61

(27 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ali eh Alain Weykamp was niet alleen garagist, wapenfreak en jager op groot en ander wild.
Hij onderhield ook villa’s zoals die van …
dokter Pinon.

“We hebben de bewijzen boven tafel (dus niet onder tafel zoals bepaalde pc’s al dan niet werden doorgegeven) gekregen dat in de dossiers van de Roze Balletten werd geknoeid. Ik heb het over het onderzoek naar de call-girlnetten van Lydia Montaricourt en Fortunata ‘Tuna’ Israël aan het eind van de jaren ’70. Dat lijken oude koeien, maar sommige mensen die bij deze dossiers betrokken waren, hebben zeer lang het onderzoek naar de Bende van Nijvel bepaald.”

Ecolo-volksvertegenwoordiger Olivier Deleuze was in 1990 zwaar onder de indruk van de conclusie van de eerste Bendecommissie dat bepaalde politiemensen te maken hadden gehad met de feiten die de Commissie onderzocht.

62

(31 replies, posted in Speurders)

Nu Frans Reyniers door sommige forumgebruiker aangehaald wordt, is het interessant om dit nog eens aan te halen.

Er even bij vermelden dat David Van De Steen er ook -allicht terecht- van overtuigd is dat Troch niet voluit mocht gaan.

Onderstaande is daar oa debet aan:
Onderzoeksrechter Troch hoopte via het bestuderen van het dossier Reyniers en het ontwarren van de onderlinge relaties met de andere dossiers, het aspect van mogelijke chantage in bepaalde kringen na te gaan. Zo kende Sonja Camps, een highsocietyfiguur, Reyniers persoonlijk, maar had ze eveneens dubieuze contacten met bijvoorbeeld Darville, de wapentrafikant van de Bende Haemers. Ze kreeg de volledige dekking van Reyniers zodat Troch voorzichtig moest te werk gaan:
‘Ik moest op een bepaald ogenblik Sonja Camps verhoren. Zij was – dat is algemeen bekend – goed bevriend met de heer Reyniers. Ik wist voor zij bij mij naar het bureau kwam, dat ze Reyniers al had gesproken. Dat verhoor was een steriel verhoor, dat ik zelfs niet durfde voeren op de manier die ik het wou, omdat ik wist dat zij, vanaf het ogenblik dat zij mijn bureau verliet, opnieuw naar Reyniers ging. Ik voelde me geblokkeerd. Achteraf stond er een artikel in de krant waarin Sonja Camps zegt dat Troch haar heeft verhoord en vragen heeft gesteld over leden van de parketten van Nijvel en Brussel, waarover ik uiteraard geen enkele vraag had gesteld. Dat zou mijn bevoegdheid niet geweest zijn. Trouwens, het zou toch direct aan de oren van Reyniers gekomen zijn. Toch lanceert men dat bericht, erbij zeggend: “ik heb niets gezegd”. Dat zijn van die zaken waarbij ik me afvraag: laat u nu de alarmklok luiden of hoe zit het? Wat voor nut heeft dat?’

Reyniers, Haemers, Darville,…

63

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

De Bende Van Nijvel is gevormd door de wapens en de kogels die de feiten verbonden. Maar of dat verhaal correct of volledig is, is dus uiteraard hoogst twijfelachtig.

De bewijsstukken in de gevonden zakken te Ronquière waren in stukjes gezaagd en minutieus verdeeld over die zakken. Blijkbaar een normale gang van zakken eh zaken in het gangstermilieu aldus een speurder van Delta die hierover in de Bendecommissie aan de tand gevoeld werd.

De wapens wezen niet op getrainde snipers. Die zouden machinegeweren gebruiken. De Bende van Nijvel had een voorkeur voor riotguns: lompe, zware en onzuivere jachtwapens. De loop van hun geweren zaagden ze handmatig af en hun patroonhouders, samen met een aantal wapens teruggevonden in het kanaal Brussel-Charleroi, kwamen niet uit de vakhandel maar waren eigen knutselwerkjes.

Er is meer dat eerder duidt op rauw volk dan op koele, goed voorbereide professionals. De Bende van Nijvel leek niet in staat om auto’s op een normale manier te stelen en reed zich tijdens een vlucht ooit vast in het spitsverkeer. Ze presteerde het om, bij een van de inbraken, haar toch al opvallende Saab fout te parkeren op een fietspad. Met een beetje pech was die weggesleept – terwijl de bende een eindje verderop een bloedbad aanrichtte.

Bron » marcpennartz.nl

Op de website van VRT-nieuws lees je:

Wat is het belang van die vondst in het Bende-onderzoek?

Dat belang is erg groot. De vondst in het kanaal was van doorslaggevende betekenis voor het Bende-onderzoek. Er werden immers wapens gevonden die rechtstreeks konden worden gelinkt aan feiten van 1982-1983 én 1985. Daarmee kon worden aangetoond dat dezelfde Bende in beide periodes actief was.

Het belang van de inhoud van de wonderbaarlijke vondst in Ronquières is relatief en anderzijds zeer belangrijk. “Relatief” omdat in april 1986 de link al werd gemaakt tussen de feiten in Eigenbrakel, Overijse en Aalst en voor de vondst te Ronquières werd er begin november 1986 ook al de link gemaakt met de wapendiefstal in Dinant. Anderzijds is de vondst ondertussen zeer belangrijk geworden omdat niemand in 1986 de onwaarschijnlijke technische vooruitgang van het wetenschappelijk onderzoek inzake het DNA-onderzoek -en de nieuwe mogelijkheden daarvan- kon inschatten.

Niet hij (of zij) die deze bonte verzameling in het water gooide, niet hij of zij die exact de locatie aan de duikers wist te tonen. Niet hij of zij die daarvoor deze wapens en andere bewijsstukken hanteerde.

En ook niet de forumgebruiker(s) die beweert/beweren dat deze DNA-stalen opeens uit de lucht komen vallen. In die zin is - wat niemand toen ooit kon vermoeden - deze vondst wel erg belangrijk.

In 1986 was het “waarom” van deze vondst minder aan de orde. Iedereen dacht toen dat de Bende snel opgerold zou geraken. Het tegendeel bleek waar. Vandaag (allez, een tijdje geleden) heeft het federaal parket duiding gegeven waarom deze vondst noodzakelijk was. Waarom minstens 1 zak zeker moest kunnen gevonden worden. Waarom jullie hier vandaag dit forum en dit topic lezen.

64

(41 replies, posted in Organisaties)

Juist. Laten we in deze context bijvoorbeeld nog eens de naam vallen van Jean-Philippe Görtz. Of van een andere Willy... Willy Meurillon. En in navolging van mijn post (spam zoals sommigen hier insinueren) hierboven nog even de naam Godbille laten vallen.

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel heeft zich voornamelijk beperkt tot het zoeken naar ballistische verbanden.
Doorgedreven slachtofferonderzoek was taboe.

Zo’n onderzoek zou verbazingwekkende verbanden hebben blootgelegd tussen de slachtoffers. Godbille werkt al jaren in die richting en wees de parlementairen van de Bendecommissie op een verpletterende reeks connecties. Maar hij was niet de enigste. Op zich bewijzen die verbanden nog niets, maar ze zijn zo talrijk dat ze diepgaand onderzoek hadden verdiend.

65

(37 replies, posted in Slachtoffers)

Als 16-jarige zat Bozidar Djuroski met zijn vader in de bestelwagen op de parking van het Delhaize-filiaal te Eigenbrakel. Vader Djuroski overleefde de schietpartij niet. Bozidar werd zwaargewond maar kon worden gered nadat tijdens eens een urenlange operatie een long werd weggenomen.

Het stond hier nog niet vermeld daarom: Uit een interview met de regionale TV-zender Oost Nieuws zei Bozidar Djuroski:

Enkele weken later, na een lang verblijf in het ziekenhuis, moest Bozidar een verklaring afleggen bij de rijkswacht in Aalst. "In een gang van de rijkswachtkazerne in Aalst kwam ik een persoon tegen met hetzelfde uiterlijk als één van de moordenaars die voor mij heeft gestaan.”

Bozidar herkende het gezicht, maar durfde zijn vermoeden eerst niet uit te spreken. Pas tien jaar later kwam hij ermee naar buiten. Hij werd opnieuw ondervraagd en haalde de foto van de man uit een line-up. De man op de foto was een rijkswachter. Maar Bozidar Junior werd afgewimpeld.

“De speurders die zich ontfermden over de Bende van Nijvel hebben er onderzoek naar gedaan en zeiden mij dat hij niets met die feiten te maken had”, aldus Bozidar Junior.

Hij is pertinent zeker van wat hij gezien heeft. Hij kan zich het gezicht van de moordenaar nog heel goed herinneren.

“Plots zei mijn vader: 'buk je!' Voor ik dekking zocht, zag ik iemand schieten. We hoorden lawaai alsof er bommetjes ontploften. En ik raakte gewond. Toen mijn vader zei dat ik mij moest bukken, zag ik een persoon op vijf of zes meter van onze bestelwagen staan. Hij schoot en ik zag zijn gezicht.,Hij had een strenge, expressieve en donkere aanblik.”

66

(41 replies, posted in Organisaties)

HIPA wrote:

Lekeu was duidelijk , de aanslagen op Delhaize was een afpersingszaak die gestuurd werd vanuit Amerika . Food Lion en Delhaize België waren in een soort oorlog beland waar ook grote zakelijke belangen met bepaalde banken uit België rol speelden.  Ik kan jullie een ding zeggen onze vriend Jacques van Delhaize was geen braaf manneke en was te vinden in de kringen van geld , adel en politiek .
In 1980 werd Delhaize al afgeperst voor 40 miljoen , er bestaan officiële rijkswachtraporten van !
Als deze niet aan het bende dossier werden gekoppeld was het natuurlijk onbestaande , zo zit het hele dossier in elkaar . Rapporten vervalsen ,  laten verdwijnen .
Ik ben ook overtuigd dat de zaak Cams hiermee gelinkt is .

MAAR DIT HEBBEN ZE NOOIT WILLEN ONDERZOEKEN OMDAT DE ANDERE POTJES OP HET VUUR DAN ZOUDEN OVERGEKOOKT HEBBEN ! EN DIE MOESTEN TOE BLIJVEN !

Juist.

De moord op baron Cams werd nooit aan de Bende Van Nijvel toegeschreven.
De moord op Paul Cams was een regelrechte executie, die in veel opzichten een grote gelijkenis vertoont met de moord op Juan Mendez.
In de agenda’s van Cams vond men het adres terug van Euromeat.
Notaris Lefère stelde de notariële aktes op van dit vleestransportbedrijf van Vanden Boeynants.
Ah toevallig, Elise Dewit werkte ooit bij de Brusselse notaris Lefère en ontvreemdde daar gewestplannen die betrekking hadden tot de rakettenbasis van Florenne. Aan de installatie van de basis ging driftige grondspeculatie vooraf.
Elise Dewit en haar partner Jacques Fourez werden allebei in september 1983 door de Bende Van Nijvel vermoord.

Oh toeval, Elise Dewit is op een gelijkaardige manier vermoord als Paul Cams en José Vanden Eynde.
En dus ook aan de moord op Juan Mendez.
Elise kreeg van dichtbij één kogel in het oog en één in de wang, later kreeg ze nog twee .22 executiekogels in het hoofd.
De naam Paul Latinus kwam voor in Elise Dewit haar agenda.

Cams kende Leon Finné en Alfred Vlassenroot ook zeer goed.
Wat is er hen nu ook weer overkomen?

Ah, Paul Cams was zeer goed bevriend met Hilaire Beelen.
Samen maakten ze deel uit van de zeer conservatieve vrijmetselaarsvereniging, de Grootloge.
Een goede relatie van deze Hilaire Beelen en die op dook op in het gerechtelijk onderzoek naar Kirschen & Co was Jef Jurion.
Jef Jurion was een vennoot van de Auberge du Chevalier (Brasserie Kasteel Beersel).

Vaak wordt ook daarover verkeerde informatie gegeven/gedeeld op het forum hier en elders.
Jef Jurion was niet dé eigenaar van dit restaurant, hij was een vennoot ervan.
Dit samen met Sinnaeve Norbert die de eigenaar van het pand was en de vennoot verantwoordelijk voor de restaurantservice.
Dit samen met Obbiet Roland, de medewerker die belast was met de dagelijkse leiding.
En dit samen met Marc Vanden Eynde chef-kok.

De eerder vemelde José Vanden Eynde was de vader van Marc, die als conciërge gehuisvest was in een kamer boven het restaurant.

Toeval allicht.
Sommigen hier noemen het ook graag spam.

67

(137 replies, posted in Plaatsen)

In het Bos van La Houssière waar onderzoekers op 9 november 1985 de bekende brandhaard vonden met o.a. “…voor wie het wil weten een rekening van Merguezworsten” vond, had je ook nog La Carrière.

Via Alain Weykamp was Madani Bouhouche in contact geraakt met deze WNP'er Eric Lammers, waarvan een pv met de verklaring van Weykamp bestaat: 'Alain Weykamp houdt vol niet te hebben deelgenomen aan de activiteiten van de WNP, maar geeft toe Bouhouche in contact te hebben gebracht met Marcel Barbier en Eric Lammers.'

La Carrière’, is de plaats die Eric Lammers  Op 5 november 1986 haalden de speurders Lachlan en Ruth Eric Lammers uit de gevangenis voor een ondervraging en reden met hem naar de bossen van La Houssière.

La Carrière lag precies tussen de plaats waar de bendewagen werd gevonden en de plek waar de brandhaard werd ontdekt met de cheques die gestolen werden door de Bende in Overijse.

68

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Asjemenou wrote:

...
Ik vraag mij af waar op deze website ik informatie kan vinden over (de hypothese van) de eerste golf van diefstallen en overvallen, in 1982 en 1983, die zijn gepleegd door één of meer groepen, ook wel bekend onder de naam 'Bende van Nijvel', welke groep of groepen vervolgens het slachtoffer is of zijn geworden van diefstal of - misschien - verduistering van zijn of hun wapens, welke wapens op een gegeven moment zijn gestoken in op 06-11-1986 in de zwaaikom bij Ronquières gevonden zakken, waarin ook waren gestopt zaken, waaronder een geldkistje, die verband hielden met de overval op de Delhaize in Aalst, op 09-11-1985, met als doel het publiek/politie/justitie onder andere te laten denken dat er sprake was van een (inmiddels onder de naam 'Bende van Nijvel' bestaand) collectief, dat na een pauze van zo'n 1 3/4 jaar, op 27-09-1985 en tot slot op 09-12-1985, opnieuw toesloeg.

Dat staat hier allemaal online.
Maar soit, hier een -allicht- opsomming met bronvermelding.
Nogmaals.

Boemerang op 21 november 2012 om 14u11
https://lh4.googleusercontent.com/-3GgNWkYUn8I/T0OA6imS-VI/AAAAAAAACUo/CDEI6TyvbkI/s1152/Replica%2520overzichtsschema%2520CBW.%2520versie-1.jpg


Merovinger op 18 november 2013 om 13u27
http://nsm08.casimages.com/img/2013/11/18//13111812183614738711743730.jpg


Merovinger op 2 december 2016 om 13u56
Hierbij nog een schema van het CWB, ten tijde van Eddy Vos:
http://nsm08.casimages.com/img/2016/12/02//16120212550714738714675528.jpg
http://3.t.cdn.belga.be/belgaimage:1477313:1800x650:w?v=596f4c89&m=khblnlgj

Volgens dit schema gaat het CWB uit van het volgende aantal daders:

  • diefstal Austin in Elsene: 2 daders

  • inbraak Maubeuge: 2 daders

  • overval Dekaise in Waver: 3 daders

  • schietpartij in Hoeilaart: 3 daders

  • moord op Vandeneynde: ?

  • moord op Angelou: ?

  • diefstal Peugeot 504: 2 daders

  • overval Delhaize Genval: 4 of 5 daders

  • diefstal Golf Van Lidth: 2 daders

  • overval Delhaize Ukkel: 3 daders

  • overval Colruyt Halle: 3 daders

  • diefstal Saab: ?

  • inbraak Temse: 3 daders

  • inbraak Colruyt Nijvel: 3 of 4 daders

  • overval Trois Canards: 2 of 3 daders

  • overval Delhaize Beersel: 3 daders

  • overval Szymusik: niet zichtbaar

  • diefstal Golf Erps-Kwerps: ?

  • overval Delhaize Eigenbrakel: 3 daders

  • de andere latere feiten zijn niet zichtbaar op de beelden



The end op 04 december 2016 om 15u14
Diefstal Dinant

  • Een dader wordt beschreven als: een man, tussen de 20 en de 30 jaar oud, zeer groot, mager en met een blond kapsel. De tweede dader ziet er ongeveer

  • 50 jaar uit, grijzend en is iets kleiner dan de eerste.

Diefstal Austin in Elsene: 2 daders

  • De daders die Frans spraken worden beschreven als twee mannen van ongeveer veertig jaar oud.

  • De eerste dader was 1,80 m groot, mager, zwarte haren, snor en droeg een muts (zie robotfoto).

  • De tweede dader was mager met gekruld haar en snor, grijsachtig getint.

Inbraak Maubeuge: 2 daders

  • Twee mannen plegen een diefstal in een kruidenierswinkel op het bovenvermelde adres. De eerste dader is groot en sterk van gestalte. Hij verbergt

  • zijn gezicht onder een bivakmuts, voorzien van een kleine uitsnijding voor de ogen.

Overval Dekaise in Waver: 3 daders

  • Dader 1: Man, tussen 1m75 en 1m80, 35 jaar, middelmatige lichaamsbouw, kastanjebruin haar en een snor.

  • Dader 2: Man, ongeveer 1m75 groot, tussen de 30-35 jaar, middelmatige lichaamsbouw, zwart haar, dikke wenkbrauwen en een snor (zie robotfoto).

  • Dader 3: Man, 1m70 groot, 40 jaar, zware massieve lichaamsbouw, licht kastanjebruin haar.

Schietpartij in Hoeilaart: 3 daders

  • Dader 1: Man 35 jaar oud – gemiddelde lichaamsbouw (ongeveer 70 Kg) – kort kastanjebruin haar met streep.

  • Dader 2: Man tussen de 30 en 35 jaar - 1m75-1m80 groot – gemiddelde lichaamsbouw – zwartkleurig haar.

  • Dader 3: Man tussen de 20 en de 25 jaar – zwartkleurig gekruld haar tot in de nekstreek – vreemd type: vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst *

* (geen idee of deze man een liefhebber was van Merguezworsten)

moord op Vanden Eynde: ?

moord op Angelou: ?

diefstal Peugeot 504: 2 daders

beschreef de daders als slank en ongeveer 1 meter 70 groot. Een van hen droeg een donker brilmontuur, had veel kroezelhaar

Overval Delhaize Genval: 4 of 5 daders. Beschrijving van de daders » Forum

diefstal Golf Van Lidth: 2 daders

  • Individu : 1.80m, sportieve lichaamsbouw, niet dik, zwart, heel gekruld, dicht en kort haar. Heeft geen gebruinde huidskleur. Onberispelijk Frans.

  • Indruk van een geschoolde persoon.

overval Delhaize Ukkel: 3 daders

  • De man met de vuurwapens: 1m90 – zware lichaamsbouw – donkerbruine ogen – bruine huidskleur – kakikleurige bivakmuts – droeg handschoenen.

  • De man met de matrak: 1m90 – donkerbruin haar – gekleed in beige trui met rolkraag (de rolkraag bedekte een deel van zijn gezicht) – droeg rubberen laarzen in kakikleur.

Overval Colruyt Halle: 3 daders. Beschrijving daders » Forum

Diefstal Saab: ?

Inbraak Temse: 3 daders

  • Dader 1: zwaar gebouwd, 1m75.

  • Dader 2: groot, 1m90.

inbraak Colruyt Nijvel: 3 of 4 daders

  • Op ongeveer twintig meter van de Mercedes zien de agenten dat de chauffeur uitstapt met een riotgun. De man is licht kalend, heeft een breed voorhoofd, heeft gekrulde haren en droeg een Canadees hemd.  De man is licht kalend, heeft een breed voorhoofd, heeft gekrulde haren en droeg een Canadees hemd. Lemal, de politieagent waarop de overvallers hebben geschoten tijdens de aanslag op de Diable amoureux [zie Nijvel], beweert Amory te herkennen als iemand die aan de aanslag heeft deelgenomen. Ook Beijer meent hij te hebben herkend, maar daar is hij niet zeker van.

  • De dader die agent Morue heeft neergeschoten droeg een driekwarts jas, een leren hoed, was gezet en had een rossige ringbaard. Ik heb de man de combi zien rondlopen. Hij had een baard, een eerder lichte jas tot onder de knieën. Gestalte ... een meter tachtig misschien

overval Trois Canards: 2 of 3 daders

  • De mannen schreeuwden naar elkaar, ik weet niet in welke taal. Het leek Arabisch, zeker geen Europese taal. Die andere dader heb ik trouwens op geen enkel moment te zien gekregen. Een beschrijving van één van de daders: "Zijn aangezicht was bedekt met een elastisch masker, dat een oude man voorstelde, met slecht ingeplante tanden en een blauw oog. Hij droeg roze handschoenen van het soort dat gedragen wordt om de vaat te doen. Zijn blauwe broek liep onderaan wijd uit. Zijn pistool met een nogal lange loop maakte geen gerucht. omdat in Ohain een masker van een oude man en een masker van Moshe Dayan en/of Kadhafi werd gebruikt.

  • De man die in de keuken zeven mensen onder bedwang hield, wordt omschreven als tamelijk groot (1m70-1m80), heel zenuwachtig en van normale lichaamsbouw met een aankomend buikje. Hij sprak Frans met lichte tongval en hij zou ook in een vreemde taal die niemand begrepen heeft een zin hebben uitgesproken. De getuigen dachten dat die taal Arabisch was.

overval Delhaize Beersel: 3 daders

  • Dader 1: 1m90 – Zeer mager, fijngebouwd lichaam. Met een moedervlek in de nek (2,5 cm breed en 3,5 tot 5 cm lang). Drager van een lange bleekbruine mantel, en een sigarettenbruine broek. Hij droeg een masker en een riem met jachtpatronen. Hij spreekt Frans.

  • Dader 2: 1m90 – Drager van een identieke mantel als de eerste, doch van donkergrijze of zwarte kleur. Hij droeg een masker en was gewapend met een bijl met lange steel.

  • Dader 3: 1m75 - Struis gebouwd en licht gebogen. Drager van een blauwe broek. Hij had een tatoeage op zijn linkervoorarm. Hij gaf de indruk iets ouder te zijn dan de twee andere daders.

overval Szymusik: niet zichtbaar

  • Ongeveer 40 jaar oud - 1m70 – kloek maar niet dik – brede lichaamsbouw – rond gezicht - deftig gekleed.

  • Idem als de eerste. Hij had bakkebaarden tot onderaan de oren.

  • Een beetje groter dan de andere twee daders : ongeveer 1m80 - blijkbaar een beetje jonger en minder brede lichaamsbouw. Hij droeg een soort jagersvest.

diefstal Golf Erps-Kwerps: ?

overval Delhaize Eigenbrakel: 3 daders

  • Dader aanwezig in het bureel van de zaakvoerder : 1m80/1m90 - Normale lichaamsbouw - Atletisch gebouwd met brede schouders. Drager van een compleet masker die een oude man voorstelde.

  • Dader die het kind gijzelde : 1m80/1m90 - Normale lichaamsbouw. Hij droeg een zwarte wollen muts waarbij enkel de ogen en mond zichtbaar waren. Hij droeg een groene hoed (stijl safari).

  • Dader die op de uitkijk stond : 1m70/1m80 - Magere lichaamsbouw, of kloeke lichaamsbouw naargelang de versie van de getuigen. In het zwart gekleed. Drager van een carnavalsmasker, die het gezicht van een oudere man voorstelde. Hij droeg ook een donkerkleurige hoed.

Overijse

  • Dader 1: 40 jaar oud - 1m90 (mogelijk nog groter) – Draagt een masker die een oude gerimpelde persoon voorstelde.

  • Dader 2: 1m75 - 1m80 – Normale lichaamsbouw – Drager van een lange jas, donker- blauwe of zwarte kleur, donkere broek. Militair schoeisel. Draagt een hoed of zwarte muts.

  • Dader 3: 1m70 - 1m80 – Normale lichaamsbouw – Donkere kledij – draagt een masker

Aalst

Van achter een auto duiken twee rare mannen op met riotguns en geweren.
Ze dragen vuile kleren en één van hen heeft een zwartepietenpruik op.

Aanvulling van The End op de lijst die Mero gemaakt heeft, ze is nog niet volledig.


libdem op 30 november 2018 om 01u02
Dit is het schema met alle wapenverbanden VOOR Ronquières, dd 21.03.1986:
https://eq5i4g.am.files.1drv.com/y4mHR3-2nTZfH7nHr0e3VW_JHi-M7oaPTLvrt52fqLoUIRgdPfw-wgUfsVTVZmNYQcsmDmEsmN0ZraYqiA3JNnTbUsJ_cdC8b8IQqGTTbKaAUeinzWOgJxIUsgDEfH1AVdgzxDWDcJDmBtlgMqn59Vu2_E-BCBGkU1evvXLcxkULETJJaHpOc5aZJnXprFNtslwIMe-3M088UhKk5axgE_NSQ?width=1409&height=2377&cropmode=none

Hier nog eentje...
https://i.postimg.cc/NfVX67Cn/Wapenschema.png

69

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dat is ook al uitvoerig aan bod gekomen...

Het onderduikadres van Bouhouche en Beijer in Brussel wordt te laat, pas op 8 september 1989, in de gaten gehouden. Bovendien rook de man die onderdak bood onraad, aangezien hij op 10 september aan de gerechtelijke politie kwam vragen waarom zijn appartement in de gaten gehouden werd en de BOB van Nijvel hem wilde informeren. Dit ten gevolge van een resem communicatiestoornissen tussen de Antwerpse onderzoeksrechter Nico Snelders en ... zijn Nijvelse collega Luc Hennart en de 23ste Gerechtelijke Brigade.

Luc Hennart die het hierop vertikte om de Spaanse politiediensten te vragen Bouhouche - die op 9 september 1989 gevlucht was naar Torremolinos - te arresteren. Luc Hennart die door deze weigering om Madani Bouhouche in Spanje te laten oppakken uiteindelijk door 5 procureurs-generaal daartoe moest gedwongen worden.

Luc Hennart waarvan uiteindelijk tijdens het proces Bouhouche en Beijer i.v.m. de moord op Suleiman Ahmad werd vast gesteld dat de speurders van zijn team Robert Beijer 2 jaar lang als "waardevolle informant" beschouwden in de zaak Mendez. Ze gaven hem zelfs inzage in dossiers waarin hij zelf verdacht was. Om hun informant "te beschermen" hielden speurders op zijn verzoek zelfs gerechtelijke stukken achter.

Luc Hennart die er door Freddy Troch van beschuldigd werd een niet onbelangrijke rol te hebben gespeeld in het mislukken van het onderzoek naar de Bende Van Nijvel. Omdat Hennart koppig bleef weigeren om de Bende-enquêteurs inzage te geven in de dossiers van het duo Beijer-Bouhouche, was Troch met zijn Deltacel niet in staat het Bouhouche-spoor naar de Bende Van Nijvel serieus uit te spitten. De onderzoeksrechter weigerde Jean-Claude Lacroix en Freddy Troch systematisch inzage te geven in de processen-verbaal van zijn dossiers, omdat er "geen pertinente elementen in zaten". De twee repliceerden dat Hennart dat niet kon beoordelen omdat hij hun onderzoek niet kende en dus ook niet kon weten wat voor hen relevant kon zijn.

Luc Hennart die de Bende-commissie liet weten dat het allemaal onzin was dat er een verband zou bestaan tussen enerzijds Madani Bouhouche en Robert Beijer en de moord op Juan Mendez-Blaya en anderzijds de Bende van Nijvel. Luc Hennart die dus het volgende zei tijdens het Parlementair onderzoek naar de noodzakelijke aanpassingen van de organisatie en de werking van het politie- en justitiewezen op basis van de moeilijkheden die gerezen zijn bij het onderzoek naar de "Bende van Nijvel" op 14 oktober 1997:

- De heer Deleuze: "U vindt dus dat men soms dingen voor de onderzoeksrechter verborgen mag houden."

- De heer Hennart : "Maar de onderzoeksrechter wordt met een bijzonder feit belast. Ik word niet belast met de Bende van Nijvel. De procureur des Konings moet me niet alles komen vertellen wat in het dossier van de Bende van Nijvel gebeurt, dat interesseert me niet."

Magistraat Luc Hennaert die bijvoorbeeld in Sudpresse-info op 15 februari 2016 ook letterlijk zei - "De Regering zal ons land uiteindelijk in Guantanamo veranderen!" en eerder ook al verklaarde dat het beleid van de regering tot een nieuwe Dutroux zou leiden en dat de regering een beleid voert dat terroristen kweekt.

70

(41 replies, posted in Organisaties)

@Spectator Of Life: David schreef eerder daarover dat Leukeu vond dat "ze" te ver waren gegaan...

Het blijft inderdaad veronderstellen.

Misschien was het om dezelfde reden als de ophefmakende brief met de bekentenis van lidmaatschap van de Bende Van Nijvel en deelname aan hun gruweldaden van Philippe Johnny de Staerke op 13 maart 1991.  De Staerke hoopte met deze brief een proces te forceren waarin hij dan vrijgesproken werd. Justitie liet zich daartoe niet verleiden. Nadien trok De Staerke -zoals jullie uiteraard wel weten- deze verklaringen weer in.

Een stuk van dit artikel uit Het Belang van Limburg op donderdag 12 juni 1997, te vinden op pagina 5 geeft een beetje meer duiding...

...
Onderzoeksrechter Troch wou de piste Lekeu echter niet laten varen. De bewijzen van de betrokkenheid van de ex-rijkswachter in het Bende-dossier waren voor hem zo klaar als pompwater. Daarom verzocht hij regelmatig om Lekeu's uitlevering, die steeds om een of andere duistere reden werd geweigerd. Om nog meer duistere redenen werd Troch vlak nadien volledig op een zijspoor geplaatst, en verhuisde het dossier in 1990 naar een collega in Charleroi. Sinds toen werd Lekeu volledig ongemoeid gelaten, en genoot hij een rustig leventje in Orlando. Zijn dochter bleef al die tijd beweren dat haar vader haar ooit had toevertrouwd "betrokken te zijn geweest bij 8 moorden"; In 1993 kwam Lekeu nog even in het nieuws toen hij 2 Luikse spionnen ervan verdacht hem te schaduwen in opdracht van het Belgische gerecht. Zwaar ziek stierf Lekeu zondag een natuurlijke dood in Orlando, en met hem waarschijnlijk
enkele van de best bewaarde geheimen uit de Belgische geschiedenis.Martial Lekeu, de BOB-er die toegaf bij de Bende van Nijvel betrokken te zijn geweest, heeft ongetwijfeld enkele goed bewaarde geheimen mee het graf in genomen.

Eerder was er ook nog dit:

David Van de Steen: (knikt) “Dat woord had hij van Martial Lekeu, de ex-rijkswachter die in 1984, voor de tweede golf Bende-aanslagen, naar Florida vluchtte. Lekeu (overleden in 1997) heeft destijds lang met mijn grootvader gebeld. Hij zei: ‘Mijnheer Van den Abiel, waarom denkt ge dat ze op kinderen schoten? Ik zal het u zeggen. Het was een inside job van de Staatsveiligheid.’ Lekeu zei ook dat ze hem hadden gevraagd mee te doen, maar dat hij geen vrouwen en kinderen wilde vermoorden. De interne opdracht was, nog steeds volgens Lekeu, om tien mensen per supermarkt te doden.
“Mijn opa is met dat verhaal naar de rijkswacht gegaan. Wat later kreeg hij telefoon: ‘Blijf voortdoen en er zal u hetzelfde overkomen als Vernaillen.’”

En nog dit:

the end wrote:

De rijkwachter die na Lhost het onderzoek naar de wapenroof deed had geen weet van extreem rechts bij de rijkswacht, Over wie wat deed in het onderzoek was er behoorlijk wat geheimzinnigheid.

the end noemde de naam van deze rijkswachter niet.
Hier het antwoord:

Lhost promoveerde in 1981 tot luitenant-kolonel bij de rijkswacht. Op het moment van de wapendiefstal bij het SIE op 3 januari 1982 gaf hij leiding aan deze elite-eenheid. Tijdens de getuigenis die hij deed voor de Tweede Bendecommissie op 12 mei 1997 hield hij staande dat hij na de diefstal een patrouille stuurde naar de lokalen van Forces Nouvelles. Hij zou tevens adjudant Philippe Vermeersch opgedragen hebben een lijst op te maken van rijkswachters die mogelijks tot extreemrechts behoorden op basis van beschikbare rapporten en PV's.