81

(760 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:
Lack of a better name wrote:

Wat is er geweten over de in stukken gescheurde kogelvrije vest die teruggevonden is? Was deze gestript of eerder gescheurd als in: Van het lijf geknipt zoals men doet bij spoedgevallen die dringende medische hulp nodig hebben?

Oordeel zelf maar » Forum

Jammer genoeg ben ik geen kenner van zulke zaken.
Aan dat "gat" moet ik meteen denken aan iets in de aard van een inslag van een kogel?
Maar het kaliber waarmee Nevens schoot zal wel niet zwaar genoeg zijn geweest om door Kevlar te schieten?

club_le-happy-few wrote:

Rebecq-Rognon ... koninklijke weg (huisnummer is ongeluksgetal). De Staerke kende deze ook + rijkswachters. Garagist des huizes was Beijers alibi voor Aalst en Ari-medewerker.

Vergeet ook Cammerman niet voor Aalst. Hij is er samen met Bouhouche op café gesignaleerd tijdens overval.

"Garagist des huizes was Beijers alibi voor Aalst en Ari-medewerker."
Bedoel je dat de garagist des huizes een alibi had voor Beijers en een Ari-medewerker? Was dit een alibi dat geldt voor voor, tijdens en na Aalst?

"Hij is er samen met Bouhouche op café gesignaleerd tijdens overval"
Is er bekend wat zij vlak na de overval gedaan hebben?

82

(760 replies, posted in 1985)

Misschien eens even terug on-topic gaan. We zijn hier niet om elkaars neus af te bijten smile

Bon.. Back to business.
Het lijkt vanuit het vluchtstandpunt zeer interessant om via de binnenwegen te vluchten richting Denderleeuw/Liedekerke/Roosdaal om van daaruit verder te rijden via binnenwegen of de Assesteenweg naar het bos. Indien ze de vlucht hadden genomen via de binnenwegen, dan lijkt het mij tijdsgewijs onmogelijk om vanuit bv. Denderleeuw terug naar Gooik/Leerbeek te gaan en daar opgemerkt te worden door de BMW-chauffeur.

Ofwel spreken we dus van twee Golf GTI's ofwel kunnen we de hypothese van vlucht via de binnenwegen schrappen.
Ik heb hier ergens gelezen dat er gelijktijdig met de vlucht een tweede Golf GTI is vertrokken dicht bij de Fox. Klopt dit? Zijn hier getuigen van?

Waar ik momenteel aan denk is dat de Golf die de BMW-chauffeur opmerktte niet de vluchtauto was, maar eerder een afleidingsmanoeuvre. Mochten zij tegengehouden worden, dan waren er geen bewijzen van deelname aan de raid (gewoon toevallig willen racen naar Halle om de één of andere reden) en hadden ze de politie sowieso heel veel tijd gekost om dit allemaal te checken.

Dat gaf een vrijgeleide aan de overvallers die via de binnenwegen gevlucht zijn richting Denderleeuw (al dan niet naar een bevriende dokter die wel kon helpen).

Wat is er geweten over de in stukken gescheurde kogelvrije vest die teruggevonden is? Was deze gestript of eerder gescheurd als in: Van het lijf geknipt zoals men doet bij spoedgevallen die dringende medische hulp nodig hebben?

83

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik heb ergens gelezen dat het volgens onderzoekers of agenten onmogelijk was dat De Staerke eerst op verkenning ging om daarna toch nog mee te doen aan de overval. Dit omdat hij volgens zijn vriendin een volledig parcours aflegde van Aalst naar Lembeek enzoverder.

Daarnaast werd er gezegd dat hij de dag ervoor op "verkenning" was en niet de dag zelf? Weet iemand wat hiervan correct is?

84

(760 replies, posted in 1985)

Luk paard, ik vind vaak de uitleg van the end vaag. Maar ik bekijk het dan ook niet als een volledige uitleg. Maar eerder als een aanwijzing in de (goede) richting. Zijn uitleg is vaak net duidelijk genoeg zodat ik zelf de vaagheid eruit kan uitlaten.

Dit is trouwens een publiek forum. De daders en eventuele opdrachtgevers zijn nog steeds niet gevat. De kans bestaat er altijd in dat zij ook meekijken op dit forum. Je kan hier mensen ten rechte of ten onrechte beschuldigen. Je kan hier zelfs de waarheid zeggen, mocht je die kennen. Maar dat zou zich enkel tegen het onderzoek kunnen keren.

the end weet volgens mij waarover hij spreekt. Maar hij is ook voorzichtig. De mensen die een beetje op de hoogte zijn van zaken in het onderzoek of mensen die zich in dit forum hebben verdiept, zullen wel informatie kunnen halen uit zijn vaagheid. Zelfs de zoekfunctie binnen het forum kan al antwoorden bieden!

85

(298 replies, posted in Andere Personen)

the end wrote:

Het komt misschien vaag over maar het is het niet. smile

Voor een leek als mij komt dit in ieder geval vaag over. Komt ook omdat ik nog steeds bezig ben met bepaalde stukken te lezen/uit te pluizen. smile

  • Wat was de (ongelukkige) uitspraak van Gol? Ik heb dit al meermaals proberen opzoeken, maar telkens zonder resultaat. Ik zoek waarschijnlijk fout.

  • "Uitzonderlijk", dit kan veel betekenen. Maar ik neem aan dat dit detail niet echt publiek staat? Of dat het niet zo opvallend is voor mensen die geen echte kennis hebben over wapens en dergelijke?

Als ik mij niet vergis, is Bultot door de Paraguayaanse overheid uitgeleverd aan België rond maart 1990. Waarna hij ook zijn verklaringen uit Paraguay terug getrokken heeft? Is hij achteraf dan teruggekeerd naar Zuid-Amerika? Django68 meldde dat op het Franse forum stond dat hij effectief terug naar België is gekeerd. Dus dan moet hij effectief terug "gevlucht" zijn?

86

(298 replies, posted in Andere Personen)

Django68 wrote:

Op het Franstalige forum staat dat Jean Bultot terug naar België is gekomen om na overleg met zijn advocaat bepaalde onthullingen te doen. Als spijtoptant?

Zijn hier reeds evoluties rond?

87

(1 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Schema 1:

  • Papadopoulos heeft een vals alibi voor Overijse-Eigenbrakel en hoe zit dat dan met de andere clanleden?

  • Werden de wapens van Mendez en het carnavalsmasker gevonden in een box in Ukkel van Haemers?

  • Bestaat er de mogelijkheid dat er nog steeds garageboxen bestaan vanuit de jaren 80-90 die nog niet zijn onderzocht/leeggehaald?

Schema 2:

  • De verklaring van Karafilis.. Ging deze enkel over de gedumpte kleren van De Staerke in het kanaal dicht bij het slachthuis in Anderlecht?

Daarnaast: Zijn deze schema's nog steeds relevant of zijn deze reeds achterhaald?

88

(760 replies, posted in 1985)

kenza wrote:

Als je de aanval wil doen mislukken dan verwittig je toch gewoon de politie of rijkswacht

Niet wanneer je zelf een "top"-gangster bent. Dan ga je liever niet even naar de politie bellen om te zeggen dat je doodleuk hebt opgepikt dat de bende opnieuw gaat toeslaan. Maar in deze context zou het misschien ook een waarschuwing kunnen zijn naar de bende in de zin van: Wij weten wel wie jullie zijn! Maar dat zijn speculaties.

Merovinger wrote:

Gaat het om deze man Aubanel? Zie » Forum

Is dit dan de vluchtroute na Aalst? Aan een normale snelheid ben je daar op 9 minuten. Als je doorvlamt ben je er nog heel wat sneller.

Volgens mijn info zijn in het hele land de scherpschutters op de daken pas vanaf 15 november 1985 ingezet. Dus nog niet op 9 november 1985, ook niet in Liedekerke.

https://nsm09.casimages.com/img/2018/10/06//18100608072314738715928682.jpg

Je geeft met de afbeelding aan dat ze niet via het viaduct gepasseerd zouden zijn.
Wat dus wilt zeggen dat er ofwel een getuige is die zich iets heeft ingebeeld ofwel onmiddellijk twee auto's zijn vertrokken vanuit Aalst (ééntje richting Denderleeuw en ééntje richting Ninove waarna hij gezien is door de BMW-chauffeur).
Begrijp mij niet verkeerd, ik weet dat deze afbeelding louter een voorbeeld is, maar het zou wel de meest logische zijn om te volgen.

Wat is trouwens de tijd tussen het vertrekken en het opmerken van de wagen op het viaduct en dan het terugzien in de buurt van Leerbeek?

89

(760 replies, posted in 1985)

Waar zou Eddy zich dan op baseren? Louter op een buikgevoel en/of schrik voor een wederhaling van Overijse - Eigenbrakel met nog meer slachtoffers? Aangezien er vaak wordt gezegd dat het niet duidelijk is wat de vluchtroute is van de bende, veronderstel ik dat het eerder een schrik zal geweest zijn?

90

(934 replies, posted in Bende De Staerke)

bende69 wrote:

Beste leden, ik heb mij zonet geregistreerd op het forum. Toch lees ik al enkele jaren mee.

Hi, net zoals jou heb ik besloten om eens een account aan te maken zodat ik mij in de discussie kan mengen. Misschien kan ik nog iets waardevol bijbrengen, wie weet.

Of Yvette V. een 'geboren' leugenares is, kan ik geen uitspraak doen. Ook al heb ik reeds met haar gesproken (niet Bende van Nijvel gerelateerd). Ik heb vernomen dat volgens de onderzoekers het onmogelijk was om het parcours dat zij heeft afgelegd die bewuste dag te volgen binnen de tijdsspanne dat er was. Van Aalst naar Lembeek naar Sint-Pieters-Leeuw/Halle (?) naar Gillis (?). Soit, ik ken het traject niet meer, maar volgens de onderzoekers was het onmogelijk om zo snel rond te rijden en nog op tijd te zijn om Philippe De Staerke af te zetten zodat hij mee kon rijden naar Aalst voor de overval te plegen. In haar jongere jaren, periode Bende van Nijvel etc., had ze toch wel een zwaardere voet en was ze ook een niet zo slechte chauffeur. Ik geloof best dat men op normale snelheid nooit het parcours zou kunnen afgelegd hebben. Maar is dit ook getest/gecontroleerd geweest op een veel hogere snelheid?

Inderdaad, de bende van Baasrode was niet moordlustig, maar wel heel gewelddadig en ze hadden ook gelijkenissen in hun MO (correct me if I'm wrong). Ik vraag mij hierbij af hoe groot de stap is om van zeer gewelddadige overvallen over te gaan naar echte moordlustige overvallen (mits het al dan niet gebruik van drugs). Is die stap groot of klein?

Was De Staerke rond het moment van de overval in Aalst trouwens niet voortvluchtig voor de politie (ontsnapt uit de gevangenis)? Dan zou het voor mij toch wel geheel onlogisch zijn dat hij zich laat lokken naar een warenhuis tijdens de periode van de Bende-overvallen. Of zie ik dit verkeerd?