11

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Tru Dat wrote:

'Andouille' is afkomstig van de benaming van een Franse worst. Het werd in de regio Brussel ook regelmatig gebruikt in de jaren 80. Het kwam ook voor in een film waarin Bourvil meespeelde en daardoor was het in onze regionen ook populair. Voor wat het waard is; Claude Dubois gebruikte dat woord ook heel vaak meestal al lachend schertsend.

Het is waarschijnlijk toeval maar grappig genoeg heeft De Staerke onlangs een foto op facebook gepost met achter hem een afbeelding van Bourvil (zie topic De Staerke). Op de duur begint een mens overal verbanden in te zien

12

(973 replies, posted in Bende De Staerke)

Beste leden, ik heb mij zonet geregistreerd op het forum. Toch lees ik al enkele jaren mee. Ik heb lang met enkele vragen gezeten:

  • Hoe betrouwbaar was de getuigenis van Yvette V.? Dit moet toch heel makkelijk te controleren vallen, bv. op iemand die getraind is om lichaamstrekjes bij liegen te identificeren.

  • Stel dat De Staerke echt in Aalst was zoals Yvette V. zegt, waarom wordt er dan door de onderzoekers nog getwijfeld aan zijn betrokkenheid? De indianenverhalen a la, 'hij is naar daar gelokt', neem ik met een korrel zout. Ik weet dat er velen hier op het forum betere plots kunnen verzinnen dan Pieter Aspe maar kom... Waarom laat een gangster zich ergens heen lokken? Slaat op niets.

  • Blijkbaar zijn waren er veel speurders overtuigd van de betrokkenheid van De Staerke bij de bende-overvallen? Het is mij echter duidelijk geworden dat De Staerke niet moorddadig was (zie zijn andere overvallen). Als ze dan toch zo overtuigd zijn, wie is volgens hen dan de moorddadige medeplichtige? Het kan duidelijk niemand van de bende van Baasrode zijn, niemand lijkt zo moordlustig?