Topic: Ford Siera: Overijse

Van wie is de witte Ford Sierra naast Finné?

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

Re: Ford Siera: Overijse

Hallo Mistery, jij hebt het over de Ford Sierra die er niet had mogen staan. Ik weet niet van wie de wagen is maar als je het beeldmateriaal bekijkt over de Bende van Nijvel, hoor je een getuige zeggen dat het niet klopt dat ie wagen daar staat terwijl ze foto's nemen van het lijk van Finné. Die wagen stond er aanvankelijk niet volgens die getuige.

Ook zegt een getuige dat Finné er wat grauw uitzag in vergelijking met de andere slachtoffers die waren doodgeschoten. Zou ie kort voor de overval gegijzeld, daarna vermoord met .22 wapen en daar gelegd zijn door de 2de wagen van de Bende van Nijvel terwijl overval plaatsvond? Stond Finné's auto op de parking? Was de ganse overval een mise en scène om aandacht af te wenden van werkelijke motief?

3 (edited by Michiel 05-02-2012 09:45)

Re: Ford Siera: Overijse

dolorean wrote:

Ook zegt een getuige dat Finé er wat grauw uitzag in vergelijking met de andere slachtoffers die waren doodgeschoten. Zou ie kort voor de overval gegijzeld, daarna vermoord met .22 wapen en daar gelegd zijn door de 2de wagen van de Bende van Nijvel terwijl overval plaatsvond? Stond Finné's auto op de parking? Was de ganse overval een mise en scène om aandacht af te wenden van werkelijke motief?

Ook dit verhaal, getuigeverklaring, blijft maar de kop opsteken. Is ook al voorgekomen in een aantal bijdragen. Neem het toch mee in mijn beeldvorming van het bende verhaal. Ben alleen benieuwd naar de verklaring. Zou deze graag inzien. Volgens de getuige was Finé al dood. Iemand enig idee hoelang? Als het uren blijken te zijn moeten ze dat hebben kunnen vaststellen.

Re: Ford Siera: Overijse

Normaal gezien zou het Labo onmiddellijk opmerken indien hij niet ter plaatse is neergeschoten. Onder andere door het ontbreken van het gespilde bloed.

Servo per Amikeco

Re: Ford Siera: Overijse

Of hebben ze het verse lijk nog eens doorschoten op die plaats zodat het er realistisch uitzag? Als je één huls tekort komt, weet je dat er één kogel daar niet afgeschoten is.  Maar dat zullen ze toch wel onderzocht hebben. hmm

Anderzijds, als je ziet hoe ie tegen de grond ligt, in mekaar gezakt met z'n rechterbeen over z'n linkerbeen. Als ie dood uit de kofferbak was gehaald, gingen ze benen gewoon naast mekaar gelegen hebben, open. De wetsdokters zouden dit toch moeten gecheckt hebben of ie al wat langer dood was dan de rest?

Re: Ford Siera: Overijse

Ben idd ook  uitgegaan van de verklaring dat de witte Siëra tijdens de "overval" er niet heeft gestaan, en ook als je kijkt naar het lichaam van Finé, de wijze waarop zijn benen/voeten liggen, dat gekoppeld aan de verklaring van de mensen die Finé hebben zie liggen ZONDER laken en het feit dat de auto zo te zien o.o schade heeft opgelopen, moet dit "plaatje" haast wel in scene gezet zijn om af te leiden. Rijst natuurlijk de grote vraag: van wie is de Siëra (Rijkswacht?), zo niet van wie dan wel, en wie heeft deze wagen er dan neer gezet en waarom? Is dit het zoveelste dwaalspoor gelegd door de "speurders"?

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

Re: Ford Siera: Overijse

Een lijk doorschieten valt op. Men kan dat allemaal vaststellen. Een dode ligt vaak in een bizarre positie. Als hij niet ter plaatse is gedood, dan moet het onderzoek dat vastgesteld hebben. Zoiets valt echt op. En de hele overval in scene zetten om iemand te doden, er zijn wel andere manieren om iemand ongemerkt te laten sterven, die veel minder inspanning en risico vereisen.

Servo per Amikeco

Re: Ford Siera: Overijse

DeadLetterBox, maar waarom zijn er dan diverse getuigen die aangeven dat die witte Siera er voor de overval niet stond, en dat Finé al langer dood moest zijn dan het begin van de overval. Waarom zijn deze getuigen niet gehoord, ze geven dat zelfs voor de Belgische TV aan. Is er dan toch iets aan de hand met deze Ford?

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"

Re: Ford Siera: Overijse

Mensen, Finne is met een dubbele NN. Ook nog een streepje, maar die kan ik niet vinden op dit toestel. Dat verhaal dat Finne dood zou zijn neergelegd gaat zijn eigen leven leiden. Het lijkt mij zéér  onwaarschijnlijk (nu krijg ik wel streepjes, grr) .

Veel belangrijker is het algemene verhaal. Nog steeds is er twijfel of Finne toevallig slachtoffer is, of is afgerekend. Als ie zou zijn neergelegd, ja dan was die vraag beantwoord. Teveel wishfull thinking. De kans dat iemand dat gezien zou hebben, dat er werd geleurd met een dood lichaam van 80 kg, zou best groot zijn. En dan zou het geen camouflage actie meer zijn. Bovendien wat hier boven gezegd word, zou dat door autopsie snel uitkomen.

Daar komt nog eens bij dat nooit echt hard gemaakt is dat Finne in illegale  wapenhandel zat, of dat hij mensen afperste, of andere harde redenen waarom hij afgemaakt moest worden. Dus blijf wel zoeken. Wisten we het maar.

10 (edited by Mistery 10-03-2012 00:29)

Re: Ford Siera: Overijse

noorderling wrote:

Dat verhaal dat Finne dood zou zijn neergelegd gaat zijn eigen leven leiden. Het lijkt mij zéér  onwaarschijnlijk. Veel belangrijker is het algemene verhaal. Nog steeds is er twijfel of Finne toevallig slachtoffer is, of is afgerekend.

Al het dan niet zo is dar Finné daar "ter plekke" is dood geschoten, er meerdere getuigen zijn die anders beweren, net zo als het verhaal met de witte Siera. Weet niet of je dit al eens het gezien, maar heb toch mijn twijfels of er niet bewust zaken achterwege zijn gelaten door de opsporingsinstanties.

» YouTube

"Niets is wat het lijkt, want de waarheid veranderd nooit"