1

(130 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Francis Zwarts? Wie is er nog "vermist" in het dossier?

2

(52 replies, posted in Slachtoffers)

Gericht doelwit: Finné bankier van Delhaize. Letterlijke boodschap: afdokken en tijdens de raid al dood neergelegd. Getuigenis Engelsen lijkkleur. Positie van de wagen. Leek toen, en vandaag nog steeds, niet belangrijk om deze getuigen te verhoren. Wie daarvoor verantwoordelijk is, heeft boter op zijn hoofd. Aan wie werden in 1985 aandelen verkocht van Delhaize? Onder dwang.

Jan Palsterman kan geen doelwit zijn, aangezien hij daar niet werd verwacht. Het was geen exact uur van aankomst van hen. Onmogelijk! Wie nu nog daar tijd insteekt, is opzettelijk verkeerd bezig. Hoeveel keer zal die mens nu nog (opzettelijk) vermoord worden?

Mijn gedacht

3

(16 replies, posted in Andere)

Klopt, fouten sluipen overal in.

4

(16 replies, posted in Andere)

Uitlevering werd gevraagd van zijn compagnon voor wapen- en drugtrafiek
https://www.legifrance.gouv.fr/affichJu … 0007541802

5

(16 replies, posted in Andere)

Een Brusselse getuige verklaarde dat de aanslag op een Colruyt in 1983 was uitgevoerd door een band uit Frankrijk. Lille, Roubaix en Maubeuge waren misdaadcentra in de buurt van België en de grens oversteken was gemakkelijk. Een interessante gangster was Marcel Castris, bekend als "dikke Marcel". De handelaar was familie van een andere sponsor, Albert "Bruno" Farcy; de twee mannen werden genoemd in het Wavre BSR-onderzoek. Het waren de executeurs van de Libanese Elias Shiber die ervan verdacht werden wapens in verband met de moorden te hebben verwijderd door ze naar het buitenland te verzenden. Franse onderzoekers worden overgehaald om de oorsprong van de moorden in de regio Lille te achterhalen, waaruit de persoonlijkheid van Jean-Pierre Halla naar voren kwam, die een tijdlang samenwerkte met de Haemers-bende. Halla werd naar verluidt geëxecuteerd door medeplichtigen na het mislukken van een overval in de tweede helft van de jaren tachtig. Zijn lichaam is nooit gevonden. Een ander nummer: profilering. Profilering, gebaseerd op gedragsanalyse, heeft tot doel het psychologische profiel van criminelen te bepalen. De Waalse Brabantse Cel nam contact op met twee Franse profilers die slechts gedeeltelijk toegang hadden tot het dossier.

https://www.lesoir.be/art/drogue-armes- … 0g8V06dFds

6

(16 replies, posted in Andere)

In het jaar 1984 bevestigde een zekere "Asterix" dat het hoofd van de moordenaars een gendarme was die Dany heette. We denken meteen aan Madani Bouhouche die zichzelf Dany noemde. De zogenaamde Dany voorzag de moordenaars van wapens en betaalde ze voordat ze naar het Vreemdelingenlegioen gingen. De aanvallen werden naar verluidt gesponsord door een Amerikaans bedrijf dat met Delhaize concurreerde en elke moordenaar ontving vandaag het equivalent van 15.000 euro.
Vreemd genoeg zei Asterix dat een Zuid-Amerikaan die voor de FN werkte vermoord zou worden omdat de Brabantse band hem niet langer vertrouwde. In dit jaar 1984 had nog niemand van Bouhouche of Juan Mendez gehoord ... Asterix werd op 22 januari 1985, een paar dagen na Mendez, vermoord en volgens een vergelijkbare modus: in zijn auto geschoten door verschillende kogels in de hoofd.
De echte naam van Asterix was François Ertrijckx.

https://www.djazairess.com/fr/infosoir/ … 0a6AGW3E2I

7

(16 replies, posted in Andere)

club_le-happy-few wrote:

Was er een link tussen Juan Mendez en Elias Shieber, of enkel indirect via Castris / Farcy? In Bendeliteratuur iets te vinden of hij Bouhouche / Beijer kende. En Hage Maroun? Zwarte Cobra? Welke Bendewapens heeft hij in het buitenland verkocht? Wat is de bron hiervan? Eigen verklaring tijdens arrestatie of tip uit het milieu?

In de laatste leugen werd regelmatig gesproken over de "Libanees" als ik mij niet vergis. Zonder zijn naam te noemen. Milieu van wapen-en drugtrafiek.

8

(290 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Waarom werd nooit eerder over deze foto gesproken als hij al van 1986 in het dossier zit?

9

(9 replies, posted in Politiek)

Eric Van De Weghe, kwam van Knokke, woont nu in Dubai. Zijn zaken hebben hem geen windeieren gelegd. Bevriend Vogeleer Pattaya Bangkok. Vogeleer zou een stiefzoon hebben die nu nog een restaurant uitbaat in Pattaya. Patrick VdB. Het milieu van prostitutie en "kinderhandel" gekend in die streek. Regelmatig bezoeken en vestigen zich ex-gendarmes van die tijd in deze streek. Rijkswachters en prostitutie horen samen.. De Jonghe D' Ardoye's, Beijers, VdW en hun kinderen een sterke schakel.

Nu vraag ik mij af: Patrick VdB die voorkomt in het Dutroux dossier ex van Luz Espina, Blankenberge, Hotel Brazil, is dat dezelfde die nu in Pattaya woont (er is ook een gevestigd in Oostende in de Van Iseghemlaan Ero-massage)

Is Eric Van de Weghe een schakel tussen de bende van Nijvel (Beijer, Vogeleer en rijkswachters, prostitutieluik) en prostitutie Dutroux- dossier, Knokke, Regina Louf, X-getuigen, kindermisbruik en ontvoeringen?

Heb altijd gedacht dat ze in zekere zin verbonden zijn

10

(496 replies, posted in Bende De Staerke)

Wat Pds ook verklaart: Het is een aaneenrijgen van leugens. Hij lult zich overal uit. Daar is geen rechterkant aan te krijgen. Een gladde aal met vrienden van justitie tot de maffia