in Andere Personen)

C.P. wrote:

Auteur met wijnvlek in de hals

Op de Delhaize van Beersel op 7 oktober 1983 omstreeks 19u30 wordt één van de drie auteurs als volgt beschreven: vrij lang, met een indrukwekkende bouw (moest bodybuilding beoefenen), met een lange jas aan. Had een wijnvlek in zijn nek.

Onder de verschillende verdachten van de "Piste Française" is er één die heel goed zou kunnen matchen:

  1. Hij had een indrukwekkende bouw (zie foto hieronder)

  2. Hij deed aan bodybuilding, hij deed zelfs op hoog niveau mee

  3. Zelfs als hij niet 1,90 m lang was, trok de vechtschoenen aan en trok hem een lange jas aan ... Hij zal worden omschreven als een reus.

  4. De PJ van Reims vond bij hem thuis tijdens een huiszoeking in 1987 een masker van een oude man vergelijkbaar met de maskers die werden gebruikt in de Auberge des Trois Canards op 2 oktober 1983 + Overijse op 27 september 1985.

Jean-Pierre Adam probeer hem al jaren te vinden, maar elke keer als we hem een adres invullen en hij verschijnt... is de persoon in kwestie verdwenen. Het doel is om hem te ontmoeten en te zien of hij deze wijnvlek niet in zijn nek zou hebben. Kan iemand Jean-Pierre Adam helpen hem te lokaliseren of kan iemand bevestigen dat hij een wijnvlek in zijn nek heeft?

Je brengt het alsof deze Masson een wijnvlek heeft om vervolgens het gekende verhaal te vertellen met aan het einde de vraag; zou deze man een wijnvlek kunnen hebben? Om vervolgens zelf met foto's te komen waarop de man geen wijnvlek in de hals heeft. Het gaat precies niet zo best met de piste Sliman.

Bovendien was die mens precies nogal een spierbundel. Dit komt niet overeen met het signalement op het forum van deze dader:

Beschrijving van de daders (Beersel) :

Dader 1: 1m90 – Zeer mager, fijngebouwd lichaam. Met een moedervlek in de nek (2,5 cm breed en 3,5 tot 5 cm lang).

172

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zelfs als hij niet rechtstreeks betrokken was, is het verre van ondenkbaar dat er iets van Dekaise, al dan niet gedemonteerd, bij Mendez is terecht gekomen. Het ene sluit dus het andere niet uit. Bovendien is er tot vandaag nog steeds discussie tussen onderzoekers, getuigen en slachtoffers over aard en type wapens gebruikt tijdens de overval in Aalst.

173

(115 replies, posted in Politiek & Business)

Xenophon wrote:

Trotskist, in zijn studententijd. Geen fanaticus zo hevig als een bekeerling. Voor alle duidelijkheid: ik denk niet dat Gol of de internationale wapenhandel iets te maken hadden met de Bende. Persoonlijk geloof ik daar niet in.

Ik zou het echt niet durven zeggen. Gol is wat mij betreft hét grote enigma in dit dossier.

174

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bouhouche en vrienden waren bezig met oplichtings en chantage zaken. Al dan niet onder druk overtuigt Bouhouche Mendez om zijn wapens als gestolen op te geven. In werkelijkheid zitten ze ergens in de vele boxen die Bouhouche huurt in één of andere site rond het Brusselse. Mendez is gehecht aan zijn verzameling en Bouhouche maakt de belofte om goed zorg te dragen voor de wapens.

Bouhouche, voor geen haar te vertrouwen, draagt geen zorg voor de wapens en leent ze uit aan allerlei crimineel gespuis. Mendez vermoedt dat zijn wapens worden gebruikt tijdens bende overvallen en draait paranoid. Mendez confronteert Bouhouche met de feiten. Dit betekent Juans einde, teneinde hij nu op de hoogte is van de Bende betrokkenheid van Bouhouche. Gevolg: Bouhouche doodt Mendez want heeft nog weinig andere keuze. Op de begrafenis stelt Bouhouche iedereen gerust dat de Bende nu tot het verleden behoort.

Dat is de meest simpele rechttoe rechtaan verklaring voor de moord op Mendez (daarom niet de juiste).

Voornaamste Take Away : Het was (alweer) Gol die verbood om dossier Mendez en dossier Bende te linken.

175

(115 replies, posted in Politiek & Business)

Het minste wat men kan zeggen is dat de houding van Gol tegenover alles wat bewoog rond en te maken had met de Bende tot nadenken stemt.

176

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben wrote:

Ik ben er ook hoe langer hoe meer van overtuigd dat Bouhouche niet de moordenaar van Mendez is. Hij heeft zo vaak gezegd dat Mendez zijn vriend was en dat hij zijn vriend nooit zou kunnen vermoorden, en ik denk dat Bouhouche op dat vlak gelijk heeft.

Deze post vind ik waarlijk ontroerend, omdat dat de eerste keer is dat ik ooit iemand iets positiefs hoor zeggen over Bouhouche en het zoeken naar iets menselijks in de grootste monsters is iets wat me aanspreekt. Maar even terug naar de realiteit, we hebben het hier over Bouhouche, die dan weer tegen een andere vriend zijn : Christian, jij bent sterker maar ik ben slimmer, wat betekent dat ik je in de rug zal pakken. Niets zo moois als een ware vriendschap tussen mannen.

177

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Die Sartillot heeft Mendez jaren later op TV 'herkend', dat maakt het bewijsmateriaal wat mij betreft enkel nog zwakker. Als hij Mendez had gekend, en op het ogenblik van de feiten had geroepen hé wat doet Juan daar in die auto; dat was een ander verhaal geweest.

Ik wist dat vroeg of laat de vergelijking met David zou komen. Puur rationeel en bewijslast in de schaal heb je gelijk. Toch hecht ik meer waarde aan de woorden van David, maar een aardse en dus juridisch waardevolle verklaring kan ik hieraan niet geven. Volgens mij is er ook veel meer dat Haemers aan Aalst linkt dan Mendez aan Dekaise, maar dat is een andere discussie.

178

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dat bedoelde ik dus, als je aan alle wapen, kunst of antiekverzamelaars zou vragen of ze op een minder legale wijze een zeldzaam stuk in hun collectie zouden overwegen, het percentage zou hoger liggen dan je denkt. Als al die personen ook potentieel in een gewapende bende kunnen zitten, ik zou niet meer al te graag buiten komen. Verder heb ik nooit met Mendez op café gezeten, dus uitsluitsel zal ik ook niet kunnen geven.

179

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dat zijn vragen die ik me ook wel eens heb gesteld, maar ik blijf sceptisch. Als iedereen die herkend of genoemd werd bij die overval werkelijk betrokken was, stonden ze in rijen aan te schuiven om deel te nemen. Dat dergelijke wapenoverval fout kan lopen dient te worden ingecalculeerd, ik weet niet of Mendez in een levensfase zat omdat risico te willen nemen.

180

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bovenstaande feiten zijn me bekend en passen voor mij in het beeld van de gepassioneerde obsessieve verzamelaar die al eens iets zou doen om aan een uniek stuk te komen. Dat vind ik van een heel andere orde dan zomaar schieten op mensen. Brave nonkels schoppen het niet tot topfuncties.