1

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Koen Geens: “Zeker in gesloten milieus met een sterke zwijgplicht is het voor opsporingsdiensten bijzonder moeilijk om bewijzen te verzamelen

Lees hier het hele artikel » Nieuws

We zijn al ff in de 21ste eeuw ondertussen en het justitie-apparaat in België hinkt blijkbaar nog altijd achter de feiten aan.

Eén van mijn belanrijkste redenen om niet teveel geloof meer te hechten aan samenzweringstheoriën.

Misdadigers met heel veel gotspe, het klassieke "beste boswachter - beste stroper" gegeven, wat hoerenchance vs de "gezamenlijke" politie, rijkswacht, gerechtshoven, partijen, diverse overheidsdiensten en journalisten. In de twee landsdelen en in Brussel. Met politieke verdeelsleutels en open & bloot dienstbetoon op de hogere en statutair benoemde en gedecentraliseerde ambtenaren op de lagere echelons. Met de Koude Oorlog nooit echt helemaal op de achtergrond. Met pan en papier.

Ah, de jaren 1980 ...

2

(19 replies, posted in Bewijsstukken)

Hoi allen! Weeral een Frans woord bijgeleerd: cartouchière.

FreCR wrote:

Bij de CWB hebben (of hadden) ze deze een label gegeven (nergens zichtbaar op beelden of foto's), namelijk: .22 & .45. Dit slaat hoogst waarschijnlijk op het kaliberformaat (zou niet weten op wat anders).

Dus het gaat niet om vakjes voor hagelpatronen maar om een makkelijk bereikbare riem met extra/verse laders ipv individuele pistoolkogels? Interessant. Benieuwd of dergelijke uitrusting wijdverspreid was in tijdsframe begin-half jaren 1980, zeker voor vuistvuurwapens.