271

(26 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik ben van mening dat we voor Aalst iemand zoeken die:

  • kinderen kan doden/laten doden alsof hij een boterham smeert

  • weet wie achter Eigenbrakel/Overijse zit

  • het motief kent achter Eigenbrakel/Overijse en daaruit de conclusie trekt dat politiek en justitie zich voor altijd ver weg zal houden van dit dossier.

  • een strafblad heeft en vele connecties in het misdaad milieu

  • bij voorkeur Nederlandse connecties

De Nederlandse premiejager voldoet bij uitstek aan deze profiling.

272

(301 replies, posted in Andere Personen)

Een proces is niet meer mogelijk, een waarheidsgetrouw relaas voor de geschiedenis boeken wel. Ik hoop dat mensen van mening zijn dat ook dit heel wat waard is.

Mensen met kennis van zaken moeten nederdalen vanop hun dogmatische berg. Geens zei dat de Bende niet bestond en ze was correct in begrijpen maar fout in reconstrueren teneinde ook zij de holistische kaart trok. Stel alles maar dan ook alles in vraag en kom tot de omgekeerde conclusie van Vermassen met betrekking tot verschillende dadergroepen onder hetzelfde motief. Ga ervan uit dat iedereen liegt in dit dossier om vervolgens puzzelstukken te gaan leggen en te besluiten dat mogelijk meer mensen de waarheid spraken dan je ooit voor mogelijk hield. Het is mogelijk.

273

(26 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mincky wrote:

Voor mij lijkt het een reactie van een soort klein kind die zijn zin niet krijgt, en dan zulke domme, kwetsende uitspraken doet.

Je eerst druk maken over De Bende van Nijvel, en dan krijg je je zin/het geld niet, en dan zulke uitspraken doen?

Ik denk dat er veel, veel meer achter zit.

274

(26 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Verstoord legt S. de hoorn neer en wendt zich tot De Post-reporter. "Begrijp je nu waarom ik geen inlichtingen wil geven. Mijn vrouw verwijt me dat ik die onschuldige mensen kapot laat maken. Maar dat is heel ver van mijn bed hoor, ik lig daar niet van wakker. Geen moment. Al schieten ze honderd kinderen dood, dan zal ik nog niet zeggen wie het gedaan heeft. Als Delhaize en het gerecht niet op mijn eisen willen ingaan, dan mag voor mijn part de Bende van Nijvel nog een poos lekker doorgaan.

Ben ik de enige die eens in de ogen wreef bij het lezen van dit stuk?

275

(116 replies, posted in Andere)

Ik twijfel er niet aan dat je dagen kan zoeken, lezen en vertellen over dit onderwerp. Ik denk dat je weinig mensen hoeft te overtuigen mbt het bestaan van Gladio netwerken. Mij hoef je ook niet te overtuigen dat machthebbers geen probleem hebben om mensenlevens op te offeren om doelstellingen te bereiken. Echter hoef je me ook niet te overtuigen dat Ted Bundy een gewetensloze seriemoordenaar was, terwijl dit niet betekent dat alle moorden uit dat tijdperk zijn toe te schrijven aan deze persoon.

Mijn vraagstelling is duidelijk; welke feiten die worden toegeschreven aan de Bende linken jullie, believers van de Strategie van de Spanning, aan deze theorie en op welke concrete basis doen jullie dit?

276

(116 replies, posted in Andere)

Tiens wrote:

Alsof het hier - in België - anders zou zijn (geweest). Populisme en geloof in ‘alternatieve feiten’ zijn ook hier schering en inslag. Niet in het minst bij hen die er alles voor over hebben dat de waarheid nooit aan het licht komt.

» nos.nl

“Volgens de complottheorieën spelen allerlei instanties en personen een kwaadaardige rol. Ministers, journalisten, rechters en wetenschappers zouden deel uitmaken van een elite die de bevolking wil onderdrukken, tot slaaf maken of zelfs vermoorden.”

Déjà-vu.

Nog even dit: De CWB heeft in mei 1998 uitvoerig onderzoek gedaan, na de Bendecommissie, naar een reeks misdaden en aanslagen die in Italië in de jaren 70 en 80 aan tientallen mensen het leven heeft gekost (de aanslag op het station van Bologna was daarbij de bloedigste met meer dan 80 slachtoffers).

De speurders spraken in Italië ondermeer met terrorisme-experts die het onderzoek naar deze aanslagen gevoerd hebben, verschillende magistraten en speurders in Brescia, Bologna, Milaan, Rome en Venetië.

Dit onderzoek staat uitvoerig beschreven in het gerechtelijk dossier van ‘de Bende van Nijvel’ maar de conclusie: nihil.

Nogal een tendetieus bericht met die link erbij. Het is makkelijk elke bedenking weg te zetten als populisme. Burgers hebben het recht zich vragen te stellen bij wat er tegenwoordig allemaal gebeurt in de wereld.

Het gaat hier echter over de Bende waarbij Strategie van de Spanning als overkoepelende theorie tekort schiet als je de feiten van nabij bekijkt. Iemand in dit topic omschrijft de Bende als selectief terrorisme; top notch naamgeving is dat. Toch ben ik van mening dat voor één bende overval de Strategie van de Spanning/ Terreur met het oog op een meer rechtse staat het meest plausibele motief is.

277

(1,141 replies, posted in 1985)

kenza wrote:

Zonder enig bewijs; maar cafe het Dobbelken in Erembodegem stinkt volgens mij ook. Het cliënteel heeft bijna allemaal een topic op dit forum. De cafébaas (zwaar man komt voor in dossier) Guy Hoste. Podevyn (heeft grond pal naast Kester). Een rallyrijder die overleden is. Ook heb ik mij laten vertellen Bouhouche en Beijer. Aalst was volgens mij een wraakactie.

Kan/wil je iets meer delen in verband met jouw visie op deze wraakactie? Trouwens mijn oprecht respect voor jouw veldwerk.

278

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat ik vooral geleerd heb op dit forum is om voorzichtig te zijn met termen als bewuste manipulatie. Ik ga hiermee geen vrienden maken maar als ik me zuiver op posts baseer zou ik stellen dat 90% hier een verborgen agenda heeft. Uiteraard is dat niet zo, maar wat speelt hier dan wel? Ik probeer me nader te verklaren.

Net zoals Depretre hebben we allemaal een emotionele achtergrond, politieke standpunten, religieuze voorkeuren enz. Mensen hebben soms een link met slachtoffers, zijn pro of contra overheid, geloven in complotten of zijn in de veronderstelling dat elk complot een leugen is, en ga zo maar door. Al deze predisposities hebben hun invloed op onze besluitvorming mbt onverklaarbare maatschappelijke fenomenen zoals de Bende. Dit is niet één of ander flauw tekstje dat ik kopieer uit een boek maar iets wat ik, in alle eerlijkheid tot mijn eigen verbazing, meermaals heb waargenomen op dit forum.

Ik schrijf dit niet om forumleden te schofferen of om mezelf te verheffen boven het gemiddelde forumlid, immers ben ik als mens eveneens vatbaar voor deze valkuilen. Wel vermeld ik dit om analoog met het forum de assumptie te maken dat er ook speurders ten allen prijze hun theorie en wil hebben door geramd mogelijks gedreven door dergelijke predisposities dan wel door manipulatie.

Ik wil hiermee geenszins zeggen dat er in dit dossier niet gemanipuleerd is, enkel het aanbrengen van enige nuance. De 'Bende' heeft het ons ook niet makkelijk gemaakt. Ik geloof op dit moment een vrij heldere kijk te hebben op de feiten (maar vraag het me morgen nog een keer) en ben van mening dat iedereen met zijn of haar hypothese wel deels gelijk heeft. Dit lijkt door sommigen zo goed gespeeld dat zelfs zonder manipulaties de kans op oplossing niet overdreven groot was.

279

(1,141 replies, posted in 1985)

Het is jammer dat er zoveel geruchten rond Aalst nooit zijn bevestigd of ontkracht. Ik bespreek hierboven het telefoontje, maar de Nederlandse premiejager is evenzeer een bizar verhaal.

Je zou kunnen denken dat het een carnavalsgek was, maar de man noemt als uitvoerders drie Belgen, twee Grieken en twee Italianen. Laat de bende van de hoofdverdachte van Aalst nu toevallig twee Grieken bevatten + in die tijd was er sprake dat die bende in contact zou staan met twee Italianen. Zo groot zijn die communities toch niet in België, wat is de kans dat bij een random overval Grieken en Italianen betrokken zijn? Eenzelfde verhaal als het toevallig kiezen van Scherpenheuvel en Johnny B. Good.

Was het de bedoeling om na Overijse/Eigenbrakel te stoppen en bende De Staerke te laten oppakken? Moest Aalst gebeuren omdat de premie niet werd toegekend en dit de wraak was van de premiejager om alsnog via Racketeering geld binnen te halen? Er is zo vaak gezegd dat Aalst op één of andere manier anders was, zonder dat ooit volledige duiding werd gegeven.

280

(1,141 replies, posted in 1985)

ctrix wrote:

Dat vind ik geen gek idee. Maar impliceert het dan in uw hypothese dat de dj ook op de hoogte was?

Ja. Het is mogelijk dat die persoon onder druk werd gezet mee te werken aan dit plan. Als WDS handlangers zocht om politie met auto's te misleiden zal men ook handlangers hebben gezocht om andere taken uit te voeren.

Kijk naar het hedendaagse probleem met de war on drugs in Antwerpen; arbeiders die er 'vrij onschuldig' in rollen door eens een kleine gunst te doen en nadien is er geen weg meer terug. Als ik lees dat die eigenaar van dat radiostation later in opspraak is gekomen wegens drugs traffic doet dat bij mij meer alarmbellen rinkelen dan al die politieke links waar Trojan, end en anderen hier in grossieren. Wij, bende anciens, hebben allemaal onze eigen hypothese en van daaruit zijn we ook veel meer gevoelig voor convergerende informatie tot onze eigen hypothese.

Als je ziet hoe bang Bultot (ik wil niet eindigen als Montel) en Mendez (zou dra eindigen als Montel), toch allebei geen doetjes, werden na Aalst weet je dat je hier niet te maken hebt met simpele jongens. Des te moeilijker zal het zijn geweest voor een doorsnee mens om iets te weigeren van deze lui.