31

(313 replies, posted in Slachtoffers)

EricF wrote:

Finne was de eerste, vlak nadat ze de plakker hadden meegenomen. Daarna de jongen, daarna 3 en 4 binnen en de meegenomen plakker weer buiten als 5e.

Bedankt EricF. Wat doen we dan met "de klappertjes" die de plakkers hoorden alvorens hun collega meegenomen werd?

32

(412 replies, posted in Plaatsen)

Ik snap het niet coconut. Het is toch niet omdat een bezoeker van een loods misschien iets van plan was dat de verhuurder van de loods bij een minister gesommeerd moet worden en dat er raprap een regering gemaakt wordt. Was ik die politieker, ik zou alle politiediensten in mijn bureau roepen en beveiliging vragen. Ik mis iets.

33

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Dat zijn flinke gaten zeg. Ik neem aan van geen 'balleke" maar een flinke kogel? De kogelinslagen in de vitrine van de krantenwinkel zijn wel een sterk punt hoor maar is Finné de enige die in de inham stond en beschoten is? Dat weten we niet. Voor het jongetje (paal ingang) en de plakker (restaurant) en de Peugeot (parking) zouden eventuele kogelinslagen op een totaal andere plaats moeten zijn. De kogelinslagen maken het natuurlijk moeilijker om hard te maken dat Finné er gelegd is.

Ik heb geen benul hoeveel kogels er in het rond vliegen en hoeveel maal er een schot gelost is. The End zou zoiets dergelijks misschien wel kunnen achterhalen? In ieder geval was de boekenwinkel al een uur toe en ja ik ga ook naar de Delhaize om inkopen te doen maar in '85 deden niet veel mannen dat hoor. Was hij geen soort macho? Niet alles door een moderne bril bekijken. Kwam hij dan toe? Of ging hij weg? Indien er geen waren gevonden zijn rond het lijk of in de auto zou dit betekenen dat hij toekwam. Is hij neergeschoten toen de de daders aankwamen of weggingen? Het hoeveelste slachtoffer was hij eigenlijk? Waar exact stopte de GTI? Want als je de parking opreed (carwash), kwam je eerst de plakkers tegen, dan Finné en dan pas de jongen. tenzij de Golf voor de deur gestopt is, dan moet je de volgorde omkeren.

Spijtig dat er geen reconstructie gedaan is. En misschien ook niet op het Vlaamse forum?

34

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Human wrote:

Als finn Daniel kent kan hij dit misschien vragen?

Die is lang geleden verhuisd naar Halle dacht ik.

EricF wrote:

Ehhh ... boodschappen in een supermarkt?

Die man deed volgens mij niet zelf zijn boodschappen. Daar had hij een vrouw voor, zo ging dat in die tijd en al zeker bij dat soort volk. Hij woonde niet in een kast van een villa en reed blijkbaar in een Ford Sierra. Een levensstijl die ik niet verwacht bij een oudere maar geslaagde sjoemelaar. Tenzij hij als bankier alle centjes in Luxemburg had staan.

35

(218 replies, posted in Getuigen)

kenza wrote:

Joël Lhost komt heel geloofwaardig over wat mij betreft en hoe meer ik over zijn verhaal nadenk hoe meer ik ervan overtuigd ben dat ze van Aalst naar Kester zijn gereden.

Sprak hij in het artikel niet van september 85? Dat is dan na Overijse en niet Aalst.

36

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Ik heb oude foto's gevonden op het forum. Correctie, ik was fout. De plakkers waren actief aan het self service restaurant rechts van de inham waar nu de nieuwe DI en schoenmaker is. Dhr Bennekes is vermoord op de parking voor het restaurant. Als de daders inderdaad vanuit de richting carwash kwamen en er al 1 schot gevallen (klappertjes) alvorens ze de onfortuinlijke plakker van zijn ladder schoten en dat schot was niet het jongetje dan vind ik dat raar want van de carwash komende kom je eerst de plakker tegen en dan pas Finné en dan de jongen. Dus voor wie of wat was dat eerste schot?

37

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Dat wil dus zeggen dat er stevig gevuurd is in de richting van iemand die voor die winkels stond neem ik aan. Niet de kleine jongen (ingang) en waarschijnlijk niet de plakker (alhoewel ik de juiste lokatie van die moord niet meer ken) en niet de Peugeot die aangereden kwam, als de daders vanuit de richting van de carwash kwamen aangestapt. Is er buiten nog geschoten? In het wildeweg richting krantenwinkel? De plakploeg is trouwens gaan schuilen achter de carwash. Maar vandaar kwam de Golf met de daders! En aan de uitgang (pompstation) zag een getuige een Golf met man en vrouw staan. Ik neem aan dat de plakploeg bezig was tegen de zijmuur (inham) van de Delhaize? Daar hingen altijd borden omhoog voor fuifplakkers en zo. Waar kan ik de juiste schutterslocatie en slachtoffers e.d. vinden? Aub.

38

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Human wrote:

De krantenwinkel stond juist naast de ingang van de Delhaize (15 meter) op dezelfde parking. Ik parkeerde daar ook om naar de Delhaize te gaan.

  1. Juist en ik meen te weten dat Daniel zijn winkel sloot voor de Delhaize sloot. Idem Schauwers Bloemen. Aangezien die mannen tegen sluitingstijd Delhaize arriveerden en d'er hier enig animo is of Finné ter plekke is vermoord of neergelegd, vind ik het belangrijk te weten of hij een krant gekocht heeft of niet. Hij kende Daniel vrij goed en dus ook de openingsuren op die dag. Dit zou een stukje kunnen verklaren of hij er zelf naartoe gereden is ... of niet. Hij kwam waarschijnlijk van Luxemburg en was nog niet naar zijn huis in de Esmoreitlaan gereden. Zijn vrouw had hem immers nog niet gezien. Dit laat veel openingen.

  2. Staat het onomstotelijk vast dat de Ford Sierra van hem was?

coconut wrote:

De overval begon om 20u27. De krantenwinkel was toen ongeveer 1u dicht want sloot om 19u30.

Dus wat deed Finné daar nog een uur na sluiting?

39

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Ik herhaal mijn vraag, was de krantenwinkel al niet gesloten op dat late uur? Heeft Finné effectief zijn krant gekocht? Want als de winkel al toe was had hij er niks te zoeken, als vaste klant kende hij de openingsuren en de baas. Ga jij daar naartoe als je weet wat er te gebeuren staat?

40

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Darty wrote:

» YouTube

Die Engels sprekende vrouw (getuige) verklaarde ook:

‘I believe it was probably four (4; Darty) about them at this stage, they come, came into the supermarket, firing’ (...) I have never heard from the Belgium police from that day (...)

Mark Gekhiere, een andere getuige van de overval op de Delhaize in Overijse verklaarde:

‘Toen wij toekwamen om te plakken, euh, wee..., kan ik mij niet meer herinneren of die witte Ford Sierra daar stond, van Finné. Volgens mij is die daar nadien, in ieder geval mijnheer Finné was daar niet aanwezig toen wij toekwamen. We hebben die pas ontdekt toen de gangsters weg waren. Toen, wij, die gangsters weg waren vanuit ons schuilhok, achter, achter de car wash. Maar wij hebben mijnheer Finné niet zien afschieten, helemaal niet.’

Getuige Betsy Van der Auwera:

‘Toen we ‘s anderendaags beelden te zien kregen op tv, dat Rudy zich daar enorm druk in maakte. Je kreeg steeds opnieuw dat beeld te zien van het lichaam van Finné dat daar lag, met die auto daarnaast en dat hij zei: ‘die auto stond daar niet’.’

Ik neem aan dat getuige Betsy Van der Auwera die witte Ford Sierra bedoelt. Los van voormelde verklaringen van de getuigen, die bij mij veel vragen oproepen, die toen ook aan hen gesteld hadden moeten worden - wat bezielt die journalisten toch? -, als je het mij vraagt: hoorde die witte Ford Sierra toe van Finné?

Ik ken Marc en Betsy. Marc was bij de plakkersploeg die zich verstopte achter de car wash. Hij is dit nooit te boven komen. Gerust laten aub. Betsy was leraar aan het college

Stopte Golf 1 ook niet aan de carwash? Dan wandel je voorbij de inham waar de Sierra stond. Volgens mij was de gazettewinkel al toe op het moment van de overval (verifiëren) dus had Finne daar niks meer te zoeken. Als reguliere klant wist hij dat.

Donkergroene Golf 2 met (blonde) vrouw en lange slanke man met masker stond eerder geparkeerd aan de uitgang. Anders had die voorbijrijdende getuige dat niet kunnen zien.

Na dit voorval stonden finné zijn meubelen snel op straat (Esmoreitlaan).