611

(271 replies, posted in Algemeen)

Ik denk persoonlijk dat Temse niet zinvol is. Het is te ver. We zijn niet voorbereid. Ik stel voor dat als er iemand die een krachtige laptop heeft deze dan meebrengt (ik heb er geen).

  • 14u - 15u00: We doorlopen kort de feiten en wisselen kort gegevens uit welke de laatste stand weergeven in tijdsvolgorde . Ik heb een beta-powerpoint compilatie van 1000+ slides Franse tekst en foto's op stick. We bekijken slechts Braine l'Alleud iets langer aan de hand van de kaart. Jullie kunnen allen een stick meebrengen en kopiëren ter studie. Er is niets nieuws alleen stukken uit diverse bronnen bij elkaar gekopieerd.

  • 15u00: Pauze en we gaan naar Klerksen TIS een luchtje scheppen.

  • 16u00: We doen verder met Overijse en Aalst.

  • 17u00: Jullie beginnen officieel (ik moet vroegtijdig weg).

612

(125 replies, posted in Plaatsen)

Doe zo verder. Te lezen: brandstichting Pour, Van Engeland, Vankeerberghen (Diegem!), verklaringen Staatsveiligheid, Massart, Kausse,... Zie de twee Franstalige sites.

Zwarts mogelijks agent Staatsveiligheid, daarom verving hij collega? Diplomatiek valies uit ambassade België (Moskou) was ook bij de lading. Bestelwagen gevonden in omgeving stort Diegem (waar?) niet te ver van dit café: waar? Mogelijks op Haachtsesteenweg.

613

(1,153 replies, posted in 1983)

Zit er niet ver neffens! Gevonden op het net:

Olie voor de kartmotor

Omdat er bij een tweetakt motor geen olie in de motor zit zoals bij een viertakt motor moet er door de brandstof olie worden gedaan om de bewegende delen in de motor te smeren. De olie wordt gemengd door de benzine en gaat met de benzine en lucht mee de motor in waar het de bewegende delen smeert en vervolgens in de motor verbrand. Door het toevoegen van olie aan de benzine verandert het octaangetal van de benzine, wordt er te veel olie aan de benzine toegevoegd dan kan het zijn dat het octaangetal te laag wordt en de motor gaat detoneren. Om het verlagen van het octaan weer te verhelpen zijn er producten in de handel te koop om het octaan weer omhoog te brengen. Deze producten heten dan ook heel toepasselijk "octaan boester".

Deze octaanboesters zijn wel te koop maar worden bij kartbrandstof maar zelden gebruikt. Er zijn verschillende soorten oliën voor verschillende soorten motoren en voor verschillende omstandigheden. Zo wordt er in een 100cc motor op wedstrijd niveau een plantaardige olie gebruikt die heel erg dik is en wordt gesmeerd met een verhouding van 1 op 17 tot 1 op 18 met benzine. Voor een recreatie rijder kan er vaker beter met wat minder olie worden gereden en dan in een verhouding van 1 op 20 en dit dan soms niet met een plantaardige olie die heel erg vervuilt bij te langzaam rijden, maar met een minder vervuilende synthetische olie.

Voor een minikart met een Comer S60 motor geld hetzelfde en kan er alleen iets minder worden gesmeerd en wel van 1:25 tot 1:30. Voor eenversnellingskart kan het beste worden gereden met een synthetische olie die het beste kan worden gemengd met benzine van 1:25 tot 1:35. Voor een viertakt kart is het heel simpel en hoeft er niets door de benzine heen te worden gemengd, er moet allen voor worden gezorgd dat de olie die in het karter van de motor wordt gedaan van een zeer goede kwaliteit is, maar daar over zal in een andere uitgave van Kartsportmagazine meer worden verteld.

614

(1,153 replies, posted in 1983)

Ik zou het moeten verder navragen maar er was een periode dat (ricinus)-olie (?) gebruikt werd bij het motor racen, blijkbaar is een plantaardige olie zeer goed maar hij oxydeert snel zodat hij telkens moet vervangen worden. Misschien eens navragen bij oude racers en mecano's.

615

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Kent er iemand de namen van de broers en zussen van Tonio Mendez. Vijf:

  • Florita

  • Tonio (+)

  • José

En?

616

(643 replies, posted in 1983)

Raf, ik denk ergens gelezen te hebben dat het de beschutte werkplaats was van Zele.

617

(125 replies, posted in Plaatsen)

Ik zoek meer informatie over café de pomp in Diegem. (1980-1985) Mogelijke link met Pour, Zwarts en Waver.

618

(643 replies, posted in 1983)

Ergens moet er een reeks hierover bestaan hebben in Humo. Wie weet hier mee over?

619

(271 replies, posted in Algemeen)

Beste, best een programma maken. Misschien komt er dan meer interesse. Vergeet ook niet onze tweetalige Franse collega's uit te nodigen.

620

(76 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben, met dank, maar niet dringend.