1

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Robertvandeurnen wrote:

De berichtgevingen van de pers zijn ondermaats!

Vooral dat in tal van media de man met de Franchi Spas 12 staat afgebeeld is storend, het doet er op lijken alsof dát het wapen is waar men op zoek naar is. Hopelijk wordt dit nog aangepast. Enkel het Nieuwsblad gebruikt een goede foto.

Verder lijkt dit een long shot in the dark, kans is toch heel groot dat dit wapen ontmanteld is en niet in zijn geheel nog ergens beschikbaar is. Hopelijk komt er snel wat nieuws over de DNA-analyses, dat blijft toch de beste kans.

2

(192 replies, posted in Andere Personen)

Waarvoor het 2de gedeelte van de naam Faradec staat weet ik ook niet, maar doet er m.i. ook niet echt toe. Wel enkele opmerkingen:

  • Faradec was geen eenmanszaak zoals Bouten in zijn boek schrijft, maar een vennootschap (pvba). Er was nog een andere vennoot, namelijk L.T. waarmee Beuckels dus (nauw) samengewerkt moet hebben. (Zie post Ruf Nachtergaele met oprichtingsakte Faradec op vorige pagina.)

  • In het boek van Bouten wordt echter niets over deze 2de vennoot geschreven, terwijl deze toch belangrijke inzichten zou kunnen geven.

  • Bouten schrijft ook dat de Faradec in 1986 werd opgedoekt, terwijl er ik het KBO sprake is van 1991. (Al kan het zijn dan Beuckels zijn aandelen al eerder verkocht/weggeschonken heeft.)

  • KBO » kbopub.economie.fgov.be

De andere vennoot had trouwens nog een andere vennootschap die in bliksemafleiders gespecialiseerd was, in het Antwerpse. (Zoek BE 0406.161.368, let wel: de vennootschap is ondertussen van activiteit en eigenaar verandert.)

Wat er volgens mij met deze vennootschap van L.T. gebeurd is:

Nadat L.T. de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt heeft hij zijn bedrijf DABIB verkocht. De overnemers hebben het handelsfonds overgenomen (dus de naam, cliënteel, materialen,.. en dit in een andere vennootschap gestoken). Nadien heeft L.T. de vennootschap (die leeg was) waarschijnlijk verkocht/weggeschonken aan A.G., die er een andere activiteit in is gestart. Als je op DABIB zoekt kom je op een mooie site uit, waar er sprake is van "40 jaar" ervaring, terwijl de vennootschap nog maar een tiental jaar bestaat. In die "40 jaar" is de ervaring van L.T. dus meegeteld. Je zou dus kunnen zeggen dat het huidige DABIB een verre uitloper van Faradec is.

Uiteraard geen kwaad woord over L.T. of DABIB die met de Bende van Nijvel niets te maken hebben, maar ik snap dat er aan L.T. niet meer aandacht wordt geschonken, hij lijkt met perfect geplaatst om de theorieën omtrent Beuckels te ontkrachten of net te bekrachtigen.

3

(192 replies, posted in Andere Personen)

Vind het wel opvallend dat er weinig of geen reactie uit de familie- of vriendenkring van Beuckels op het boek van Bouten is, niet?

Je zou toch verwachten dat er statements komen zoals "Mijn ex zou zoiets nooit doen" of misschien de profielschets van Bouten net bevestigen. Bij Bonkoffsky stonden de kranten vol met dat soort artikels.

Ik weet dat Beuckels al veel langer dood is en er mogelijk geen familie meer is, en dat in tegenstelling tot Bonkoffsky het hier om een auteur i.p.v. het federaal parket gaat, maar ik was toch graag op die manier wat meer achtergrondinformatie over Beuckels te weten gekomen.

4

(11 replies, posted in Bende Haemers)

FreCR wrote:

Verder nog: Jean-Pierre Halla had zijn naam "verfranst", zijn echte naam was Messaoud Halla (maar pin me ook daar niet op vast).

Dit deed mij aan het volgende denken: niet zo lang geleden was er spraken van een Algerijn M., Vermassen was toen gaan luisteren bij een 96-jarige fruithandelaar die het vermoeden had dat zijn loods verhuurd is geweest aan de Bende van Nijvel. Deze man zei toen:

Een van de huurders die we toen gehad hebben, was M., een Algerijn.

Bron » Nieuws

Nu, er is vooralsnog weinig wat Halla linkt met de Bende van Nijvel, behalve dat hij later overvallen heeft gepleegd met Haemers.