31

(91 replies, posted in Magistraten)

Wat bedoel je met die externen?

32

(91 replies, posted in Magistraten)

Trobken wrote:

Het gaat hem helemaal niet waarover nu uit geweid wordt. 5 woorden. Alsjeblieft! Lees en herlees aandachtig.

Bedoel je de timing? Maar die kan prima kloppen, Beernem- Gent is 30min met de trein, dus als hij daar om iets voor 08:00 is afgezet, kan hij prima 6km teruglopen, omkleden, constructie bouwen en om 9:50 omkomen. Wat ik me wel afvraag is wie hem s'avonds van het station moest halen.

Trobken, als je vraag retorisch is, bedoel je waarschijnlijk ook dat als je ervoor zorgt dat een feit technisch niet gelinkt kan worden, deze buiten het dossier valt.
En het tegenovergestelde is ook waar.

Trobken wrote:

Mijn vraag "Waarom en hoe zijn er 22 bepaalde feiten aan de Bende van Nijvel toe geschreven?" bedoel ik eigenlijk algemener en niet enkel dat ene voorbeeld dat ik gaf.

  • Feit A hoort bij de "Bende van Nijvel".

  • Feit B hoort ook bij de "Bende van Nijvel" .

  • Feit C (Moord op Mendez bijvoorbeeld, gewoon 1 voorbeeld) hoort NIET bij "de Bende".

  • Feit D (Aanslag in Delhaize Beersel, gewoon 1 voorbeeld) hoort bijvoorbeeld "WEL bij de Bende".

  • Feit E (Aanslag café Alsançak gewoon 1 voorbeeld) dan weer niet.

Etc etc...

Wie heeft dit bepaald? Immers het al dan niet toekennen van een bepaald feit aan de Bende van Nijvel heeft heel erg veel consequenties. Niet alleen en vooral in de profilering en de zoektocht naar de daders maar ook in de ten lastenlegging en ook in de mogelijke strafmaat ervan.

Met de reactie op het ene voorbeeld (moord op Mendez hoort niet bij het "Bendedossier") spreekt al terecht (!) boekdelen. Maar dit is dus 1 van de vele feiten die er niet bij hoort, ik kan nog -tig andere feiten geven (jullie uiteraard ook) die al dan niet tot het bende-dossier behoren. Of niet mogen behoren.

Door de onderzoekscel, en weergeven in wat we hier het 'schema van Boemerang' noemen. Vooral dus een schakeling van technisch bewijs (niet alleen ballistisch, bv gebruikte auto's). In dat schema speelt de vondst in Ronquires een belangrijke rol. Daarom hoort bv de diefstal van de Faul er wel bij en moord Mendez niet.

35

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Klucht wrote:

Wat denken jullie?

Precies dat.

36

(233 replies, posted in Andere Personen)

Wow, dank hr. Landen, mogelijke zelfmoordpoging Vincx begin 83, dat is nieuwe informatie voor mij. Zeer interessant in de tijdlijn.

37

(233 replies, posted in Andere Personen)

coconut wrote:

Neen, de uitslag is er nog niet maar de federale woordvoerder van het parket heeft letterlijk gezegd dat er geen ander concreet element (ooit) is aangetoond ivm Vincx. Ik citeer dus letterlijk:

sans qu’aucun élément déterminant n’ait jamais démontré son implication dans la série d’attaques.

Ik begrijp dus niet wat daar niet aan te begrijpen is, sorry.

Maar dat is precies wat we wisten en weten, Vincx is genoemd in het dossier en (vele) indirecte aanwijzingen maar geen concreet bewijs, dat is geen nieuws. Je verwacht teveel. Dan nu in een groter kader met meerdere personen/ open eindjes een DNA onderzoek. Zo moet je het m.i.zien. Goed dat ze het nu doen. 'Bende van Braine' voor 82-83 is een van de relevantste pistes.

38

(233 replies, posted in Andere Personen)

Hierbij bied ik mij aan!

39

(233 replies, posted in Andere Personen)

En kan je een graf openen zonder toestemming van familie? Waarschijnlijk alleen met justitieel bevel en dat gaat niet zomaar lijkt me.

40

(233 replies, posted in Andere Personen)

En die iemand van dat 'testament' is dus Deprêtre zelf volgens Dupont in DH. Dat is dus de aanleiding voor de opgraving nu. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen dan ... Past wel in het beeld van alle open eindjes afgaan van de CBW.