211

(1,141 replies, posted in 1985)

In zo een complexe operatie als de overval in aalst ga je de timing,   communicatie en synchronisatie tussen de overvallers niet laten afhangen van een verzoekliedje op de radio

de kans dat het niet gespeeld wordt of te laat is zeer waarschijnlijk.

Zoals door Hilde Geens gesuggereerd: dit was pure provocatie naar politie en maatschappij. het was donkere macabere sarkastische humor tussen de overvallers. Als het niet zou gespeeld worden, maakte het niets uit. Alles was al lang in gang gezet en afgesproken.

212

(1,141 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

Heb ik niet ergens gelezen dat de DJ de bewuste plaat niet had en dat hij dan maar een andere plaat heeft gedraaid?

Als dit inderdaad zo is dan betekent dit dat de "waarschuwing" of de oproep tot een ander bendelid om bv. klaar te staan op een bepaalde plaats er nooit gekomen is. De aanslag is echter wel doorgegaan. Volgens mij is dus dat telefoontje aan de radio ofwel pure provocatie, ofwel een heel toevallige slechte mop van iemand die niets met de bende te maken heeft ofwel een verzonnen verhaal van de DJ.

Weet iemand iets over deze Bende van Hofstade (ligt toch ook ver van Aalst)? Werd dit onderzocht?

Uit Humo:

Hofstade is een deelgemeente van Aalst, waar de Brusselse crimineel en latere Bendeverdachte Philippe ‘Johnny’ De Staerke vaak op bezoek kwam bij zijn familie in het plaatselijke zigeunerkamp. Het plaatje dat werd aangevraagd, was ‘Te voet naar Scherpenheuvel’ van The Marlets. De toenmalige vriendin van De Staerke, die de gangster er later van beschuldigde een verkenningstocht te hebben uitgevoerd in de Delhaize van Aalst, werkte als animeermeisje in Scherpenheuvel.

https://www.humo.be/humo-archief/261111 … -beginners

Ik vind in dat artikel van humo puntje 19 ook wel zeer interessant (de visie van Hilde Geens).

213

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

nostra wrote:

Ik ga volop akkoord met de stelling dat we de conclusies van Dery best in de vuilbak gooien. Hoe zou het schema er dan uitzien? Zijn er dan toch nog linken te maken tussen de verschillende gebeurtenissen? Ik kan er op het eerste zicht maar op 1 komen en dat is het wapen van de rijkswachter uit Nijvel dat vrij snel hergebruikt werd (en zijn we wel echt zeker dat dat zo is?).
Want mss was ronquieres idd enkel om de foutieve linken gelegd door foutieve ballistische analyses nogmaals te bevestigen zodat niemand ze nog langer in vraag durfde te stellen.

Ik denk dat de analysis van Dery enkel gebeurd zijn toen het onderzoek in Nijvel zat... In Dendermonde en Charleroi zal dat wel iemand anders geweest zijn ? Dus vooral bij de vroegere clusters kan je ze beter weglaten denk ik.

214

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Boemerang wrote:

https://farm1.staticflickr.com/795/41143580821_454ca13d1d_c.jpg

Fantastisch overzicht, die ook toelaat om de auto's mee in rekening te brengen ipv enkel de ballistiek. Ik denk dat er tussen de leugens van Beijer een paar interessante "waarheden" zitten om over verder na te denken:

  • Beijer geeft aan dat er feiten aan de bende gelinkt worden die er niets mee te maken hebben, en hij weet dat omdat em zelf bij die feiten betrokken was (zegt hij zelf in een interview). (Je moet het maar durven toegeven, en je zelf in dit dossier als medeplichtige te betrekken!)

  • De ballistieke analyse van Dery kan je niet vertrouwen, zoals ook bewezen is door het Duitse rapport. Deze manipulatie was mogelijks op aansturen van Bouhouche.

  • Ronquières is manipulatie waar ze alles proberen op 1 hoop te krijgen hebben. Dit was mogelijks op aansturen van extreem-rechts of Groep G om de feiten van Aalst te linken aan de eerste golf. Het is ook mogelijk dat dit op aansturen van onderzoekers was omdat het onderzoek dan naar hun locatie zou overgegeveld worden, inclusief alle financiele middelen en mensen die daar mee gepaard gaan.

Als we de ballistieke analyse en Ronquières even buiten beschouwing laten, kan je de 2 golven beter opsplitsen in 5 clusters rond de wagens, die elk hun eigen motivatie hebben. En ook eigen uitvoerders. Er kunnen wel links zijn tussen die clusters zoals een gemeenschappelijke wapenleverancier, of een gemeenschappelijk lid. Die 5 clusters situeren zich dan rond de wagens die gebruikt zijn.

Zo zie je een duidelijke eerste cluster van Dinant tot en met het vinden van de Santana die gelinkt worden door de VW Santana en het zogenaamde "unieke eendenroer wapen" aka de Centaure FAUL. De FAUL is gestolen in Dinant, gezien bij Dekaise, (en uiteindelijk gevonden in Ronquiere). Van dit wapen is er maar 1 van de 17 bestaande in omloop. Hiervoor heb je dus zelfs geen ballistiek nodig om het te traceren. Het is een onhandig wapen, niet zo veel waard, maar wel uniek... en dat maakt het zeer interessante voor wapenverzamelaars zoals Mendez. De man had een passie voor het verzamelen van wapens.

Volgens mij is de eerste cluster van feiten dus gesitueerd in de wapenhandel en wapenverzamelaars, en is dit ook waar Beijer zich eventueel wil mee linken. De enige link met de andere clusters is de FAUL die gevonden is in Ronquières. Ik denk dat men door samenwerking met Beijer deze eerste cluster zou kunnen oplossen en het eerste puzzelstukje zou kunnen neerleggen, met erna nog 4 puzzelstukken te gaan. Bij deze eerste cluster is ook maar 1 dode gevallen, een politie agent die de overvallers bij Dekaise in het nauw gedreven had. Er waren geen burgerslachtoffers bij deze eerste cluster, en dat is volgens mij de reden waarom Beijer daarvoor probeert "vrijstelling van vervolging" te krijgen.

Dat men in Ronquières net dat wapen vindt als enige link met de eerste cluster, samen met de geldkoffer van Aalst, is pure manipulatie vanwege de persoon die zowel de FAUL als die geldkoffer in het bezit had. Hoe Mendez zijn FAUL daar terecht gekomen is kan zijn via Bouhouche (Hij had mendez zijn collectie gestolen), of via speurders die het niet-correct verkregen hebben.

Een ding is redelijk zeker voor mij: Bouhouche, Mendez en Beijer zijn het startpunt en het eerste puzzelstukje ...

215

(85 replies, posted in Mededelingen)

Ben wrote:

2017

Waarom komen de bezoekers vandaag?

  1. België: 510.390 (79,54%)

  2. Nederland: 89.811 (14,00%)

  3. Frankrijk: 5.423 (0,85%)

  4. Duitsland: 4.451 (0,69%)

  5. Verenigde Staten: 4.437 (0,69%)

Hoeveel hits heb je vanuit Thailand, Paraguay, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika etc.? Daar lopen nog wat oude bekenden rond denk ik ... Concrete steden kan je ook zien. Kunnen we misschien bepaalde verdachten pinpointen ...

Hoeveel hits heb je vanuit militaire en politionele netwerk providers? Dat kan je ook zien normaal. Dat zou een beeld geven  of speurders dit forum volgen ...

Ik weet het... bepaald info mag je niet delen. wink

216

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Wim wrote:

Maar zegt David dat hij een "Belgische" postzak zag, met het logo van een posthoorn op, of zegt David, dat hij "een" postzak zag, met daarop "een" logo van de post ...?

Dat is net mijn punt Wim (zie mijn post hier wat vroeger). Als David zeker is dat er een "post teken" op stond zoals hij zegt, is dat een Franse zak of een Duitse zak. Dat zou een link kunnen leggen naar concrete personen die bv. een overval gepleegd hebben op een postwagen met een Franse postzak, of naar een Franse crimineel.

217

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In de Bendecommissie verklaart Vermeersch daarover iets in de trend van: In de draaikom komen schepen om zich te draaien. De stroming van de schroef kan die zakken verplaatsen. Die test was om te zien hoever die zakken zich zouden verplaatsen als schepen zich daar draaien.

218

(12 replies, posted in Bewijsstukken)

En als ik goed kijk op de screenshots van van het overzicht, is dit wapen ook in Anderlues gebruikt? Dit wapen is dus gebruikt om Angelou en Vanden Eynde af te maken, is ook 3 keer samen met de Saab gebruikt, en een laatste keer in Anderlues.

219

(165 replies, posted in Getuigen)

HIPA wrote:

Toevallig ben ik nog eens op het forum. Ik heb een jutte zak gezien met zwart post teken erop. Deze stond op 1 meter van mij op de grond. Hierin zag ik sigaretten zitten omdat bovenzijde open viel. Haemers is door 6 personen in Aalst herkend, alle verhalen werden afgedaan als verzinsels. Daar sta je dan als leugenaar, meesten hebben het opgegeven of zijn al dood.

Bedankt voor het antwoord David. Ik trok op geen enkel moment je getuigenis in twijfel. We vroegen ons gewoon af wat je exact gezien had. Met alle respect. Niemand kan zich inbeelden wat je meegemaakt hebt en nu nog steeds meemaakt.

De enige postzakken met een posthoorn logo op in die tijd zijn precies die van de Duitse post, zoals door ctrix gevonden. Op de Franse zakken staat een abstracte vogel als postlogo. Dat is ook een "post teken"... Op de Belgische zakken stond toen enkel tekst. Zou dit de speurders kunnen helpen?

Niet opgeven David, ik snap dat je vertrouwen weg is. Maar ik denk dat er nog goeie mensen zijn die het willen oplossen. Ook bij de speurders.

Voor wat het waard mag zijn, ik zie vooral een interne strijd, frustraties en jaloezie tussen de verschillende speurteams. Niet zozeer politieke doofpot operatie. Het is wel zo dat de procureurs van de verschillende parketten een politieke kleur hadden, en dat met het bende onderzoek veel resources en geld meekwam voor dat parket... Zo zie ik wel politieke invloed: potjes geld naar de vriendjes doorschuiven. En ego's die elkaar niet afkunnen.

220

(165 replies, posted in Getuigen)

Die getuigenis in dat boek is natuurlijk ge-editeerd door de publisher en editor. David heeft dat niet letter voor letter zelf geschreven normaal gezien. Stel dat David gezegd heeft: "hij had zo een postzak, je weet wel zo een jute zak met een posthoorn" omdat hij denkt dat er een posthoorn op de postzakken staat zoals vandaag, verandert dat natuurlijk de zaak.

De vraag voor David is dan eigenlijk: hoe zeker ben je dat er een posthoorn op de zak van Haemers stond, als hij dat idd gezegd zou hebben zoals het er letterlijk staat. (HIPA? Ben?)