541

(1,153 replies, posted in 1983)

Ik kom de laatste tijd regelmatig voorbij aan de Colruyt van Nijvel. Het is geen geïsoleerd gebouw, aan de overkant van de straat heb je een hele rij huizen. Kan mij moeilijk inbeelden dat al diegenen die er rond het tijdstip van de overval liggen te slapen niet horen dat er geschoten word.

Dan de vlucht en hinderlaag. De chaussee de bruxelles is vanaf de Colruyt een rechte asfaltbaan, hier durf ik makkelijk 160 rijden, dus zal den bende zeker zo'n snelheden gehaald hebben. De afstand colruyt - diable is zoals je op de foto's van Ben kan zien ongeveer 4 km. Dus is de tijd die je nodig hebt om deze enkele kilometers af te leggen erg kort, we kunnen bijgevolg besluiten dat de Golf van de Rijkswacht in de onmiddellijke nabijheid van de chaussee de bruxelles geweest moet zijn. Anders haal je dit gewoon niet.

Volgens mij is dit ook het grootste bewijs dat er met walkie talkies gewerkt werd: op zeer korte tijd moet de tactiek van de hinderlaag en vlucht besproken zijn tussen de 2 wagens. En ze konden moeilijk stoppen om te overleggen.

542

(271 replies, posted in Algemeen)

Ik zou best wel eens een bijeenkomst willen organiseren voor de forumleden. Is hier interesse voor? Hoe kunnen we het best alle regelmatige gebruikers van dit forum laten weten dat we een bijeenkomst plannen? Let wel, het is niet de bedoeling om een koffiekransje te organiseren, maar tot concrete doelstellingen/stappen te komen. Is Aalst een goede locatie?

Vergeet ook niet dat we ondertussen 25 jaar verder zijn. En van een stelletje 60 plussers moet je ook niet meer veel verwachten. smile

544

(45 replies, posted in Filière Boraine)

Die Balou Becker, leeft die nog? Iemand nog iets van gehoord?

Ale, dat is weeral goed geregeld zeggen ze dan.

546

(643 replies, posted in 1983)

Linda Huffelen: "Rond half drie 's nachts hoorde mijn man glasgerinkel. Hij kroop uit zijn bed en ging kijken naar het lab, waar het geluid vandaan kwam. Toen hij de inbrekers zag, gooide hij de deur weer dicht, maar de gangsters schoten door het hout, en de kogel doorboorde zijn maag. Hij kroop op handen en voeten terug naar de slaapkamer, waarschijnlijk om ons te waarschuwen. De gangsters kwamen achter hem aan en maakten hem af met een schot in het hoofd. Mijn man moest nog gevochten hebben, want in zijn hand vonden ze plukken blonde haren.

Die plukken blonde haren: Patrick Haemers? Tijd voor een DNA analyse? Of zijn de bewijsstukken weer "te goed" opgeruimd?

547

(137 replies, posted in Plaatsen)

Ben, ikzelf kwam eigenlijk tot dezelfde conclusie, dat er gewacht geweest is op een andere wagen. De opdrachtgevers? beschermheer? Misschien is er toen wel besloten dat het te heet onder de voeten werd en is de bende ontbonden.

Weet er iemand waar Patrick Haemers begraven is?

549

(137 replies, posted in Plaatsen)

Ik was verleden vrijdag ter plaatse, via GPS vanaf het hellend vlak het bos ingereden. Je komt eerst nog langs een klein dorpje, dan word het landschap erg heuvelachtig. Je rijdt het bos binnen langs een holle weg en de begroeiing is er erg dicht, 's nachts moet het hier pikdonker zijn. Ik stond ook op die bewuste plaats waar de "killer" gelegen moet hebben, en had toch de volgende bedenkingen:

Je staat met 2 man in het midden van de nacht in een donker bos met een lijk voor je voeten, en opeens hoor je in de verte motorgeronk en koplampen die op je toe komen. Dan blijf je daar toch niet zomaar staan? als ze hem 2 meter verplaatst hadden lag hij in het struikgewas en zij konden vertrekken en eventueel later terug komen.

Als je die bewuste weg volgt (bocht naar beneden) kom je slechts 100 meter verder aan een plaats waar een aarden weg links omhoog diep het bos inloopt. Dit was een veel betere plaats om dergelijk plan uit te voeren.

Wij gaan allemaal ervan uit dat ze het bos zeer goed gekend hebben, dan zouden ze van deze zijweg ook op de hoogte geweest zijn. Was  de paniek zo groot?

550

(54 replies, posted in Bewijsstukken)

Muziekliefhebbers waren het zeker, altijd stereo installaties uit de auto's halen, een afstandbediening Bang&Olufsen. Kan me moeilijk voorstellen dat zo een bende zich ook gaat bezighouden met autoalarmen kraken om de radio's eruit te stelen.