71

(99 replies, posted in Speurders)

Akkoord Club_le-happy-few. Het bos en de zwaaikom zijn zo obvious dat het dus gevonden moest worden wat men er achter liet. Waarom heeft men dan in '85 niet beter en langer gezocht in de zwaaikom? Stel, men heeft in '86 in het geheim de zakken van '85 heropgevist alvorens de officiële duikploeg ter plekke was maar waarom meldt men dit (pas) 20 jaar later aan VTM. Er kraaide geen haan naar en wat is de waarheid achter het verhaal van de "recent ingegooide zakken" wiens inhoud zo perfect is? Hierdoor wordt het door de feiten ontstane verhaal van "een Bende van Nijvel van 82 tem 85" bestendigd. Als we nog steeds uitgaan van misleiding dan sturen de vondsten ons in de tegengestelde richting van de realiteit.

72

(99 replies, posted in Speurders)

peteto potato. de zoektocht van het kanaal in '86 is gestart vanuit t stad naar buiten toe. Niet direct in de zwaaikom. Daar is men versneld naar toe gevaren als de ene rijkswachter tegen de andere rijkswachter zei dat er daar op de avond van '85 iets ingegooid is maar dat men de dag nadien niets opgedoken heeft. Goed gezocht of niet, dat is de vraag. Als er effectief mensen die avond iets ingegooid hebben waarom is dat dan niet opgevist?

In '86 vist men dan "recent ingesmeten" maar perfect gelinkt materiaal en wapens. Zo van "koekoe hier zijn we". Was dit het ingesmeten materiaal van een jaar eerder of wad dit effectief recent gedaan omdat men hoorde dat een rijkswachter terug aan het duiken was en men deze kans wou gebruiken om iets duidelijk te maken?

Veeeel interessanter is de geheime duikploeg, if ever, met het R4'ke van de voormiddag van '86 die met dezelfde duiker van '85 heel snel een zak met metaal opgehaald. Wie waren zij? Een paar uur later vindt de tweede duikploeg de perfecte vondst die haast gevonden moest worden.

Ik heb Ronquières altijd een stomme plek gevonden om iets te verzuipen. Veel te dicht bij de action scene. Veel te veel aandacht en mensen. Tenzij je wenst dat het gevonden wordt. Idem voor het bos wat verder.

73

(382 replies, posted in Getuigen)

Insp. Witse wrote:

@Finn, staat er een topic met deze getuigenis (nummerplaten afschermen) op het forum?


Ik dacht deze getuigenis gelezen te hebben in het item Overijse 27 september
Maar ik zoek het voor je op
Een man die 2 x voorbijreed aan de Delhaize tijdens de overval zag een koppel staan naast een auto. De man had een karnavalsmasker in de hand. En de vrouw beschermde met haar lichaam de nummerplaat toen de chauffeur een tweede keer voorbij reed.
Hij is nooit ondervraagd . Net als vele andere getuigen in Overijse, Aalst,..

74

(382 replies, posted in Getuigen)

Ik heb inderdaad een groot stuk van murcielago al herlezen en verbaas mij over de specifieke info betreffende voor en na de overval die er staat.eveneens het leven dat sommige slachtoffers zouden geleid hebben. Is dat laatste ooit bevestigd want dit is pijnlijk om lezen.

75

(382 replies, posted in Getuigen)

coconut wrote:

Inderdaad.................. ga zo door zou ik zeggen. Doe je naam alle eer aan en lees verder over hetgeen ik "het autootje té veel " noem.

Een beetje verder , ik denk dat hij schreef ter hoogte van de roze villa  is er een auto traag vertrokken met gedoofde lichten en zich wat verder gaan draaien om daarna twee gewapende mannen op te pakken.............

Ik kan verkeerd zijn, maar ook oa in Ronq . was er volgens mij " het autootje té veel "  ( met drie man er in dacht ik).

Flikken of nep flikken ?

.

Je hebt het over de mysterieuze duikoperatie die in de ochtend, voor de duikoperatie van 86, al een zak liet bovenhalen in Ronq. En afdroop in een R4 ke.
In de namiddag werd dan een mirakuleuze vondst opgevist van goed geslecteerd wapens en items.
Dit is 1 van de onopgehelderde daden. Net zoals de vrouw !! en man die op de uitkijk stonden tijdens Overijse en de nummerplaat afschermden. Een getuige reed er 2 x voorbij en zag hen. Nooit iets van gehoord of gelezen niettegenstaande we nergens anders een vrouw in het web zien. Dit is of topic, ik weet het maar er zijn nog veel losse eindjes in het ganse verhaal. En Aalst krijgt veel aandacht maar is er maar 1 van.

76

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Weet ik niet. Gepraat met mensen die er woonden, het inladen gezien hebben en thuis op de grond moesten gaan liggen. Voor vele feiten, namen, info en zo zou het goed zijn hulp te krijgen van iemand die bij rijkswacht of politie was in die tijd. Die van Overijse moeten veel weten. Maar meestal blijven ze zwijgen. Nog steeds bang. En waarschijnlijk terecht.

77

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Ivm Haemers. Gisteren vernomen. Haemers zou in de jaren 80 verbleven hebben in een huis gelegen krommeweg, Overijse. Dat is letterlijk op luttele meters van de villa aan Overijsesesteenweg. Getuigen zagen mensen in de krommeweg haastig metalen koffers inladen in een zware jeep. Iedereen moest van de politie binnenblijven en op de grond gaan liggen. Politie kwam en omsingelde dat huis maar de vogel(s) waren gaan vliegen. Achteraf vernamen de inwoners dat Haemers er woonde.

78

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik zie hem morgen.

79

(30 replies, posted in Roze Balletten)

Plus Fourez Dewit + Finné + van Camp + Sint Joris Weert + 2 taxi chauffeurs + ...

80

(1,141 replies, posted in 1985)

dezelfde persoon die mij zei dat "ze" bouhouche en co in hun vizier hadden aan de villa in hoeilaart maar dat "ze" plotsklaps bevel kregen om onmiddellijk terug naar "brussel" te keren, diezelfde persoon spreekt over de reus : een grote dolgedraaide "flik" die zijn eigen collega's in mekaar timmerde, in den bak zat, er uit gehaald werd om te moorden, en hij mankte stevig. alles op instructie van hogerhand.
hem kennende zijn dit geen fabeltjes. in onze jeugd toonde hij mij de foto's van belgie's gevaarlijke boeven die hij steeds in zijn portefeuille had. en ja ze hebben hier elk een topic en nee hij is geen speurder.